Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 08:24

FED: a kilencedik kamatemelés  

Ugrás a cikkhez
A várakozásoknak megfelelően tovább emelte irányadó kamatait a FED Nyíltpiaci Bizottsága. A federal funds rate célértéke 25 bp-tal lett magasabb, így jelenleg 3.25%-on áll. Az elemzők az év végéig még legalább egy kamatemelésre számítanak. Tavaly júniusban a ráta még 1%-on állt.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55928
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 17:39
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Az ami hozamgörbe meredeken laposodik, recesszió elött szokott ilyet tenni.
Semmi jó nem lesz a kamatemelésböl, 0 erösség, és ha ott recesszió lesz tök mindegy az euro értéke.
Üdv
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 11:56
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Olajjal kapcsolatban igazad van!
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 11:21
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
"A dollár erősödés meg jó az európai gazdaságnak"
*
Jó lenne, ha euróért adnák az olajat:
"a MOL a magyar kisker áraktól július-augusztusra vár a következő:
mind a benzinnél, mind a gázolajnál 15 Ft-os emelés is lehet a piacon"
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 10:54
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Én azt mondom van egy szint, ahol meg kell állnia a FED-nek. Szerintem ez a szint már közel van. A dollár erősödés meg jó az európai gazdaságnak, eddig úgyis fojtogatott minket az erős euró, szenvedett Európa. Az EU GDP erősödni fog, cégeknek jó, nem csoda, hogy 3 éves csúcson vannak az indexek. Ez a folyamat az EUR/USD körül meg stabilitálódni fog, "mindenki" USD longban van.
Szerintem vittek haza már elég pénzt márciusban, amikor még gyenge volt a dollár, meg alacsony volt a kamat, azért szerintem ettől a 3,25%-tól nem ájulnak el az intézményi befektetők. Lassan meg csurgatják vissza a pénzt.
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 10:36
Ez hogy a fed emel kamatot pozitív jel,mert ez mutatja a befektetőknek,hogy erős az amerikai gazdaság.Ráadásul a dollár így visszaemelkedik az euróhoz,s tán meg is előzi.Nagyon szép napot.
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 08:46
Előzmény: #1  portfolio
a pénz elindul haza...., 3-4 között ....mostantól nagy az esélye....

Topik gazda

soros gyorgy
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek