Köszi, de felsőfokú műszaki és pénzügyi végzettségem is van, amivel -saját erőből- sikerült az alsó decilisből - lsd google -, a felsőkbe bekerülni, így valószínűleg soha nem fogok rászorulni. A tőzsde nálam csak hobbi, ennek ellénére - vagy pont ezért - itt sem játszom meg magam, vállalom 4 szemközt is amit leírok. Lehet ez szakmai, illetve politikai vonatkozású. Engem még tisztességre neveltek, valószínűleg ezért nem érted, hogy miről filózok/postolok: attól, hogy megosztom a tudásom, nekem semmivel sem lesz kevesebb, ha valakinek ez segít tisztán látni, annak örülök. Nem vagyok párttag, - akármilyen hihetetlen, de Fideszes voltam az első O1g kormány idején -, de nehezen viselem, ha átvernek. Lehet nevezni "libsinek", ha ez a normál paraszti észt jelenti, de a konzervatív értékektől ez a kormány is nagyon messze áll. A szüleim/nagyszüleim "konzervatív" nevelése pár egyzerű dologban kimerült: " Ne lopj, ne csalj és tiszteld az időseket, illetve akik hasonló értékrenddel vannak megáldva". A "közpénz elveszti közpénz jellegét", nálam egyenlő a lopással, "Azt figyeljék amit teszek, ne azt amit mondok" kimeríti a csalást, A MNYUP beszántása/vagy akár az idősotthonok tesztelése pedig mutatja, hogy mennyire tiszteli a kormány a mostani, illetve a leendő időseket. Örülök, hogy támogathatlak -több más fizess taggal- az adómból és tudnál belőle kölcsönadni, de a kommentek alapján, neked nagyobb szükséged van a segítségre, mint nekem.
Nem engedik a globális erők, hogy a nemzethy szittya részvények az őket megillető magasságokba emelkedjenek. “Határ a csillagos ég! Tudja, ki mondta ezt Pelikán elvtárs? Sejtem.“ :)
Opus Global Nyrt Forecast