Tilray. Canadai cannabis termesztő, forgalmazó vállalat.
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/
Ja, mondjuk hurrá hangulat sincs. Három ilyen “esős” nap után illene egy szolid zöld “megálló”, de a piacoknak lehet, hogy jobb, egészségesebb lenne, ha folytatódna a határozott korrekció, és nem egy elmaszatolt, elhúzódó, év végéig tartó medve piac jönne...
Csak két cég “reklámozta”, hogy önköltségen fogja adni. Az eddig megkötött előszerződések nem erre utalnak, és tudtommal egyik cég sem támasztotta alá az árat konkrét számítással. A kisebb szerződések jellemzően üzleti titkok, az MRNA pl nem tette közzé, hogy Svájcnak és Japánnak mennyiért adja. Az USA-ban is addig fog tartani, amíg nem megy le a választáS, aztán valószínűleg nem rugóznak ennyit az árazáson. Az vakcinából befolyó eredményekről és profitról akkor lehet majd többet tudni, ha lesz majd olyan lezárt negyedév, ami már tartalmaz eladást, ez pedig leghamarabb a 2021 Q1 lehet. Szerintem az AZN-es hír kettős hatású: sokan, joggal óvatosabbá válnak, míg mások pozitívnak gondolják, hogy lemaradt az egyik élversenyző. Nem jó ez senkinek! Egyetlen tesztalany gerincvelő-gyulladása miatt megállt egy ígéretes vakcina tesztelése (oroszok és kínaiak bezzeg közzé sem tennék), ami ésszerűen megütné az indexeket, és a vakcina papírokat is. Meglátjuk, hogy milyen hatása lesz ma... Én ma általános esésre számítok, legalábbis a nap első felében...😒
még jó h tegnap kockázatcsökkentésnek belevettem, ne csak MRNA - BNTX- Pfizer legyen, azt hiszem nincs szerencsém :) -8% afterben elég kemény Nem egyszerű ezekkel a vakcina-részvényekkel kereskedni, kell hozzá egy pszicho, de a végén szerintem mindegyik nyerő lesz. Az a hír, h lehet majd önköltségen adják, szerintem csak az USA-ra vonatkozik, USA-n kívül nem hinném, h önköltségen adná bármelyik cég is, és az a nagyobb piac a lakosságszámokat nézve.
Mindig van valami amcsi csoport amiben benne vagyok. :) Nem tudom a pali eredmenyeit mert, meg csak 2 napja latom de mar Apple shortot irnak 115 alatt. @everyone STO AAPL (Short) @ $113.58 PT $95 EOWSL $$118 A Snowt en mara vartam. Letezik hogy visszatartottak hogy ne piros napon jojjon ki? Szerintetek van ilyen?
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája)
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/