Szeretnénk tisztázni néhány félreértést, mely a portfolio.hu fórumában jelent meg az econet.hu-val, illetve annak egyik 5%-ot meghaladó részesedéssel rendelkező tulajdonosával, a Biarritz Rt-vel kapcsolatosan.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=55021
Nem vagyok jogász, de szerintem egy végelszámoláskor ha szétosztják a tulajdonosok között a részvénypakettet, akkor azt valahogy lefedik egy szerződéssel. Ebben a Biarritz megválik a pakettjétől, a tulajdonosok pedig megszerzik annak a részeit. Azt, hogy a Biarritz megvált tőle, a végelszámolónak kell bejelenteni. Ez csak az én elméletem, de nem is ez a dolog lényege, hanem az, hogy nem elég, hogy eltitkolták az eladást, a Portfólión, mint a céghez közel álló médián keresztül cáfolták az erről szóló pletykát.
és a Kvant meg az Allianz ... . Kvantnál meg gondolom csak úgy eltünt, Az Allianznál meg egyszercsak jött a mukulás és lerakott egy valag econet részvényt, volt is nagy öröm :-) ECOra örömöt már régen éreztek:)
Lehet nagy badarsagot fogok irni. De a kozzeteteli mulasztas miert latszik annak? Szoval a Biarritz;Mint jol tudom, valami csod volt a hazatajekan, vagy folszamolas.Nos , a Biarritzek ugyebar tobb tulajbol allo valami volt.Ja es 5.08%-ot birtokolt az ecobol, ha nem is pontosan de valami ilyesmit.Ezt a pakkot szetosztottak egymas kozt , ha voltak mondjuk 5-en akkor mindenki kapott egy szazalekot peldanak okaert. Nos jott az elso urge es lenyomta, es jott a masodik es a harmadik , minegyik eladta az o kis egyszazalekat es az arf. hoppa 51 ( ki tudta akkor miert ?).De a biarritz mint tulajdonos itt mar egyaltalan szoba sem johet mint kozzetetlre kotelezo,ugyanis a pakk megosztva szet tordelodve ellettek adva, ami utan az egy fore juto pakkok nem kozzeteteli mennyisegek voltak. Hogy ok nyomtak le 51-re, vagyis a Biarritz maradvanyt, az nem ketseges , eddig. Cafoljon meg valaki. A sztori nalam igy lebegett eddig, lehet hogy az en fantaziam tulfutott. udv
Két táblázat an az előző gyorsban: - RS3/1. Az 5%-nál nagyobb Tulajdonosok felsorolása, bemutatása (az időszak végén) a bevezetett sorozatra vonatkozóa n - RS3/2. Az 5%-nál nagyobb Tulajdonosok felsorolása, bemutatása (az időszak végén) a teljes alaptőkére vonatkozóan
Adott itt mindenki kivéve a Budai Házak KFT.-t. Az hogy lehet, hogy habár a Donadömének csökkent a darabszáma mégis nőt a részesedése?? Elégett néhány papír? A MÚLT: DonaDöme Kft. B T 6.250.000 12,32 Budai Házak Kft. B T 3.330.000 5,53 Biaritz Rt. B T 2.281.570 12,63 Kvant Rt. B T 1.472.089 8,15 A JELEN DonaDöme Kft. 4.750.000 16,67 Budai Házak Kft. 3.330.000 11,68 Bandoine Ltd 2.483.333 8,71 Allianz 1.900.000 6,67
Sziasztok! Mivel én kiabáltam bele a fórumba, ezért érdekelne hogy mit írt a portfolió erre, ha valaki bemásolná azt megköszönöm. (Sajnos nem férek hozzá, mert nincs előfizetésem.)
De nem a Biaritz a legfontosabb, hanem a Kvant!!!, ami ugye Csabi-nak a kis eladom visszaveszem, mert "lehívok" cége. Arra mit írtak???
A MÚLT: Biaritz Rt. B T 2.281.570 12,63 12,63 DonaDöme Kft. B T 6.250.000 12,32 12,32 Kvant Rt. B T 1.472.089 8,15 8,15 Budai Házak Kft. B T 3.330.000 5,53 5,53
A JELEN: Allianz Hungária Biztosító Rt. B T 1.900.000 6,67 6,67 Bandoine Holdings Ltd K T 2.483.333 8,71 8,71 Budai Házak Kft. B T 3.330.000 11,68 11,68 DonaDöme Kft. B T 4.750.000 16,67 16,67
Ja! történt közzételi mulasztás. Inflexió! Ne a Portfolio-t hibáztasd. Nekik az Econet nyilatkozott nem valósat. Hol van PSZÁF vizsgálat ilyenkor? Hol van a tebész ilyenkor? A biarritz nyomta le az árat 51 forintig. Ez látszik a tulajdonosi körből.
Dehogynem történt! Többszörösen. A féléves gyorsjelentés adatai szerint a következők nem tettek eleget közzétételi kötelezettségüknek: . Biaritz Rt. BCS Consulting Kft. Kvant Rt. Allianz Hungária Biztosító Rt. . Ezek szerint mégsem sikerült kellő alapossággal utána járni a dolognak, kedves Portfólió. Ejnye, ejnye, bejnye ....
Dicséretes ez a gyorsaság, ahogy a fórumon felmerült pletykákra reagáltok.:)) Különösen ha ilyen kényes a téma. Kár, hogy a cikknek már a címe is megtévesztő. Helyesen így hangozna: econet.hu: nem biztos, hogy közzétételi mulasztás történt! A közzététel ugyanis a Biarritz dolga lenne ha tényleg eladott, nem az Econeté. Sőt az Econet tájékoztatása is a Biarritz dolga lenne. Tehát az, hogy az Econet nem tud az ügyről, nem jelent semmit. A Biarritzot kéne kérdezni. Az egészet az teszi pikánssá, hogy a Biarritz feltételezett piaci eladásai ha már megtörténtek, jó hír lenne az árfolyam szempontjából. Ti ezt cáfoljátok meglepő sebességgel és nem teljesen megalapozottan. Túl vad a feltételezés, hogy az árfolyam mélyen tartásában segédkeztek? Motivációt lehetne találni...
econet.hu: nem történt közzétételi mulasztás!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=55021