Sziasztok!
Mikor lesz az Emász közgyűlés? Ha jól emlékszem tavaly valamikor márciusban volt. Ugye ott dől el az osztalék kérdése is. Ez mozgatja most a kicsikét, és az én fantáziámat is. Tud valaki valami konkrétumot mondani?
Az Émasz igazgatósági tagjától, a neve Musenbrock
forrás: Tozsdeforum.hu dec. 6. 15.33-as cikk
tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=O&submenu=onearticle&news_id=355497&red=latest
hogy a bőr hülne rá az informatikusokra ezért...
Törölt felhasználó2005. 12. 08. 12:28
Vito!
Kitől hangzott el, hogy lesz osztalék? Hol olvastad, mi a forrás?
Ez igaz, de azért kétesélyes a dolog, mert néhány éve már drasztikusan emelte a kamatot, amit sokak szerint nem kellett volna ennyire.
Ha nem esik a Huf, akkor biztos nem fog emelni.
A másik ok, hogy ez a 250-260-as szint az exportcégeknek még jól is jön. Az SZDSZ már korábban is ezt szerette volna elérni a sáveltolással (amit jól eltoltak).
osani,
Zsigmondnak két énje van: van egy pártpolitikus és egy közgazdász. Amit olvastál az a politikus volt. Amikor viszont nem emel kamatot az a közgazdász.
Gondolj bele, ha elkezdene kamatot emelni mi történne! 25bp nem oldaná meg a gondokat, viszont arra elegendő hogy a befektetőket meggyőzze, hogy itt nem csak választási szöveg megy, hanem valóban nagy gondok vannak.
Tehát ha 25bp-t emelne, akkor érdekes módon nem hogy Forint erősödést váltana ki hanem gyengülést. kb 100-200bp váltana ki erősödést, az már jelentős. De ebbe jobb nem is belegondolni.
Szerintem sem az infláció miatt lehet kamatemelés, hanem a HUF gyengülés miatt, persze ott a lehet. Csak szerintem ebben most túl sok a kockázat, de ha jó lesz az osztalák akkor nyerni is lehet vele.
osani,
Az árammizéria az erőműveketet érinti.
Kamatemelés nem lesz (szvsz), erre már egy két emberrel fogadtam is. Az infláció 3% körüli az alapkamat meg 6%. Az egyetlen ok, ami miatt még 6% az alapkamat az az ÁHT hiány. Ha a forint drasztikusan el kezdene gyengülni, akkor elképzelhető, de 250-260-as sávban szinte kizárt.
Émászt jelentést nem néztem, de szerintem nem nagy a rizikó benne.
Néhány hete nézegettem a Démász és az Émász féléves jelentését, és a két kb. hasonló nagyságú cégben az tűnt fel, hogy az Émásznak sokkal nagyobb az adóssága. Persze lehet ez beruházásokra ment el (TVK erőmű??), mert ha jól tudom ezért (sok hitel) nem volt osztalék néhány évig!
De ha most lesz is, akkor is ott van, hogy a HUF gyengül és ha lesz kamatemelés akkor az osztalékosoknak annyi!
Magyarul itt szerintem 2 kockázat is van! + még az áramármizzéria (,de ez a külföldi befeketők miatt nemnagyon lesz gond).
Émász rally
csá