Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 01. 01. 10:06

Erőmű topic  

2006 nulla órától leállt a Dunament Erőmű nagy része. Hírek szerint nincs erre az évre szerződésük az áram eladására. Honnan veszünk majd áramot? Melyik lobbi érdeke a magyar cégeket tönkretenni?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 01. 02. 15:43
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
oké, vadkacsa, köszi,
(én csak donpedro nyitó (rém)híre miatt kérdeztem, ami (józanparasztiértelmezésszerint) úgy értendő, hogy AZÉRT állt le az erőmű, MERT nincs szerződés)
persze ettől még nem értem, hogy szerződés NÉLKÜL ("addig a régi szerződést tekintik irányadónak") hogyan lehet értékesíteni valamit, de bízom benned ("nincs ok aggodalomra")
8-)
üdv,
sirgeorge
prfecó 2006. 01. 02. 12:49
Az a hörpintő, abban az utcában van , ahonnan elnevezted magad szürkebegy-es prfecó.
Törölt felhasználó 2006. 01. 02. 10:51
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
oksi. megyünk a rólad elnevezett hörpintőbe, ófaluba :)
Törölt felhasználó 2006. 01. 02. 10:49
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
sirgeorge

Az áram ára, illetve annak csökkentése be lett dobva a köztudatba. A FIDESZ 10 százalékos blöffje mérték a mai kormánynak. Ha ennél roszabb megállapodást kötnének, az az ellenzék sikere.

A kormánynak tehát nem érdeke elkapkodni a dolgot. A DE-nek sem érdeke, mert általában az szokott lenni, amig nincs új, addig a régi szerződést tekintik irányadónak.

A DE az ország második legnagyobb kapacitású erőműve, megkerülhetetlen az áramtermelés tekintetében. A megkerülhetetlenség legfőbb oka azonban nem a kapacitás, hanem a szabályozhatóság. Míg mondjuk PAKS egy fix teljesítményre képes, addig a napi ingadozásokat a DE szabályozza ki. A DE pozíciói tehát jók, nehéz tárgyalások lesznek.

Törölt felhasználó 2006. 01. 02. 09:59
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
vadkacsa,

miért kell "viktor"-t megvárni, a jelenlegi kormány miért nem köti meg?
Törölt felhasználó 2006. 01. 02. 09:21
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nos ehhez végre érdemben hozzá tudok szólni.

A Dunamenti Erőmű tulajdonosa a TRACTABEL belga cég, aminek legfőbb részvényesei a belga nyudíjalapok, tehát az luxusprofittal a belga kisnyugdíjasok zsebét tömjük. Igazgató neve KUHL TIBOR, visszatért disszidens magyar. Az éves profit 30 százalék körül mozgott eddig általában.

A 10 éves áramvásárlási szerződés, ami 1995 végen köttetett, lejárt, de azért aggodalomra nincs OK. Majd VIKTOR újraköti.

Ami az UKRÁN gázügy hatását illeti, tudnak olajjal is tüzelni 6 kazánban, az áramtermelést tehát ez sem veszélyezteti.

Törölt felhasználó 2006. 01. 01. 21:11
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
ad notam "magyar cégek": szerinted ki a tulajdonosa a Dunamenti Erőmű Rt.-nek?

Topik gazda

donpedro
5 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek