Opus, 4ig, waberers, wallis, est és társai. A "kispapírok" zömében a kisbüfik veszteségben üldögélnek, de még sokan elhiszik, hogy ingyenebéd létezik. Józan gondolkodású topik szükséges, hogy ne csak a felbeszélőket olvassák.
Kulturált megnyilvánulás szükséges!
Most újra reményt keltenek a zöld számok, meg is érkeztek a jóslatok. Wallisban már új csócsokról regélnek a részvényesek, de megbátorodtak a mészáros cégtársai is.
1)Az EST media 3 hettel ezelotti kozgyulesen is mar verciki volt, hogy a Fuggetlen Konyvvizsgalo VISSZAUTASITOTTA, hogy velemenyt mondjon a cegrol es a jelentesrol. "atfogo bizonytalansag" volt az indok. Abban amugy volt 89m Ft merlegfoosszeg, meg EPS=54Ft net profit. . 2)Ehhez kepest a 100m db reszveny, ami az utolso arfolyamon 102Ft ? Szoval a ceg erteke kb. 10 Mrd Ft? (??) Az a csoda, hogy csak ma zuhant be -10% korul. Azt nem ertem, miert nem rogton Apr. 30 kozgyules utan ? Csudas a magyarok tozsdeje. Ami kesik, nem mulik.
Neztem a Kartonpack-ot, a 2018 eves jelentesuket, es oszinten szolva egyaltalan nem ertem. 1)A 3 fo tulaj reszvenycsomagja 61.9%, 28.5%, 8.3%, =99%, szoval a kozkezben praktikusan nincs is semmi, talan 1%. Akkor minek vannak a tozsden? Nem vontak be toket. Latszolag nem is akarnak. Miert eri meg egyaltalan a tozsdei koltseg? . 2)A cegben van a 2018 evi jelentes szerint 1.55Mrd vagyon. Ehhez kepest van 2.3Mrd arbevetel, foleg csomagoloanyagok gyartasabol a gyogyszeripar szamara, a hazai piacra. Ebbol a tevekenysegbol lett a 2018 evben 100mFt profit. Nem sok, de egy kis cegnek rendben is van. A ceg praktikusan annyit er, amennyi a vagyona, 1.55Mrd Ft. . 3)Nade. Van 500.000Db reszveny, es van 13.600Ft arfolyam? Akkor a ceg tozsdei kapitalizacioja elkepesztoen sok, egy szorzassal 6.8Mrd Ft? Teljesen erthetetlen, miert venne barki, ennyiert, ebbena cegben ahol evente alig van novekedes, ilyen draga reszvenyt? Szoval itt is egy nagy lufi van? Vagy valami mas okossag van mogote? Tud valaki egy valos, jo magyarazatot?
Hanyatló kispapírok kora - Nagy összeomlás jöhet!
Kulturált megnyilvánulás szükséges!