Mindenkinek törölték. Lezárult a nyomozás, bűncselekményt nem sikerült kideríteniük, a TWDINVEST vezetői szerintem még most is a bepalizott befektetőkön röhögnek, egymás vállát csapkodva, valahogy így: - te, emlékszel, amikor ezek az idióták komolyan elhitték, hogy feltaláltuk a hidrogén akkumulátort, és 600 milliót adtak az erre a kamura hivatkozott kibocsátásra....micsoda idők voltak...komám...koccintsunk! - igen, tesó, ez jó kör volt, és te emlékszel a Sierra Leoni gyémántbányáinkra? - tényleg, arra gondolsz amikor egy viskóba volt bejelentve a bányaipari vállalat? - igen, igen, és a sok idióta ezt is bevette... - igen. és tudod mi a legjobb az egészben? - mi? - hogy a magyar rendőrség 5 év nyomozás, több száz tanúkihallgatás után sem tudta megállapodni, hogy mindezt azért csináltuk, hogy átverjünk valamit. Szerintük nem bizonyítható teljes bizonyossággal, hogy azért adtunk el több száz milliókért értéktelen részvényeket, hogy átverjük ezzel a vevőket...érted...ennyire hülyék...erre igyunk - igyunk tesó - figyu tesó, van egy ötletem, most hogy már lezártult a nyomozás, és bebizonyosodott az ártatlanságunk, újra alapíthatnánk egy céget, van is egy tuti ötletem.......
Üdvözletem! Szeretném megkérdezni, hogy valaki tud-e valamit ezzel a részvénnyel kapcsolatban? Hogyan lehet a számláról töröltetni? Előre is köszönöm , ha valaki használható információt tudna adni.
2016. novemberben indult vizsgálat vége: https://www.portfolio.hu/vallalatok/engedely-nelkul-adta-el-reszvenyeit-millios-birsagot-kapott-az-mnb-tol.285476.html . gyengébbek kedvéért: nézz utána kik is ezek :)
kis segítség: Kreditjog, TWDINVEST, Makár Investment, NVT Cooperation Zrt. . #1317 hozzászólásban az ügy "elemzése" . ja, igen, van most is olyan cég a tőzsdén, amelyik hasonló módon fosztogatja a kisbüffencseket. jelenleg is tart a kifosztásuk. idővel majd ők is felfogják, mi történt velük.
Ami a legutolsó dátum: 2018.04.11.-ig Kényszertörlési eljárás adatai: Eljárás kezdete: 2018.03.15. Hatályos: 2018.03.15. Előzmények: A bírósági végrehajtás adatai: Eljárás kezdete: 2017.08.30. 14037/Ü/70764/2017/2 Hatályos: 2017.08.30-..... Eljárás típusa: NAV - Adószám törlési határozat Hatályos: 2018.04.09-...... NAV - Áfa bevallást be nem nyújtó adózó Hatályos: 2018.02.02-... Előtte meg egy csomó határozat és határozatokat törlő határozat. Gondolom ez a vége!
A cégbíróság által a felosztott cégvagyon után keletkező adófizetési kötelezettség bevallására és
megfizetésére az abból részesedő magánszemély kötelezett.
3. Ha a céggel szemben követelés bejelentésére kerül sor, azonban a bejelentések és
vagyonfelmérés alapján a cég vagyontalan vagy a vagyona előreláthatóan nem fedezi a
várható felszámolási költségeket, a cégbíróság rendelkezik eltiltásról és a céget törli a
cégjegyzékből.
13
4. Amennyiben a céggel szemben követelés bejelentésére került sor, és a bejelentések és
vagyonfelmérés alapján a cégbíróság megállapítja, hogy 14
a.) a cég vagyona előreláthatóan fedezi a várható felszámolási költségeket, vagy
b.) a cégnek valószínűsíthetően fedezetelvonó ügylet miatt jelentősen csökkent vagy
nincs vagyona,
a cégbíróság kényszertörlési eljárást megszünteti, és kezdeményezi a cég ellen felszámolási
eljárás megindítását15
.
