Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 06. 06. 12:21

Magyar autópiac: csak a dízelt viszik  

Ugrás a cikkhez
A dízelautók értékesítésének több mint 40%-os bővülése ellenére Magyarországon az autóárak és az értékesítési adatok is stagnáltak az utóbbi egy évben. Bár a továbbra is igen népszerű egyterűek (MPV - Multi Purpose Vehicle) és sportos terepjárók (SUV - sports utility vehicle) erős forgalmának köszönhetően az európai autóipar növekedése töretlen volt, az éles verseny e két piaci szegmensben is negatívan hatott a gyártók árbevételére - derül ki a PricewaterhouseCoope rs és a eurocarprice.com legutóbbi negyedéves jelentéséből.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54912
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 06. 06. 17:25
Előzmény: #3  bpmcwap
bpmcwap az autósokról lehet lehúzni a legnagyobb bőrt, valahogy bennünket mindenki fejőstehénnek néz. Kíváncsi lennék egy olyan összehasonlításra, hogy az "autósok" mennyivel járulnak hozzá a költségvetéshez (súlyadó, reg.adó, illetékek, áfa, jövedéki adó stbstbstb...)
bpmcwap
bpmcwap 2005. 06. 06. 13:52
Előzmény: #1  portfolio
nekem egy dologgal van baromira nagy problémám amit itt végre leirhatok-na nem mintha naivan azt hinném, hogy számitana bármit is...
Szoval magyarázza már el nekem valaki hogy miért ér egy ugyanolyan használtauto kétszer annyit amit itthon a xar magyar utakon használtak 6-8évig mint amit a jo minőségü német utakon turáztattak??? nekem mint magyar álampolgárnak, magán embernek miért kell plusz adot fizessek egy személyautoért amit saját részre szeretnék megvásárolni??? Tiszta rőhely az egész wazeg... persze a bmw batárt amit a kisdobosok vesznek odakint az megéri behozni, meg a luxus limokat, de a csoringer ne tudja lecserálni az autoját egy normálisabbra, megkiméltebbre... nem hányák el magukat ezek mikor benéznek a tukorbe??? legyen egy limit 2millio alatti gépjárművet be lehessen hozni adó nélkül,még ha 3évente tehetem is meg akkor is jó, de ne kelljen már még egy kocsit kifizetnem azért mert beakarok hozni egy megkiméltebb használtautot...
Törölt felhasználó 2005. 06. 06. 12:52
Előzmény: #1  portfolio
a 'SUV' az nem a 'suburban vehicle'-nek (volt) a rövidítése (családi batár)? "sport(s) utility v." a.m. sportautó. Így most a két kifejezés jól össze lett .. gyúrva
üdv,
sirgeorg e

Topik gazda

sirgeorge
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek