Az hogy adóköteles-e, nem attól függ, hogy mikor adod a megbízást, vagy hogy az alaptermék amerikai-e, hanem hogy magának a opciónak a kötése európai tőzsdén történik-e.
Nem biztos, hogy jó, amikor egy broki meg akarja mondani, hogy mit csinálj (vagy tanácsot ad), neki mindíg az lesz az érdeke, hogy pörögj, abból lesz jutaléka. Meg szerintem nem sokkal több infóval rendelkezik mint te, pláne ha külföldi tőzsdéről van szó.
A bizalmatlanság ezzel a termékkel szemben nem azért van, mert új, hanem a magas tőkeáttétel miatt. Baromi nagy a kockázat, ezért nem kapnak rá sokan. Mellesleg nekem ez nincs ellenemre (persze csak elméletben, mert jelenleg nincs erre pénzem, sajna). Ez kb olyan mintha hatival TDT-znél, csak még durváb.
Azért köszi az infókat. Ha lesz rá lehetőségem, lehet hogy kipróbálom. :)
Nem biztos, hogy jó, amikor egy broki meg akarja mondani, hogy mit csinálj (vagy tanácsot ad), neki mindíg az lesz az érdeke, hogy pörögj, abból lesz jutaléka. Meg szerintem nem sokkal több infóval rendelkezik mint te, pláne ha külföldi tőzsdéről van szó.
A bizalmatlanság ezzel a termékkel szemben nem azért van, mert új, hanem a magas tőkeáttétel miatt. Baromi nagy a kockázat, ezért nem kapnak rá sokan. Mellesleg nekem ez nincs ellenemre (persze csak elméletben, mert jelenleg nincs erre pénzem, sajna). Ez kb olyan mintha hatival TDT-znél, csak még durváb.
Azért köszi az infókat. Ha lesz rá lehetőségem, lehet hogy kipróbálom. :)
Tőkeáttétellel részvényt: befektetési- és lombardhitelek a hazai brókercégeknél
Ugrás a cikkhezA teljesség igényét magába nem foglaló írásunk természetesen nem mínősül agresszív portfoliók összeállítására buzdító felhívásnak, mindössze a rendelkezésre álló lehetőségeket kívánja egy-egy példával bemutatni. Írásunk nem tükrözi a piacon lévő összes megoldási lehetőséget, tőkeáttételes pozíciókat lehet határidős ügyleteken és opciókon keresztül is létesíteni.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=53666