Topiknyitó: Portfolio 2018. 01. 31. 08:54

Tényleg meglépték: jön a vasárnapi boltzár a lengyeleknél  

Ugrás a cikkhez
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta kedden az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényt, melynek értelmében a boltzár március elsejétõl minden hónap második és harmadik vasárnapján, 2020-tól pedig bizonyos
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kimpaa
kimpaa 2018. 01. 31. 10:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#7
hát ha a cimboráid kiviszik Mo-t az EU-ból, akkor készülj fel, hogy sokan elhúzunk s bedől az egész szar itt. Nem kicsit zavaros a mentalitása a narancsgárdának. Persze sajátláb se a leningrádi egyetemen tanult, hanem svájcban ;)
gyerekek, nagyon átvernek titeket ezzel a brüsszelezéssel :DDD
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 01. 31. 09:36
#6
A tőzsde nyitvatartását a piac dönti el.
A bolsevik lelkületű fejekben zavar van. Az elképzelésük szerint a hatalom eldönti, hogy minden zárva tartson vagy minden nyitva tartson. A piacgazdaságot az különböztetni meg a tervgazdaságtól, hogy a gazdasági szereplőkre bízza a döntést.
Ha valaki nyitva akar tartani, akkor kinyitja a boltját vasárnap is. Ha nem akarja kinyitni a boltját vasárnap, mert templomba akar menni vagy kirándulni akar vagy azt akarja, hogy a vásárlói járjanak templomba, kirándulni vagy múzeumba vagy a konkurense boltjába, akkor pedig nem nyit ki.
Az illiberális államokat rettentően zavarja, ha az alattvalói önfejűek és rájönnek arra, hogy lehet szabad akaratuk is vagy maguk döntik el, mi jó nekik.
deszcsakafi 2018. 01. 31. 09:11
Törölt hozzászólás
#5
kimpaa
kimpaa 2018. 01. 31. 09:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#4
Nem a kommunizmusban élünk már, hogy szombaton délben zár a bolt, héfőn meg nincs adás a tv-ben. Ez a hülye kádári mentalitás kellene hogy eltűnjön ebből az országból s akkor egy ilyen pártnak mint a fidesz, kevesebb mint 10%-s szavazata lenne egy választáson.
Aki meg nem bírja a versenyt - Coop, CBA - annak fel is út le is út, majd dolgoznak máshol azok az emberek, úgyis munkaerőhiány van.
Ez a kapitalizmus, ez látható élesen ahogy az NSZK és az NDK fejlődött. Aki meg keletre vágyódik, az húzhat is faxba innen.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 01. 31. 09:06
#3
"Az elnök bölcs megoldásnak nevezte, hogy a jogszabály a boltok jelenleg korlátlan vasárnapi nyitva tartását fokozatosan csökkenti."
Nálunk ezzel szemben az volt a cél a szigorú szabályozással, hogy minél inkább kiszúrjanak a vásárlókkal. A bolsevik lelkületű hatalom okosabb akart lenni a piacnál.
Az egész boltzár arra volt jó, hogy beleugassanak az emberek életmódjába, de legalább kiderült, hogy a törvény megszavazói nem az embereket és választóikat képviselik, hanem szilárdan ingadoznak pártunk és kormányunk irányvonalával. Bármit képesek megszavazni és visszavonni és közben még a kormányzás látszatát is fenntartják.
deszcsakafi 2018. 01. 31. 08:54
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek