Topiknyitó: Portfolio 2011. 10. 10. 10:14

Pert indított a PSZÁF a CIB Bank ellen  

Ugrás a cikkhez
A PSZÁF közérdekű igényérvényesítési eljárást kezdeményezett a CIB Bank Zrt.-vel szemben. A polgári perben a PSZÁF annak megállapítását kéri a bíróságtól, hogy a bank egyik, a lakossági bankkártyákkal kapcsolatos kárfelelősségi szabálya jogsértő és...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=156593
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 10. 11. 00:30
Előzmény: #8  szivacs
durva is volna, ha a nyomoronc politikusok azt az egy szem (relatíve jó) szakmai munkát végző befolyásos intézményt is utasíthatnák kedvük szerint, mert akkor már beindult volna a bankóprés, a marketingesek a pártban meg valahogy megmagyarázták volna a zembereknek, hogy "azelmúttnyócév" meg egyebek...
szivacs
szivacs 2011. 10. 10. 23:31
Előzmény: #7  watson
Én a PSZÁF-ot írtam auditálónak, te hoztad vetted fel a "nagyfőnököt".
Mivel meg nem nevezted, kénytelen voltam offshimorra gondolni, hiszen ő az aki akkora nagy főnök, hogy Magyarországról már nem is utasíthatja őt senki, ahhoz minimum EKB-nak kell lenni!
watson
watson 2011. 10. 10. 23:07
Előzmény: #6  szivacs
Szerintem összekeversz valamit.

Hol is alkotják a jogszabályokat? Ki is felügyeli a pénzügyi szervezeteket?
ügyfél... :DD Hol vagy te ügyfél az MNB-nél :D

Viszont van egy kormányunk ahol nemhogy "jogszerűség, méltányosság, ügyfélvédelem..." nincs, de fogalmuk sincs róla mi az hogy jog vagy ügyfél...

szivacs
szivacs 2011. 10. 10. 22:37
Előzmény: #5  watson
Nem tudom, neked ki a "nagyfőnök", de ha offshimorra gondolsz, szerintem ő nem ér rá ilyen piszlicsári belföldi ügyekre, mint jogszerűség, méltányosság, ügyfélvédelem...
watson
watson 2011. 10. 10. 20:57
Előzmény: #3  szivacs
"az ügyfeleket érintő bármely banki szabályzat, szerződésminta, protokoll, stb. nem léptethető hatályba mindaddig, amíg azt a PSZÁF nem auditálta"
:D

szivecs, és a nagyfőnöknek nem kéne megnézni-e? ;)
Törölt felhasználó 2011. 10. 10. 18:27
Előzmény: #1  portfolio
EZ IS B A R O M S Á G !!!!!!!!!!!!!!!!!
szivacs
szivacs 2011. 10. 10. 13:54
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
A kérdés egyszerűen szabályozható.
Kell hozni egy törvényt, miszerint az ügyfeleket érintő bármely banki szabályzat, szerződésminta, protokoll, stb. nem léptethető hatályba mindaddig, amíg azt a PSZÁF nem auditálta és a jogszabályokkal összhangban lévőnek minősítette.
Ezt a tényt pedig kötelezően (pl. egy logóval) fel kell tüntetni a fenti iratokon.
Amin ez nem szerepel, az nem hatályos.
Törölt felhasználó 2011. 10. 10. 12:05
Előzmény: #1  portfolio
Valószínűleg én nagyon hülye vagyok, de a PSZÁF nem olvasgatja a bankok üzletszabályzatait? Csak akkor mozdul rá valamire, ha valaki megütötte már a bokáját. Addig meg eltelhet több év is. Egy átlag ember (mondjuk azt, hogy értelmes, érdeklődő típus) bemegy a bankba, nyit egy lakossági folyószámlát, és igényel hozzá egy bankkártyát. Már az is teljesítmény, ha alaposan átolvassa azt a három-négy oldalas formanyomtatványt, amelyen a személyes adatai és a legfontosabb szabályok szerepelnek. Jelentkezzen az, aki egy ilyen művelet előtt elolvasta a bank 50-60 oldalas részletes üzletszabályzatát, és az egyéb kiegészítő információkat. Ezért lenne jó ha ezeket a PSZÁF olvasgatná. Persze ezzel nem akarom a felelősség alól mentesíteni az egyszerű állampolgárt sem.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek