Hat helyett lépett előre a Világbank üzleti környezetet vizsgáló éves felmérésében Magyarország és felkerült arra a tízes listára, amely a előző felmérés óta a legtöbb pozitív változást tartalmazó országokat emeli ki. A Doing Business 2011...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=140879
Ezeket nem nagyon hirdetik valami oknál fogva az itthoni apróhirdetésekben.
Szomszédom mesélte anno (Isten nyugosztalja), hogy látott magyar lakópark hirdetést Tel-Avivban, az országút mellett.
Próbáltam lebeszélni, hogy rosszul látta, meg mitől lett ő náci-antiszemita, de csak erősködött, hogy bizony úgy volt.
Nekem pont kéne egy ilyen lakás valami hegyes-dombos helyen, vízhez közel és jó közlekedésnél. Hol lehet venni és mennyiért? Ruhaméretet is lehet választani?
Nem 120 pont, hanem 120.-ik helyezés.
Ausztria 132.-ik
Svájc 167.-ik
Brrrrr ! Be ne fektess ott!
Még ha egy 2700 milliárdos, törvényileg kötelezett ügyfélkört kapnál, akkor se !!
Akkor ezek szerint a Világbank tudja (hogyne tudná?!), hogy kinek/kiknek épül az a ménkű sok, csilli-villi lakópark.
Tényleg, miért nem azokat vette meg (kitől is?) az állambácsi a kolontári/devecseri károsultaknak?
Mindenki jól járt volna, kéró elkel, iszapkárosult feje fölé fedél kerül.
Mit hallok a jómúltkor? Ezekben a gazdátlan lakóparki lakásokban külön erre szakosodott létesítmény fenntartó cégek takarítanak, töltik a hűtőket friss étellel, lógnak a vasalt rucik a gardróbokban mintha éppen bármikor jöhetne beléjük több ezer (leendő?) tulajdonos.
Hogy mik vannak... No mindegy. Ez csak úgy eszembe jutott.
\"A Világbank felmérése szerint egyébként hazánkban az elmúlt egy évben négy területen történtek általa is reform értékűnek tartott lépések: az egyik éppen az adózás (amely egyszerűsödött), emellett az építési engedélyek megszerzésének időtartam korlátozását, továbbá az ingatlanbejegyzés és a cégbezárás területén történt változtatásokat értékelte annak. A régiónkban egyedül Litvániában volt az elmúlt évben több (5) reform értékűnek tartott lépés a Világbank szerint.\"
Exkluzív tízes listára kerültünk a Világbanknál
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=140879