ez a csali, direkt így mozgatják
hogy állj be a két ár közé, játszogass 5-10 ft-okért
szép apránként begyűjtik az aprót
aztán nézhetsz, ha esetleg elhúz
mondjuk én se vagyok nóóórmális, hogy itt dekkolok...:((
Viszont úgy látom, hogy valaki tényleg megunta hogy nem megy semerre, és nem nagyon szétütve a piacot de kiszáll, napi 1000 darab körüli volumenben adogatja, egyre lejjebb szorítva az árat.
Most néztem a könyvet, 440-ért vett valaki és beáll 452-es eladásra 115 db-al. Feltételezem ugyanaz a csóka, 1380,- Ft-os profitért küzd mínusz brókerdíj. Ez komoly...
Szia Akibaci! Teljesen egyetértek az általad leírtakkal, ezek a felsorolt lehetőségek mind benne vannak a pakliban, és bármelyiknek komoly árfolyam emelő hatása lehet..
Innen szerintem csak felfele vezet az út, a kérdés mikor robban..
Még megtoldanám egy olyan lehetőséggel, hogy pár millával elindítanak benne egy rallyt, amit mostanság több kispapírnál láthattunk. Simán benne lenne 50-60%, és nem kéne sok pénz hozzá!
Mondjuk üzemi szinten a 200 mio-s nyereség nem is annyira elrugaszkodott. 2010 második féléve okozhat kellemes meglepetést. Én személy szerint az 1000-es szinttel egyelőre még nem foglalkozom, nem kivezetésre, tőkeemelésre spekulálok.
Ez igaz de szerintem csak akkor lesz lényeges változás, mondjuk 1000 forint körüli ár, ha:
- tőkeemelés lenne, ekkor a minimum ár 1000.
- kivezetés lenne, ekkor a minimum ár 1000.
- pannon-váltó jellegű saját részvény vásárlás lenne, azaz az egy részvényre jutó saját tőke értéken felvásárolná magát a cég, ekkor a maximum ár kb. 1100.
- ha az éves nyereség olyan 200 milla körül lenne, azaz a 2,3 mio darab kibocsátott részvényre, illetve a részvényenkénti 100 forintos nyerőre 10-es P/E-vel kijönne az 1000 forint. (most ha jól emlékszem 20 milla a nyereségterv)
- ha a régóta hangoztatott vagyonkezelés, ingatlanfejlesztésben lenne előrelépés, mondjuk a jelenleg ingatlan eladása/felértékelődése (mint a napokban a MAG ingatlanalapnál), vagy egyéb lépés ami lényegesen felkavarja az állóvizet
- osztalékfizetés, 50-100 forint körül / részvény. Bár a Telekomnál is alig jön össze a 10%-os osztalékhozam (74-es oszinál felment az ár 800-ig), tehát figyelembe véve a likviditás miatti diszkontot, valószínűleg 100 forintos oszinál is nehezen lenne 1000 az árfolyam.
Addig mélyen a valós érték alatt, de van még jópár ilyen papír a tőzsdén (források, Konzum, Fotex)
Csak nehogy beértékeljék a 800 millás közel-keleti befektetésüket, a titokzatos cégben, és legyen rajta vlami nagy bukó. A jelentés mindig a varrodáról szól, de nem soka vizet zavar a cégértékben.
És ahogy nézegettem, a Kaptár is szép lassan csökkentette a részesedését.
Jól beszélsz, még van pár éves szerződésük a HM-el.
Jelenthet pár milliós pluszt az eredményükben, viszont nem hinném hogy ezért robban majd az árfolyam. Bár az látszik hogy ennél lejebb nem adják, tehát innen csak felfelé mehet elméletileg.-)
A honvédség az egyik legnagyobb vevője, a harmadik, negyedik negyedévben fog időarányosnál erőteljesebben rendelni, plusz idén azért a honvédség meg lett dolgoztatva rendesen (köszönhetően a sajnálatos eseményeknek).
Ezt nem tudom (mire gondolsz)? Azt viszont úgy gondolom, hogy egy válságban is nyereséges cég árfolyamának nem itt kéne lenni 1000Ft feletti ingatlan vagyonnal..
Pannonflax