Teljesen igazad van D1-en bizonytalanná vált, de még nincs veszve semmi.
A kis profit levédésétől azért "félek", mert stop vadászat folyik, ill. tapasztalataim szerint, amikor kilépek a pozícióból, akkor lő ki.
Bizonytalan az OTP technikai képe, két hete egy szűk sávban mozog az árfolyam (5.890-6.130). Hosszútávon él az emelkedő trend, rövidtávon azonban oldalazás látható, ezért a kitörés irányára érdemes figyelni. Ha sikerül a bankpapírnak áttörnie a 6.130 forintos ellenállást, akkor 6.400 forint környéke ismét elérhető közelségbe kerülhet - olvasható az Erste elemzésében.
Negatív kitörés esetén pedig az 5.690 forintos támasz állíthatja meg a süllyedést. Mostanában nincsenek egyértelmű belépési pontok, a kitörések is könnyen behalnak, ezért célszerű rövidtávon gondolkodni, és érdemes már a kisebb profitot is levédeni.
Furi vagy Te azért ám! Látom nem vagy otthon a fórumok világábn. Azért írtam, hogy kiabálsz, mert NAGYBETŰVEL ÍRTÁL, ÉS AZ ITT AZT JELENTI, HOGY KIABÁLSZ! :)
Érted? :)
Ha tudsz mutatni olyan hsz-emet, ahol vételre buzdítottam, itt helyben beadom a felmondásom a fórumon.
Én max. annit mondtam, hogy szvsz longos, de vételre senkit sem buzdítottam, veled ellentétben, aki már 1 hete - reménytelenül - várod a komoly esést.
Most megint oszthatnám az észt 3 éves (napi tőzsdézési) tapasztalatom alapján, de úgy látom, nem érzékeled a jószándékot mondandomban, amely arra irányul, hogy ne érjenek nagy pofonok (velem ellentétben).
Remélem a vizsgálódáson, és a különadók kivetésén túl jut még idő a cikluson belül érdemi munkavégzésre is a gazdaságban.
Ha mégsem, akkor újabb ciklusra meg kell választanunk, különös tekintettel az egymillió új munkahelyre.
Nem írok ilyet most shortoljatok ma szakadni fog stb ellenben veled aki viszont minden nap üvölti olcsó papír venni kell stb stb!!!
Amúgy jó reggelt mint ahogy kezdtem soraimat!
Na jó öldöklést a délelőttre :-)))) erre nem vagyok kíváncsi :-))))))
Törölt felhasználó2011. 06. 07. 06:36
Jó reggelt mindenkinek!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete négy magánnyugdíjpénztárnál is azt állapította meg, hogy befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték.
Négy magánnyugdíjpénztárnál merült fel, hogy megkárosította tagjait, mert ahelyett, hogy maguk vették volna meg a tagok pénzéből az értékpapírokat, a saját cégcsoportjukban lévő egyik alapkezelőt bízták meg a vásárlással. Ezért a szolgáltatásért fizettek is az érdekeltségükbe tartozó cégknek, ezért a tagok a szükségesnél drágábban jutottak a részvényekhez - írja a hétfői Magyar Nemzet Binder Istvánra, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivőjére hivatkozva.
A Napi Gazdaság információi szerint ezek a pénztárak az ING, az Aegon, az AXA és az OTP magánkasszája, amelyeknél a tagokat milliárdos nagyságrendű kár érte. A gazdasági napilap szerint a PSZÁF azt kifogásolta, hogy a pénztárak olyan - indokolatlan - közvetett befektetéseket hajtottak végre, amelyek jelentős többletköltségeket okoztak, így negatívan befolyásolták a nettó hozamot.
A pénztáraknak a felügyelet ezért előírta, hogy mutassák ki az indokolatlan közvetett befektetések okozta többletköltséget, és azt utalják vissza a pénztártagoknak, az erre vonatkozó követelést közben érvényesítve a vagyonkezelővel szemben.
Az Aegonnál a Napi Gazdaságnak elmondták: a cég tudomásul vette a felügyelet megállapítását, és a kérdéses összeget jóváírta a tagok számláján. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a kifogásolt költséglevonás az összvagyon töredékét érintette, és szerintük a probléma abból eredt, hogy a jogszabályok folyamatosan változnak.
Az AXA-nál is úgy látják, hogy a jogszabályok eltérő értelmezése miatt alakulhatott ki nézetkülönbség. A PSZÁF februári határozatának megállapításait az OTP magánnyugdíjpénztára megalapozatlannak tartotta, ezért bírósági felülvizsgálatot is kért, az ügyben jogerős döntés még nem született.
Az ING - ahol a felügyelet az önkéntes pénztárnál is "túlszámlázást" állapított meg - a Napi Gazdasággal írásban közölte: ebben a tárgykörben jelenleg nem nyilatkozik.
OTP részvényesek ide!