Amely esetekben a cégbíróság nem felszámolási eljárás megindítását kezdeményezi, ott a cég
törlésére kerül tehát sor. A törlő végzést a cégbíróság a Cégközlönyben közzéteszi, a végzés ellen
a megjelenésétől számított tizenöt napon belül fellebbezésnek van helye, a határidő
elmulasztása miatt azonban igazolási kérelem nem terjeszthető elő.
A cégbíróság intézkedései:
A kényszertörlési eljárás elrendeléséről szóló végzésben a cégbíróság felhívást tesz közzé arra
vonatkozóan, hogy akinek
– a céggel szemben követelése van (ideértve a számviteli törvény szerinti függő követelést
is), illetve
– tudomása van a cég ellen zajló bírósági, közjegyzői vagy más hatósági eljárásról, vagy
– a cég tulajdonában lévő eszköz van a birtokában, vagy
– a cég vagyontárgyára vonatkozó jog jogosultjaként van bejegyezve,
– valamely vagyontárgyat illetően a javára, illetve érdekében tény van feljegyezve, vagy
– a cég vagyontárgyára tarthatna igényt,
– tudomása van a kényszertörlés közzétételének napját megelőző évben a cég vagyonában
bekövetkezett változásról
– a céggel fennálló munkaviszonyon alapuló bérkövetelése vagy munkaviszonyból
származó egyéb követelése van
azt hatvan napon belül jelentse be a cégbíróságnak.
FONTOS! Azoknak a munkavállalóknak tehát, akiknek munkaviszonyon
alapuló bér- vagy egyéb követelése áll fenn egy kényszertörlési eljárás alatt álló
céggel szemben, igényüket a fentiek alapján 60 napon belül jelenthetik be a
cégbíróságnak.
Ha a munkavállaló az eljárásról csak később szerez tudomást, bérigényét
legkésőbb a kényszertörlési eljárás jogerős befejezéséig még bejelentheti a
cégbíróságnak.9
Ebben az esetben a cégbíróságnak gondoskodnia kell egy Bérgarancia Biztos
kijelöléséről, akinek feladata, hogy a felmerülő követelés rendezésre kerüljön a
Bérgarancia Alapból.10
A céggel szembeni bejelentések tartalmától és a cég vagyoni helyzetétől függően a
kényszertörlési eljárásban a cégbíróság alábbi döntéseket hozza:
1. Ha a céggel szemben követelés bejelentésére nem került sor, valamint a cég vagyonával
kapcsolatos információ nem érkezett, a cégbíróság (eltiltás mellőzése mellett) a céget törli a
cégjegyzékből.
11
2. Ha a céggel szemben követelés bejelentésére nem került sor, a cégbíróság azonban
megállapította, hogy a cég fellelhető vagyonnal rendelkezik, a cégbíróság (eltiltás mellőzése
mellett) a céget törli a cégjegyzékből és rendelkezik a vagyonnak a tagok közötti felosztásáról a
Cstv. 61. §-ában foglaltak alkalmazásával. Amennyiben azonban a cég fellelhető vagyonának
tulajdonjogával összefüggésben kétség merül fel, azt úgy kell tekinteni, mintha a céggel szemben
követelés bejelentésére került volna sor.12
9
Ctv. 117/A. § (4) bekezdés
10 Ctv. 117/A. § (4) bekezdés
11 Ctv. 118. § (1) bekezdés, Gt. 5. § (10) bekezdése és a 23. § (3) bekezdése
12 Ctv. 118. § (6) bekezdés
Köszönöm a válaszodat! Én nem vagyok járatos a felszámolási eljárások folyamatában, de úgy tudom a részvényeseknek, csak akkor jár valami, ha jut. A felszámolás során keletkezet bevételből, először a külső követeléseket egyenlítik ki és a maradékból a részvényeseket arányosan. A felszámolónál pedig megvan a részvényesek névsora, így nem kell külön igényt benyújtani. Vagy nem így van. A felszámoló biztos nevét nem tudom, csak a felszámolást elindító ügyvédi irodát, de Ők nem adtak felvilágosítást. A cég nyilvántartó közölte az ügyvédi iroda nevét. Egyébként van Synergon részvényem is egy pár db. Megköszönöm ha még tudsz infóval szolgálni!
