Az MSZP szerint nem az állami vezetők ötmillió forintra felemelt fizetési plafonjával kellene felhúzni a kereseti statisztikát, hanem az átlagfizetések azonnali és radikális emelésével! - többek között ezt tartalmazza az ellenzéki párt azon ma...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=61&i=221274
a populista sallangok kapcsán nem lehet az, hogy ténylegesen lesz vmi béremelés a közszférában? (évek óta beszélnek róla, mivel - jórészt - már 7 éve be vannak fagyasztva a bérek)
Mondjuk azon nem lepődtem meg, hogy az 5 millióra visszaemelt bérplafonnal kapcsolatban teljes kussban van itt az egész Fidesz hívő sereg. Simornak elég kellett, hogy legyen 2, Marolcsynak persze jár az 5...
Egyetértek, kádár élt, él és ha ez a két oldal marad tovább váltópártként, akkor élni is fog. Majd mikor már ezek a tepsiben lesznek s összerohad az egész akkor majd változás lesz. De akkor a jelenlegi tapsikolók már messze járnak, meg ők olyat sosem csináltak, mindig is a kételyeiket hangoztatták..
Jaj, jaj, jaj. Ennek a cikknek minden pontja fájó.
Az, hogy Fideszék kampányként, meg Simor kinyírásáért 2 millióra vitték le az állami bérplafont, majd most maguknak visszaemelik, nem lep meg, 2010-ben leírtam ide, hogy ez lesz. Ahogy azt is leírtam, hogy az akkor a lecsökkentésnek tapsikoló demagóg Fidesz hívő sereg majd csendben lesz, amikor maguknak visszaemelik. Hát minden pont így történt.
De nem lehet elmenni szó nélkül a szocik kétségbeesett szavazatvisszaszerző ámokfutása mellett sem. Ez megint az egymást balról előzgetős, az embereknek ostoba és felelőtlen módon még többet ígérgetős mérhetetlen barom politika folytatása, újraéledése. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy képtelenek vagyunk már tizenéves távlatokban sem tanulni a hibáinkból. Az külön kielemezhető (de én mem ezt a részét akartam részletezni), hogy a baloldal hogyan tudja ennyire ostoba módon saját magát hitelteleníteni még 9 (!) évvel az öszödi beszéd, 7 (!) évvel a válság és bő 5 évvel az extrém választási vereség után is. De ez nem érdekel, mert egyik párt saját politikai szempontjai sem érdekelnek.
Az viszont igen, hogy az egyik még mindig ott tart a saját zsebtömködés mellett, hogy ne az emberek fizessék meg, a másik meg újra ott tart a saját zsebek múltbeli és remélt újra tömködése mellett, hogy keressen hirtelen mindenki 50%-al többet.
A k.any.-t Kádárnak, hogy ilyen mentalitást és szellemi örökséget hozott létre és hagyott ránk és a k.a-t a teljes rendszerváltó és azóta bármikor hatalmon lévő politikai elitnek, akik ezt ahelyett, hogy szétverték volna, tovább táplálták és táplálják egyre jobban most is. Ahogy sokszor leírtam (nem most, és ezt nem csak 5 éve, hanem 10-15 éve is): akkor lesz itt változás, ha a fejekben is meghal a kádárizmus.
Még él. És így egyre jobban szakadunk le a régióról is. Tényleg félázsia leszünk.
Hogyan lehetne azonnal átlagfizetést emelni?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=61&i=221274