2017 a második legmelegebb év volt az ipari forradalom óta a földön. 2016 volt a legforróbb esztendõ, 2015 és 2017 pedig "holtversenyben" a második - errõl adott ki közleményt ma a World Meteorological Organization (WMO). A szervezet
Azt is elfelejtik,hogy korábban nem élt 7 milliárd ember a Földön,hanem kb.üres volt a bolygó,ergo nem volt aki szennyezze a Földet.Nem is értem hogy lehet kétségbe vonni a klímaváltozás létezését amikor itt zajlik a szemünk előtt! Grönlandi jégtakaró zsugorodása,emelkedő átlaghőmérséklet,egyre szélsőségesebb időjárás,stb.
az lehet, hogy rövid időszak mondjuk 100 év semmi viszont az 2 emberöltő Magyarország vízellátás szempontjából a világ egyik legsérülékenyebb országa. Felszíni vízfolyásaink 95 százaléka határainkon túlról ered. Vizet további forrásból, a csapadékból és a felszín alatti vizekből nyerhetünk. A csapadékvíz jelentős része beszivárog a talajba, tehát legnagyobb víztározónk a talaj” – vázolta a nem túl fényes helyzetet az adjunktus, aki szerint az aszály és a szárazság tovább növekszik majd.
Ez egy örökzöld téma. Pitcairn véleményét vallom én is, ez egy mesterséges hiszti. A lobbi szándékosan túl rövid időszakot elemez, mert neki úgy kedvező. De ez egy bullshit.
hát persze az ipar aztán nem befolyásol semmit amúgy is tele lenne a légkör ezzel-azzal sőt, a fákat a hódok kidöntenék a szén begyulladna mi van még? igazad IS van
"Ha az összes embert egymás mellé állítanák, úgy, hogy mindenkinek 1 négyzetméter helyet biztosítanának, elférnénk Bács-Kiskun megyében." Nekem ez igy nem lesz jó. Sajnos nem tudok állva aludni :( :( :( Egyébként is, dunántúli vagyok...
Még egyszer mondom, nem a környezetvédelem ellen vagyok, csak nem vagyok biztos, hogy tudunk ellene tenni. Persze biztosan lehet mérsékelni, csak az a kérdés, mennyire.
azért az üvegházhatást mégiscsak az ipar növeli nemtermészetes folyamat, a mértéke biztosan nem az
Törölt felhasználó2018. 01. 18. 21:32
Azt tudjátok, ha az összes embert egymás mellé állítanák, úgy, hogy mindenkinek 1 négyzetméter helyet biztosítanának, elférnénk Bács-Kiskun megyében. Ez a maroknyi élőlény tönkretesz egy egész bolygót?Nem tagadom, de nem is vagyok biztos benne. Olvastam már nemegy cikket, hogy ez a felmelegedés természetes folyamat, megyünk ki a jégkorszakból és ez ellen nem tudunk tenni semmit. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem kell óvni a természetet, sőt én már sokmindent korlátoztam volna a pazarló jólétünk kárára, de néha van olyan érzésem, hogy leginkább a biznisz vezérli az ekológiát is. Most az az eladható, erre hivatkozva lehet szabályozni és ezzel temérdek pénzt keresni.
akár hogy is van, az ipari forradalom óta függőlegesen nő a káros gázok kibocsájtása ez pedig ennek a hártya vékony földi atmoszférának bőven elég és bármikor bekövetkezhet egy robbanás szerű katasztrófa pl a tengeralatti metán készlet kiszabadul azt annyi nekünk, nem 100-10000, de 10 év alatt is
az a helyzet, hogy fogalma sincs senkinek arról, hogy mi lesz láttam olyan modellt is, amiben baromi hideget jósolnak éppen a sarki olvadás és különösen az áramlások változása miatt egy biztos a mediterrán és egyenlítői térség tengerparti része lesz a legkevésbé hektikus a kontinentális, szárazföld belső részei viszont -30 +30 között ingázhatnak még a hegyek lehetnek kivételek
sokszor leírtam már neked ha ennyire nem tetszik az eu, miért nem költözöl ki? mindemellett, azt sose írtad le, mégis ez a nulla iparú, nulla energiahordozókkal, szilíciummal, lítiummal bármi stratégiai nyersanyaggal rendelkező ország, a szomszédainak kiszolgáltatott mezőgazdasággal, mégis, mit kezdene az eu nélkül? marha jól lehet nyomatni az összeesküvést, de pont magyarországnak elemi érdeke az egységes eu
Törölt felhasználó2018. 01. 18. 20:51
az északi- sark elolvad teljesen a század végére, de lehet előbb, mert exponenciálisan gyorsul az olvadás a golf áramlat felhígul és lelassul, szélsőséges időjárás köszönt reánk , sokkal szélsőségesebb mint mostanában trump szerint big oké minden majd ő megoldja )) fake news ))))
viccen kívül! fárasztó már ez a sekélyes propaganda... amit egy olyan szervezet folytat (ENSZ), amely politikai kompetenciákat kíván ennek révén szerezni...
viccen kívül láttam olyan előrejelzést tanszéken, ahol 2030 körül rendesen félsivatagos éghajlatot jósolnak komoly mezőgazdasági problémákkal mert kevés a víz
Ijesztõ videó arról, hogyan forrósodik a Föld
Ugrás a cikkhez