Topikgazda: tokos. 2007. 03. 26. 14:00

Miért döntött ma is a 8%-os kamatszint tartása mellett a monetáris tanács? (2.)  

Ugrás a cikkhez
Ötödik egymást követő hónapban hagyta 8 százalékos szinten az irányadó kamatot a monetáris tanács. A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak, és azt mutatja, hogy a jegybank egyelőre nem veszi figyelembe az árfolyamsáv közelségét, hanem kizárólag az inflációs célkövetés tankönyvi logikájának megfelelően dönt.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=81011
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 03. 30. 12:17
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Nem enyhül az infla nyomás termelői oldalról:
link

Nem jó hír infla és kamat szempontból. Egyre inkább biztos, hogy a következő ülésen sem lesz még kamatcsökkentés.
tokos. 2007. 03. 30. 09:57
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Na meg még egy gondolat eszembe jutott, nem emlékszem, Járai mondta-e vagy más, de mikor elkezték az elvtársak saját embereikkel feltölteni a monetáris tanácsot, megjegyezte a koma (akire már nem emlékszem, hogy ki), hogy ha megkapják azokat az anyagokat, amiket a többi is megkap, mielőtt meghozzák a kamatdöntéseket, rájönnek, hogy nincs nagy ugrálásra lehetőség, legalábbis ha az ország stabilitását is szem előtt tartják...
Törölt felhasználó 2007. 03. 30. 09:57
Előzmény: #13  tokos.
Még jó, hogy odaírtad a végére, hogy nem szerintem.

Egyébként még azzal kiegészíteném, hogy egy új vezetőnél aztán pláne buta dolog lenne az egész intézmény tevékenységét azonnal az ő nevével azonosítani.
tokos. 2007. 03. 30. 09:54
Szerintem rögtön 3%-ra kellett volna csökkenteni. Ha nem teszi, bűnöző, Fideszbérenc, stb - lásd conqui.

Annyit hozzátennék, ha 250-es árfolyam alatt nincs lehetőség egy azonnali 25 pontos csökkentésre, akkor miről beszélünk, mikor túlzottan magas alapkamatról beszélünk???

Hablatyolunk össze-vissza, vagy bégetjük, amit az agyunkba döngölnek a kormányoldalról?
tokos. 2007. 03. 30. 09:50
"Egyébként sem csak a jegybankelnök nyeseget egymagában, a monetáris tanács dönt. "

Most már igen? Eddig Járai volt az egyszemélyi felelős minden rosszért (Orbánon kívül).

Jó, igaz, nem szerinted.
Törölt felhasználó 2007. 03. 30. 09:46
Előzmény: #10  tokos.
Ilyen stílusú, jellegű véleményt hiába vársz tőlem, mert sose írtam ilyet.
(Járairól se, lapozz a TF-re, keressd meg a hozzászólásaimat, írtam év elején egy összefoglalót is főbb tevékenységeiről, aztán 2 napra rá megjelent hasonló szándékkal egy összefoglaló cikk a PF-en is, lenyúlták az ötletemet:))

