Topiknyitó: Portfolio 2018. 01. 24. 16:57

Merkel a fennálló világrend bukásának veszélyére figyelmeztet  

Ugrás a cikkhez
Angela Merkel német kancellár szerint a szabadkereskedelmet korlátozó, protekcionista intézkedések nem orvosolhatják a világ problémáit, így az ezen alapuló világrend felszámolása nem megoldás. A politikus szavai egyértelmûen a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mikieger85 2018. 01. 25. 12:00
Előzmény: #3  airmax_2_0
#5
Németországnál kevés ország bünteti jobban a tisztán adózó jövedelemből élő középosztályt. A befolyt összegből meg náluk is megy a pénzszórás majdnem olyan léptékben, mint Mo.-gon a stadionbiznisz. 
9éve tart a szakadatlan gazdasági fellendülés, száguldanak a tőzsdék, de egy jövedelemadó vagy ÁFA-csökkentésre nem voltak képesek. Nem. A melós kapta a pofájába a nyugdíjkorhatár-emelést (67év!), egy olyan korszakban, ahol a csapból is az folyik, hogy 20-30év múlva már a sebészorvos is robot lesz.
Törölt felhasználó 2018. 01. 25. 10:54
#4
"
Németország a legnagyobb fegyverexportőrök között van, rendszerint a harmadik helyen áll az Egyesült Államok és Oroszország után, a hadiipari vállalkozások nagyjából 200 ezer embert foglalkoztatnak. Az exportügyletekhez be kell szerezni a kancellárból és a kormány nyolc miniszteréből álló szövetségi biztonsági tanács hozzájárulását. A testület zárt üléseken tárgyalja az ügyeket, még az ülések napirendje is szigorúan titkos, és sem a parlamentnek, sem a nyilvánosságnak nem tartozik elszámolással. Tevékenységéről csak összefoglaló adatokat közöl a hadiipari ágazat kivitelének alakulásáról szóló éves kormányzati jelentésben.
"
Ez mekkora.
A példaosztó demokrácia. Szelfizünk a fényes szír meg kurd gyerek arcocskákkal. A háttérben meg eladjuk számon kérhetetlenül Leopárdokat meg G36-okat a gyerekek szüleivel "nem szimpatizálókkal" használják bátran amire csak tudják végül is NATO tag. Európai közös értékrend, legyünk rá büszkék. Európát nem adták még el pár vagonnyi fegyver megbízásért?
airmax_2_0 2018. 01. 25. 08:11
#3
A globális szabad kereskedelem király... (Merkel nagyon tolja...)
Mar csak azt az apróságot kéne megoldani a tökéletességhez, hogy a világban nagyjából exponenciális gazdasági növekedés hasznából ne csak a tőketulajdonoson részesedjenek, hanem az 1968 óta nagyjából stagnáló jövedelmű (és azért a növekedésben némiképp szerepet játszó) munkavállalók is...
No ha Merkel ez ügyben is tesz valamit akkor kalapot emelek előtte.
Az az ideológia, hogy a teremtett jólét, majd "lecsorog mindenkihez" egy nagy kamu...
Mikieger85 2018. 01. 24. 16:57
Előzmény: #1  portfolio
#2
Merkel és az olasz bohóc is bukott figurák. De a fegyverbiznisz azért jól megy:

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek