a momentum nem megy önmagával szembe, leírtam h. őmögé csak beálltak a már korábban létező ellenzéki pártok, ha nem is kivétel nélkül. az ellenzék meghatározó része támogatta, köztük olyanok is akik azóta, mostaára már lejáratták önmagukat. így megfelel?
A Fővárosi Közgyűlés 2015. június 23-i ülésén úgy döntött, támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára. Az előterjesztést 25 igen szavazattal, az LMP-s Csárdi Antal ellenében és a DK-s Gy. Németh Erzsébet tartózkodása mellett fogadták el. Az indítványt támogatta a Fidesz, a Jobbik, az MSZP és a PM.
„Én külön örömmel vettem ezt a napirendet, mint ahogy ez az álom már 2008 óta dédelgetett álom Budapest kebelén, a budapesti közgyűlés már 2008-ban hozott egy 2020-ra vonatkozó szándéknyilatkozatra egy javaslatot, és az, hogy talán ma már közelebb állunk a megvalósuláshoz, ez mindenképpen egy jó jel.” (…) „Álmodjunk közösen, ahogy eddig.” – Horváth Csaba (2015. június 23.)
de igazából arra kéne reagálnod, légysz tedd meg az alábbi 2 vezrióból amit említettem, melyik lehet inkább az igaz, az a) vagy a b)? vagy van szerinted c) verzió?
az ellenzék 1,5 éve olimpiapárti volt, ma meg már nem.
a) ha akkor komolyan gondolták hogy legyen nálunk olimpia, akkor ők síkhülyék: hiszen 1,5 éve sem volt alapvetően más gazdasági helyzet mint ma.
b) ha nem síkhülyék és már akkor is tudták hogy szarul állunk, azt hogy minek nekünk olimpia = gazdasági összeomlás: akkor meg szimplán demagógok, hiszen elhallgatták a szerintük valós tényeket!
lehet h. félreérthetően fogalmaztam. páran itt rámutattunk, h. ez a nolimpianizmus most nem gazdasági, hanem politikai okból indult, az olimpia ehhez csak ürügy. erre jött az a válasz hogyha fidesznek szabad volt pol. okból népszavazást indítani pl. vizitdíj ügyben, akkor mi a baj azzal, a ha momentum + a már jól ismert ellenzéki pártok is csak politikai okból kampányolnak az olimpia ellen. nos erre vetettem fel azt, hogy a fidesz legalább nem köpte szembe saját magát már kormányon 2010 óta azzal, h. bevezesse teljesen ugyanazt, ami ellen korábban kampányolt.
a mostani ellenzék viszont hülyét csinált magából, hiszen 1,5 éve még olimpiapárti volt, ma meg már gyorsan beállt a momentum mögé (mert ő is szeretne több szavazónevet + címet gyújteni 2018-ra). analógia tehát részben annyi: nem szégyen az ha vki politikai okból indít népszavazási kezdeményezést, sőt - de az már szégyen, sőt átlátszó szociális demagógia a köbön, ha vki 1,5 éve még alkalmasnak tartotta Mo.-got az olimpiarendezésre, ma meg már azzal érvel hogy az csakis nyomorba dönthetne. pedig: 1,5 éve még azt ismételgette nagy boldogan az ellenzék + médiája média nagy kárörömmel, hogy "még mindig bóvliban tartja Mo.-got minden hitelminősítő" - nos azóta már kikerültünk a bóvliból, de sebaj...
Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!