Jelentsétek be a bíróság felhívására a kárigényeteket és hogy részvénnyel rendelkeztek, még lehet hogy pénz is lenne belőle. Szerintem kár volt ilyen könnyen belenyugodnotok a kisemmizésbe egy ilyen gyors és szokatlan eljárással amit a cég és/vagy a Bét elkövetett.
Kösz szépen! Én csak menetét nem érzem a kényszer törlésnek, mert ha így van szerintem az árfolyamnak nullázódni kellene nem emelkedni! Az OTP Bróker nem adott választ, miért emelkedett a nyilvántartásban az árfolyam.
Törölt felhasználó2018. 04. 30. 17:15
Előzmény:
törölt hozzászólás
Kényszertörlés miatt elvileg meg kell szünnie a részvényeknek is. Szerintem szeptemberre mindenki megszabadul ettől végre.
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cgt.01-17-011822/8A Cg.01-10-046598 cégjegyzékszámú TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1021 Budapest, Budakeszi út 51/d.; adószáma: 22604695-2-41) ellen a Magyar Nemzeti Bank kérelmére indult eljárásban a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága meghozta a következőV É G Z É S TA bíróság 2017.12.04. napján kelt 4. sorszámú, a társaságot megszűntnek nyilvánító és kényszertörlési eljárás megindítását elrendelő végzése 2018.01.30. napján jogerőre emelkedett.A bíróság elrendeli a végzés közzétételét a Cégközlönyben.A kényszertörlési eljárás megindításának kezdő időpontja a közzététel napja.Felhívja a bíróság azokat, akiknek a céggel szemben követelése van – ideértve a számviteli törvény szerinti függő követeléseket is –, illetőleg akiknek tudomása van arról, hogy a cég ellen bírósági, közjegyzői vagy más hatósági eljárás van folyamatban, illetőleg azokat, akiknek a cég tulajdonában lévő eszköz van a birtokában, vagy a cég vagyontárgyára vonatkozó jog jogosultjaként van bejegyezve, valamely vagyontárgyat illetően a javára illetve érdekében tény van feljegyezve, vagy a cég vagyontárgyára tarthatna igényt, valamint tudomása van a kényszertörlés közzétételének a napját megelőző évben a cég vagyonában bekövetkezett változásról, vagy a céggel fennálló munkaviszonyon alapuló bérkövetelése vagy munkaviszonyból származó egyéb követelése van, hogy ezen végzésnek a Cégközlönyben történő közzétételtől számított 60 (hatvan) napon belül jelentsék be a Cégbíróságnak.A bíróság a 2006. évi V. törvény (Ctv.) 117.§ (1) és 117.§ (2) bekezdése alapján hozta meg a végzését.A végzés ellen fellebbezésnek és felülvizsgálatnak helye nincs. Budapest, 2018. március 9. Dr. Tamásiné dr. Solymos Judit Veronika s.k.bíró
Van valami hír erről a sz..kupacról? Nekem már 24 forinton áll :-) OTP bróker számlán tartom, s már többször változott az ára. Valakinek van hasonló tapasztalata?
az a normális ha felszámolás van akkor az legyen nem pedig a tolvajoknál szokásos 2-3-4-5-6 nevet vált, már azt se tudja az ember mi volt előtte elég szégyen ez a bétre nézve hogy megengednek ilyeneket
Erre volt már precedens, hogy visszahozták volna a bétre? Honlapjukat sem találom....
Törölt felhasználó2018. 02. 02. 12:10
Előzmény:
törölt hozzászólás
de legalább rendeznék el normálisan...segítettem valakinek átvettem tőle h meg tudja szüntetni a számláját, most itt van az én számlámon, most tervez újat nyitni és kénytelen leszek neki visszautalni...
TWDINVEST
Új tevékenység.
Új sikersztori!!!!