Azt írtam múlt héten, hogy én mostanában vágnék, nem feltétlen azonnalra, most hétfőre értettem. De akár érthettem is volna, nincs jelentőssége, mert a következő kamatmeghatározó ülésen viszont már egyértelműen vágnék. Egyébként majdnem biztos voltam benne, hogy változatlanul hagyják. Még nem látni teljesen az inflanyomás enyhülését és a bruttó béradatok elég durvák voltak még év elején is, így sejtettem, hogy most még marad.
És amúgy sincs egyszerű helyzetben az MNB, mert egyik oldalról ott az inflációs targeting, és a hitelesség. Emiatt most még nem lehetett lépni. A másik oldalról meg van egy fokozódó nyomás, elvárás a kamatcsökkentésre. Ha most azonnal, első ténykedéssel vágnak is, annak nem biztos, hogy hitelesség szempontjából jó üzenete van. Ami fontos, hogy ezután ne késsük le a lehetőségeket és most úgy tűnik, van lehetőség kamatvágásra. Egyébként pont azt írtam múlt héten, hogy én év végéig akár 5%-os alapkamatot is el tudnék képzelni, de reálisan 6-6.5 lesz (és még ez is csak jó esetben). Az el tudnék képzelni = minden politikai, mozgástérbeli, hitelességi stb. tényezők nélkül pusztán közgazdaságilag. A másik pedig minden ilyen szempontot és az MNB korábbi politikájának valamilyenszintű folytatólagosságát is figyelembevevő verzió. Egyébként sem csak a jegybankelnök nyeseget egymagában, a monetáris tanács dönt.
Törölt felhasználó 2007. 03. 30. 09:32
Előzmény: #10  tokos.
gyerekek nagy a veszély!
vigyázzunk: még titokban lehet, hogy az is "faszista", aki nem tud róla DDD
legfeljebb "jobbfaszista" v "balfaszista"...

vagy bal--ek DDD
tokos. 2007. 03. 30. 09:21
Fiúk a címben!

Vártam volna a véleményt. Megint egy fasiszta jegybanekelnökökünk van?
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 13:01
bocsi !
de a szekértábor Muhinál sem vált be !

Most a "bal-lib?" kiált mindíg szekértábort, ha valakinek van véleménye és el meri mondani !

A lovat már a cucilizmusban megettük, 11,-- Ft volt egy kiló lókolbász - tapasztalatból tudom...................................................................
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 10:39
Jelenleg nem látom a most kidolgozott stabilizációs program alternatíváját, ez hosszú idő óta az első reális, a tényeken nyugvó és végrehajthatónak tűnő program – nyilatkozta a lapnak Simor András.

A kialakult helyzetet súlyosbítja, hogy a politikusok általában csak a jövőről és saját terveikről nem mondanak igazat, nálunk azonban a múltat és a jelent sem vallották be, és ez nemcsak a kormánypártra igaz, hanem mindenkire. Simor szerint a politikai elitünket ez teszi hiteltelenné és erre célzott a Konvergencia Tanács is, jóval finomabban, amikor a politika felelősségét firtatta a helyzet kialakulásában.

link
Törölt felhasználó 2007. 03. 28. 16:00
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Mire gondolsz?

Csak nem a mostani 8%-os alapkamatra?
Vagy arra, hogy a forint elleni támadás során kamatcsökkentéssel védte meg a forintot?
Esteleg arra, hogy a kormány kérésének nem mondott nemet és engedte a sáveltolást? (Utóbbi valóban hiba volt, de mit kapott volna tőled, ha nemet mond a kormánynak!)
Vagy a kormányzati intézkedésektől mentes (mag)inflációra gondolsz?
Vagy az erős forintra?

Vagy szokás szerint semmire, és alapok nélkül, csak megszokásból írod?
Törölt felhasználó 2007. 03. 28. 15:23
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Összességében több kárt csinált a Járai mint hasznot.
Törölt felhasználó 2007. 03. 28. 15:21
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Igazat adtak Járainak.

Még úgy is, ha most már 10 Ft-tal erősebb a Ft, a sávszél eltörlési spekulációk miatt.

De legalább most nem fogják szídni ezért a jegybankot...
Törölt felhasználó 2007. 03. 28. 14:55
Előzmény: #3  tokos.
Az ország érdeke miatt, nem a spekik lobálják a zászlót, hanem a J-BAnk-
tokos. 2007. 03. 28. 14:53
Előzmény: #1  portfolio
Eeeftársak! Senki sem kommentálja, hogy mi ez? Miért nincs kamatcsökkentés 1000-rel?
Biztos errőőő is a Járai tehet. Vagy az Óóbáán.
tokos. 2007. 03. 27. 09:23
Előzmény: #1  portfolio
Szemét Járai. Tönkreteszi az országot.

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek