Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 06:18

Mire számítsunk idén a világgazdaságban  

Sziasztok!

2008 után igen törékeny világgazdasági növekedésnek lehetünk tanúi. 2017-ben a amerikai részvények túl drágának tűnnek, mivel a Shiller P/E ráták 70-es szinten vannak, nem sokkal alacsonyabban, mint 1929-es válság és dotcom lufi kipukkanása előtt. A Fed valószínűleg kamatot fog emelni, ami a 2008 után kibocsátott kötvények árfolyamaira negatív hatással van, csökkenteni fogja az árfolyamukat, sok befektető járhat úgy, hogy reál értékben veszteséges járadékot szerezhetnek. Kínában a hitelállomány az utóbbi években megtriplázódott, ami egy gazdasági lassulás esetén veszélyes lehet. Dél-Amerikai államok pedig félhetnek az amerikai dollár erősödéstől, mint nálunk egykor a svájci frank hitelesek.

Az a kérdésem, hogy idén számíthatunk-e eszköz buborék kidurranásra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 17:50
Előzmény: #2  _Bekre_Pal_
#3
1)Miért baj, ha magas a P/E rátak? "But the point of this scatter diagram is that, as a rule and on average, years with low price-earnings ratios have been followed by high returns, and years with high price-earnings ratios have been followed by low or negative returns." Robert J. Shiller 2) Olcsó kötvények: Abban igazad van, hogy ez nem okozhat válságot, de ha bankok mérlegeiben csomó ilyen kötvény van, az nem tesz jót a hitelezésnek. 3)Kínai hitelállomány növekedése A The Economist március 11. kiadása Kína magán szektor hitelállományát a GDP 250%-ban határozza meg. (Pontosabban egy diagram mutatja.) A credit crunch az sosem jelentett jót. 4) Ezért baj Latin-Amerikának az erős dollár: link Én nem jósoltam semmit, csak kérdeztem, hogy ti mit gondoltok.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 05. 03. 08:12
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
röviden: majd meglátjuk hosszabban: nem látok az általad felsoroltak és valamiféle eszközbuborék között túl nagy összefüggést. ha magas a pe, akkor az azért van, mert prosperálnak a cégek. ha beüt valami válság, akkor persze hogy lejjebb megy a pe, de nem a csík húzza a repülőt - az eső se azért jön, mert szárazság volt előtte, hanem mert vagy jön vagy nem, és utána lámlám, lemegy a földek szárazságrátája. nem jelent semmit prognosztikai szempontból. ha a fed kamatot emel akkor a kötvényeseknek csökken a reálhozama, így jártak, milyen mozgást indít ez? mint tudjuk, a kötvényből nincs ki-be ugrálás, így jártak, nyilván be volt kalkulálva az eshetőség. hogy hat ez szerinted bármiféle buborékra? a kínai hitelállomány érdekes lehet, amennyiben tényleg nő az összeomlás kockázatuk, éppenséggel nem tudom, hogy abszolut értékben mekkora hitelállományról beszélhetünk, tényleg nagy, vagy csak nagyot nőtt, mint a világháború utáni albán traktoripar, ezt nem ártana ellenőrizni a dél-amerikai államok miért félhetnek az usd erősödéstől? és mekkora alapja van ennek? további szép napot

Topik gazda

LinuxNT
LinuxNT
2 2 5

aktív fórumozók