szia....előre bocsátom, hogy nem nagyon értek hozzá...amit várok, az inkább csak megérzés, ami történni szokott a kis papírokkal gyakorta..
hosszútávú komoly befektető nem nagyon látszik itt sem...(új)...speki így...
Tőkét emelnek, hogy li tudják fizetni a sziget vételi árát. A tőke emelést úgy hajtják végre, hogy kibocsájtanak részvényeket. Amelynek a névértéke 100 ft (mint a mostaniaknak), de a jegyzési értéke a szabályok szerint az elmúlt 30 nap forgalommal súlyozott átlaga.
Tehát aki jegyez ezt az átlagot kellene kifizetnie. Az igazgatósági ülésen azt a javaslatot szavazták meg, hogy ha kisebb az elmúlt 30 nap forgalommal súlyozott átlaga, mint 120 forint, akkor is a minimum jegyzési érték 120 forint legyen. Vagyis aki jegyez, az fizeti a minimum 120 forintot részvényenként. Ennyi a történet.
Érted?
szia!...olvastam mindent...
én úgy érzem, mindent elkövetnek az eco-sok ahhoz, hogy ne legyen kiszámítható a részvény....illetve a nagy közkéz össze-vissza mozgatja a pappírt...
51%-ot teszek arra, hogy a vissza tesztet láttuk a kitörés után...Te viszonylag könnyű helyzetben vagy, mert ha brutto 10 Ft-ot nyertél tegnap, akkor pl 95-re teszel egy stoppot, és az eco-s történet mindenképpen plusszos...vagy 95-ön még veszel..stb...)
Hi!:)
Ma visszavettem az eco-t. 99-en. kíváncsi leszek, vajon adni fogják tovább, vagy engedik emelkedni. Igazából ezt a közgyűlést sem teljesen értem:P
egis topik