Ez a mondat helyesen úgy hangzik:
"- a könyvkereskedés is pénzt fog VINNI".
Libri, Bookline, Alexandra mellett esélyük nincs.
Bookline is még mindig mínuszt termel, de az eredmény már javul.
Szerinted mennyi időbe telne az Econetnek felfuttatni egy könyváruházat a nulláról? Ehhez évek kellenek. Nem véletlen, hogy a Sanoma sem indított egy vadi újat, hanem az Alexandrára építve árulják a könyveket a Polc.hu-n.
Ez a könyves dolog megint a pénz varázslásról szól szvsz, mint az EST.TV.
– Ha már a konzervatív szemléletét említette, a sajtó gyakran rendpárti felfogását hangsúlyozza a Sziget Fesztivál körül kialakult szerepe kapcsán. Az ön olvasatában mit jelent a „rend” szó?
– Egy mondat az értékrendről: vallásos, a tradíciókat messzemenőkig tiszteletben tartó ember vagyok. A Sziget-ügy: legendák szövődtek már a Sziget Fesztivál köré. Soha nem elleneztem a fesztivál megrendezését, a problémák a hangerő miatt voltak. Egy tényt azonban hadd mondjak el. A szervezőkkel olyannyira jó a kapcsolatom, hogy a főszervező, Gerendai Károly esküvőjén én voltam az anyakönyvvezető, mivel engem kértek fel. Molnár Gyula és én is egyfajta pozitív rendet hangsúlyozunk, amely New Yorktól Londonon át minden civilizált nagyvárost jellemez. Számomra a rend nem a szabadságjogok korlátozását jelenti, hanem azt, hogy nem szemetelünk az utcán, nincs teli kutyaürülékkel a város, nincs közlekedési káosz az utakon.
Ez azért van, mivel tipikus magyar cégek. Lehet, hogy nem nyereségesek, de csak azért nem, mivel a régi vicc szerint abból élnek, hogy szombaton és vasárnap zárva tartanak.
Még nem hallottam arról, hogy tönkre mentek volna.Sem ők, sem a többi tőzsdei cég tulaj. Így valószínűleg van üzlet benne, csak nem mindenkinek. Mivel nekem is van ilyen részvényem, ezért én örülnék neki, ha nekem is lenne üzlet benne. Én bízom benne, hogy lesz is.Csak az a kérdés, hogy mikor. Mivel kicsi vagyok, ezért várok.
amúgy az is könnyen lehet, ahogyan a phyl-ben történt, hogy már vki begyűjtötte olcsóbban, és egy részét már kiszórta. csak nem tudom ezt honnan lehetne kideríteni. május 19- és június 30 között 7350e db papír fordult meg ekkor 110 és 89 között volt az árfolyam.
mondjuk a phylben sokkal átlátszóbb volt, hogy bekészítették a 9 ft-ot, majd rá 1 munkanapra jött a névértékes kp-s tőkeemelős hír, majd a 22-es felrántás és közben a tömés.
Itt nem volt lényegesen a névérték alatt az árfolyam, ami még lehetséges bár szerintem nem túl életszerű, hogy még tavaly elkezdték begyűjteni a papírokat 50 körül, és azt szórták ki a tőkeemelés miatt, ahogy Ex is írta már korábban. végülis lehetséges, csak lehet akkor inkább még a Szigetre gyűjtögettek, és közbe jött a rádió, amivel akkoriban még nem számolt senki. (tavalyi tavasz, és kora nyár).
Tudod Totem, én szívesen bevásárolnám magam néhány cégbe(ECONET,KEG,RÁBA,) pl. ebbe is. Valamiért hiszek abban, hogy a magyar cégek is tudnak nyereségesek lenni, legalábbis akiket én ismerek tulajdonosokat, azok lényegesen tehetősebbek, mint én. Ha kiszámolod, hogy itt kb. 300 millió forinttal 5 %-os tulajdonos lehetsz, valószínűleg érdemes részvényt jegyezni. (Nekem sajnos nincs ennyi pénzem, de ez az összeg komoly befektetőknek nem pénz!). Így én is kénytelen vagyok arra várni, hjogy a nagyobbak mikor indítják el az árfolyamot felfelé.
Econet topik