Topiknyitó: Portfolio 2011. 02. 15. 16:20

Megerősítette az államtitkár: jön a "hamburgeradó"  

Ugrás a cikkhez
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára gyakorlatilag megerősítette azokat az előzetes értesüléseket, miszerint a kormány a "hamburgeradó" bevezetésén gondolkodik. Cséfalvay Zoltán a HírTv-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy vállalniuk kell a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=145468
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 11:24
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2011. 02. 17. 11:13
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Brindza?
Hát az eléggé fura!
link
"Már akkor és ma is azonosulok azzal, amit Teleki Pál megfogalmazott: „Becsületünk előbbre való a jólétünknél.”" - mondom, hogy fura!
Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 08:17
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Nem lehet, hogy Te a bryndzára gondolsz?
szivacs
szivacs 2011. 02. 16. 18:46
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
lehet, hogy tótasszony :-)
plumoza 2011. 02. 16. 18:38
Előzmény: törölt hozzászólás
nekem csak egy kérdésem lenne !!!

Mi is számít egészségtelen kajának??? Mert ugye a cukor is az ,meg a kenyér is az,meg az a sok margarin amitől roskadoznak a hipermarketek polcai ,de még az olaj is (kivétel a hidegen sajtolt) ,mert ugye ezeket hidrogénezik és az még ha nem is köztudott a vérben plakkosodást képez mely hatására embólia és a szívínfartus alakul ki.Az meg ugye nem olyan jó dolog.
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 18:11
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 18:11
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Azt a kecskesajtot, amit én eszek, azt tuti nem a tótok állítják elő, hanem a szomszédos faluban egy család, akik erre szakosodtak.
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 17:13
Ha a sok idiótának az egészségünk lenne a fontos akkor nem adót vetnének ki az egészségtelenre, hanem adót csökkentenének az egészséges kajáknál. Sajnos nem így van és ez bizonyitja, hogy az adóbevétel a fontos nem a népegészség.A népnyúzás a lenyúlás.
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 17:05
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
bocs hogy beleszólok

azt írod, kecskesajt. Azt momentán még szlovakiában készítik, úgyhogy még megbízható.

Én még az állateledelekre (kutya, macska) is kivetnék különadót. Hogy miért? Na találjátok ki!
szivacs
szivacs 2011. 02. 16. 15:26
Előzmény: #35  szivacs
szivacs
szivacs 2011. 02. 16. 15:23
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Élvezetes volt!

Jobban, mint a tesco gazdaságos ízű kenhető krém! :-)))
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 15:21
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 15:19
Nem baj, ha nem értesz.
Lényegtelen momentum.
Jót beszélgettünk, ez a lényeg.
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 15:17
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 14:56
Most megmozgattad a kissé eltunyult agytekervényeim. (Hála és köszönet érte!)
Sokkal szemfülesebbnek kell lennem, mint azt tettem eddig.
Fel kell (végre) nőnöm a tudatos fogyasztó szerepre.
Azt hiszem utánajárok annak az idős - valószínűleg - álmagyar néninek, akinél a piacon eddig vettem a fokhagymás kecskesajtot. Nyilván lenyomoztatom, hogy mit művel és miből valójában. A termelői tejről nem is szólva, rá fogok pírítani az öregre, hogy mutassa meg azonnal a tehenit, mert ha nem előttem feji meg, feljelentem Brüsszelben (csak keményen!).
Az otthon disznóvágás végtermékeit pedig be fogom vizsgáltatni az OÉTI-vel, mert ugye fő a bizalom. Főleg apósommal, a sógorommal, na meg ugye saját magammal szemben.
Azt hiszem első körben ennyi, egyelőre...
Most már csak az a kérdés, hogy mi a f@szé járok piacra, amikor pl. a tecsó polcain tuti az van, ami a cédulán szerepel (TECSÓ GARANCIA!)...
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 14:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 14:33
Ilyen nincs, nem is volt.
Mindenki ügyeskedik, főleg vidéken, látom.
A disznók nem értenek magyarul!
Tudod miért, mert egy sem itthon látta meg a napvilágot.
Sőt, hallottam hogy a sok bekevert téglaporos "paprikát" Devecser környékén tüntették el tavaly okt. környékén az eu-s ellenőrök szeme elől.
Pancsolt mézekről nem írtál, pedig az is megérne egy misét.
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 14:27
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 14:18
Szörnyű.
Erről beszélek, hogy ezek az ügyeskedő agyarok, bocs magyarok még ezt a nagytiszteletű ósön-t (elnézést ha rosszul írom) is lejáratják.
Dán disznyóról nem is beszélve.
Micsoda szégyen, hogy egy ilyen erkölcsös, Magyarország iránt a messzemenőkig elkötelezett multi, mint az ósön állholland (v. álmagyar) sertést kénytelen árúsítani.
Eszem megáll.
Most meg mit hallok? A sok sunnyogó álmagyar sertéstartó sorban zárja be a sertéstelepeket, mert qrva sokba kerül a takarmány, nem éri meg disznyót tartani.
Mit meg hazudoznak ezek!?
Bezzeg a fapapucsosoknál meg megéri, mi?!
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 14:04
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 13:56
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
- z (bocs)
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 13:55
Nem keverek össze senkit és semmit.
(Tősgyökeres) vidékiként kristálytisztában vagyok a viszonyokkal.
De itt nem is ez a kérdés, hanem csak annyi, hogy aggódtam miattad, nehogy belefuss valamelyik magyar méregkeverő/áltermelő praktikájába.
Ezért próbáltam jó szívvel ajánlani a külföldi termékeket, mert azok minden bizonnyal egészségesebbek és ízletesebbek, mint az magyar (?) cuccok.
Remélem kiérződött az őszinte aggodalom a soraimban.
kollini
kollini 2011. 02. 16. 13:51
Előzmény: #1  Portfolio
Nem rég olvastam egy cikket, ami arról szolt, hogy az IMF a Románokat használja tesztalanyul, hogy meddig lehet elmenni az emberek meg sarcolásával!
Nekem az az érzésem mi is egy ilyen kísérlet részesei lettünk, csak itt a különböző cégek terhelhetőségének a határát próbálgatják!
Mondjuk ezeket az adókat az IMF, nem javasolhatná, nem illene a többi országban javasolt elképzelésébe, ezért kelet őket elzavarni!
Senki ne gondolja, hogy ezeket a megoldásokat a kormány találta ki!
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 13:39
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 02. 16. 13:34
Talpraesett vagy, látom.
Jobb is, ha résen vagy, mint a cserkészek.
Tudod, ezek a sunyi magyar termelők mindenre képesek.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek