Topiknyitó: Portfolio 2004. 10. 11. 12:35

Kardot ránt a TEBÉSZ - Draskovicsnak címzett kérdések az árf.nyer. adóról  

Ugrás a cikkhez
Az árfolyamnyereság adó bevezetésének kérdése továbbra sem hagyja nyugodni az érintett szereplőket. A TEBÉSZ levelet juttatott el Draskovics Tibor részére, amelyet a Portfolio.hu változatlan formában tesz közzé.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=46489
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt hozzászólás
#5
Törölt felhasználó 2004. 10. 11. 14:40
#4
Kérdésem csak költői:
Érinheti-e hátrányosan a HVG-t, vagy Dióslaki-t az idézett írás leközlése?
Ez a cikk reménytkeltő egy, a sajtó által eddig gondosan elkerült téma felszínre kerülése és szabad a véleményalkotás szabadsága szemszögéből.
Engem meglepett Ms. Cenz tétlensége.
Lesz-e bátorság a folytatáshoz?
üdv. zj
Laurion
Laurion 2004. 10. 11. 13:54
Előzmény: #2  Laurion
#3
hogy ne kelljen sokat kutakodni:
Dióslaki Gábor

Magyar Banánköztársaság
Örö mmel látom, hogy a leendő Gyurcsány-kormány teljesen új alapokra helyezi az adófizetőkkel kialakítandó párbeszédet. Mostantól a miniszterelnök és a pénzügyminiszter személyesen keresi majd fel azokat, akik nem szeretnének sok adót fizetni.
Lehet, hogy én olvastam valamit rosszul, de hozzám olyan újságot hoztak, amiben az állt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöl t és Draskovics Tibor régi-új pénzügyminiszter a munkahelyén meglátogatta Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazg atót, hogy megbeszélést folytassanak a jövőre biztosan bevezetendő új, bankokat sújtó adóforintokról. Csányi meg is mondta nekik a tutit. Oké az adó, de azt inkább fizesse a többi bank. A nyereségarányos adó helyett olyan változatot javasolt az ország vezetőinek, melyben az OTP a több mint 30 százalékos piaci részesedésével szemben alig 20 százalékos befizetési arányt teljesítene. Az új kulcsszó: kamatkülönbözeti adó. Tehát a bankok az irritálóan nagy különbséget mutató betéti és hitelkamatok között keletkező bevételeiket fogják megosztani az állammal. Vagyis ha végre csökkentik a piaci verseny által kikényszeríteni képtelen kamatmarzsot, és növelik a kártya- meg az átutalási meg a pénzfelvételi meg a mindenféle díjakat, akkor megmarad a nyereségük is, és az állam is jól át van vágva. Vagy minden bank megígérte, hogy nem csökkenti a kamatmarzsot? Ez így viszont mintha tiltott kartellmegállapodás gyanúját vetné fel. Ez a Csányi egy zseni!
Jaj! Majdnem elfelejtettem a legfontosabbat. A nagymamám is szeretné, ha a miniszterelnök és a pénzügyminiszter őt is felkeresné szakmai konzultációra, mivel úgy gondolja, hogy a drága unokája túl sok adót fizetne jövőre, ha az MSZP-kormány, szószegő módon, visszahozná az árfolyamnyereség-adó t, ráadásul az eddig sosem látott magasságú, 25 százalékos mértékben. A nagymama a megbeszélés időpontjának csütörtök vagy péntek este 7 órát javasolja. Azért ilyen késői időpontot, mert akkorra már végighallgatta, milyen műbalhét tudott összehozni azzal az előző nap kiadott tiltakozó közleményével, amelyben megfenyegeti a kormányzatot, hogy jövőre havi nagybevásárlásait kizárólag szlovákiai közértekben fogja megejteni, így fosztva meg a magyar államot jelentős áfabevételektől.
Mivel a nagymamám is tudja, mi az a protokoll, a késői időpontra tekintettel természetesen fejenként egy-egy párizsis zsömlével várja vendégeit. Arra gondolt, hogy ha az urak nem ellenzik, az adómegbeszélésen jelen lenne még apósának, az egykori Kereskedő Céh írnokának a szelleme is. Így később nem mondhatja senki, hogy érdekvédelmi funkcionárius nem is hallott a megbeszélésen elhangzottakról. A találkozó végleges időpontjának egyeztetéséhez azért még hívják fel a nagymamát, mert e hétre már a húga, Ircike is bejelentkezett, és még nem tudni, ő melyik nap tud átjönni.
Laurion
Laurion 2004. 10. 11. 13:16
Előzmény: #1  portfolio
#2
az okt 2-i HVG-ben Dióslaki Magyar Banánköztársaság c. - ide kapcsolódó - cikke is nagyon szellemesen mutat rá bizonyos összefüggésekre...
A jánlom mindenki figyelmébe!

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek