Lehetséges, persze, de ellentmond a "Magyarország jobban teljesít!" szlogennek, a házi bankot pedig inkább futtatni kellene a választások környékén, meg az egyéb tervek megvalósulásába is besegíthet. Ezért számomra nem életszerű ez a csontvázzá pusztítás.
Olyan nem lehetséges, hogy eltelik a 3 hónap, nincs meg nekik a 90%, erre azt mondják, hogy sikertelen a felvásárlási folyamat és ennyi? Nem tesznek ujabb ajánlatot, nem alakulnak zrt-évé, maradnak a tőzsdén nem vezetik ki és innen nem is él az 533-as ajánlat.Folyamatos veszteség tőke kivonás, árfolyam le a pincébe.
Pontosan igazad van, és közben a 90 napból is eltelt a
harmada.
Az a legrosszabb verzió, hogy megkapjuk az 533-at, de ehhez
még venni kell nekik. Közben ne feledjük el, nyaraltak a „nagyjaink” akik, a
háttérben döntenek.
Szerintem, szeptemberben megtárgyalásra kerül a dolog. Vagy
rávesznek pici áron, vagy magasabb ajánlatot tesznek. Mindkét verzió emeli a
tétet, és a határidő Őket jobban sürgeti a választások közeledtével. Akik 600
felett vettek, már kivárnak. Természetesen mindig van aki anyagilag megszorul,
de ez a jelenség mint láthattuk, komoly lavinát nem okoz.
Azt is el tudom képzelni, hogy tesztelték, hogy kb milyen mennyiséget tudnának a piacról venni mekkora árelmozdulás mellett.Látták, hogy nem nagyon tudnak venni ármozgatás nélkül, aztán majd elemzik az eredményeket.De az is lehet, hogy valaki csak hígitott egy kicsit.
D_mode egyetlen mondatával nem értek egyet, miszerint most óriási kockázat lenne venni. Óriási kockázat volt venni 570-580 között, anélkül, hogy tudtuk volna mennyi lesz az ajánlati ár. Így, hogy várhatóan 90 napon belül vagy fel tudjuk ajánlani 533-ért, vagy esetleg még emelnek is az ajánlaton, vagy marad a tőzsdén egy ideig még - ezt nem érzem nagy kockázatnak.Amúgy meg -ahogy a nagyanyám mondta- mindenkinek az üléspontja határozza meg az álláspontját... :-)
Mindig írom, hogy a pszichológia jut itt legnagyobb szerephez! Nagyon találó a "kapzsi és majrés" meghatározásod, meg a folyamat elemzésed is. Beragadás veszély van, egyértelműen a BUX - ban is.
Egyébként én is spekuláns vagyok, csak éppen hónapokban, vagy
fél években gondolkodom.
Az OTP-be 3200 beszálltam 5700 kiszálltam azért,mert a MOL
akkor volt 12020Ft. majd 21950 elpasszoltam. Mindez másfél éves intervallum
alatt. Vallom, a tőzsdét a „mások” hisztije működteti. A kapzsi vagy majrés
mindig veszteni fog. Előre kell gondolkodni legalább fél évet!
Az FHB valóban nem tűnik heti viszonylatban kedvezőnek, de a
futó papírok annyira túlárazottak, és a nemzetközi vélemények szerint is túlvettek,
hogy előbb vagy utóbb borítanak. Ez a ciklikusság törvényszerűen ismétlődik, és
elkerülhetetlen. Nagy bukás a deréktó felfelé belépőknek. Ekkor az időben észnél lévőknek, az egyetlen menekülő út az alsó élen álló, pangó papírokban
rejlik.
Konkrétan arra,hogy ami volt az en álláspontom,hogy par ezer darabokkal meg tudják húzni a papirt,az eddig lefele sült el.Ugyanis ez a helyzet a kis közkez miatt mindkét irányban adott.....Én is a felfelében bíztam,de nem arra mozdult az árfolyam sajnos....
Én is gondolkodtam, hogy mi történik mostanában az FHB piacán. A piacon elérhető pakk elmúlt hetekben mozgó részét, szinte biztosan spekák birtokolják. Ezek közül néhányan, más gyorsabban profitot hozó (pl. utólag látva a múlt heti KONZUM 1800->2400 ugrást (vagy ilyesmi)) instrumentumba fektetnek. Jelenleg, valljuk be őszintén nem nehéz ennél a foschnál kisebb profitot elérni a piacon. A könyvből pedig egyből kiderül, hogy mindkét irányban 5.000 darabos elmozdulás mekkora kilengéseket okoz.
Hmmm,igazad van a jellemzéseddel,viszont persze,hogy úgy vélekedek,ahogy cselekszem,hiszen az alapjan hozom meg a döntésem.Viszont a bennfentes kérdésben nem értek veled egyet,mert szerintem valaki csak belevett,bízva abban ,hogy elindít valamit.Hatnem sikerült.....
Úgy gondolom a döntéseidet a mindenkori hangulatod uralja.
Amikor bent vagy túlzott optimizmus, majd eladás után az
igazadat bizonyítva látni szeretnéd.
Becsületedre legyen mondva, az óvatos befolyásoló mértéket
mindig betartod.
Nos, az én véleményem szerint, a pénteki napon a következő
történt.
Valaki bennfentes információval rendelkezett, és megbízást
adott 5.000.000 Ft folyó áron való azonnali megvételére. Majd ugyanakkor azok,
akik a 15 perces késleltetést látják, és a fillérjeiket meg akarták óvni, és bagóért
eladtak. Csak éppen elcsúszott a PLAY BECK. Mindez 7.000. 000 forgalomból.
Én nem látom a hatalmas kockázatot.
2 eshetőség van:
1.) MNV mégis beadja a dererát és odaadja a részvényeit,amiben nem hiszek.Ebben az esetben 533 Ft-tal kiszúrják a szemünk.
2.) Előbb,de inkább később emelkedik az árfolyam. (Persze rövid távon akadhatnak elmebetegek,akik 500-ért,vagy akár olcsóbban eldobálják a részvényt.)
:o)
Nem akarok senki elkeseríteni,de pénteken valaki belevett egyből igrott az árfolyam,amit szépen 1-2 ezer db al vissza is vertek. Sajnos a folyamatosság nem a vételekbe van habem az eladóin. Ami hatalmas nagy gond pl a penteki vevővel,hogy sajnos ő is csatlakozni fog az eladókhoz hamarosan,ezzel nagyobb eladói nyomást gyakorol a piacon,addig amíg nem jelenik meg vevő ....... nem bántam meg,hogy kiszálltam egyenlőre belòle ,mert benne ülni most hatalmas kockázatot jelent.Figyelem ha meg jön a fordulat akkor azonnal lépek vissza a vevők oldalán.
Azért ment fölé, mert a piac félreárazta a híreket. Akkor azt hitték, hogy a 87% után az MTB piacról fogja pótolni a hiányzó pakkot. Ugyanígy le is szúrhat éppen akár 450-ig is, ha valaki nagyobb pakkot borít a piacra.
FHB:Most vedd!