Mondandóm nem lesz szívhez szóló, sõt biztos vagyok bent, hogy nem fog jó esni.
Viszont elnézésedet kérem, de nem szoktam a padlón lévõ emberekbe belerúgni. De úgy érzem a gondolataimat meg kell írnom, hogy tanuljanak mások is az esetedbõl. Privát véleményemnek adok hangot (és többen egyetértettek a véleményemmel), de beszélhetnék szakmai kvalifikációmról, vagy a piaci tapasztalatokról is (viszont én nem fényezem magam).
Az egyik ismerõsömtõl értesültem zártkörû forex-blogod indulásáról.
Kétszer voltam nála, és mindkét alkalommal csináltam egy print screent.
Ami a legelsõ alkalommal kiverte nálam a biztosítékot az általad figyelt keresztek száma: 30 (de valahol 40 pozimérettel is számolsz, hogy úgy vegyétek fel a SL-t). Bocs, de normális ember nem nyit egyszerre 30 pozit, fõleg forexben. A maximális amit az ember át tud látni és aktívan menedzselni (persze idõsíktól is függ) az nem ennyi, nem mondok konkrét számot, mert ez még technika kérdése is, hogy ki hány monitoron szemléli az eseményeket. Gyanítom a lakásodban nem 30 monitoron figyeled a piaci „helyzetet”.
Amitõl másodszor padlót fogtam, az un. Swing stratégiád. Konkrétan usdchf-et néztem meg az ismerõsömnél. Neked mióta short az ami a trendcsatorna közepén van??!! Szerintem 50% az esélye, hogy lemegy vagy fel. De úgy is fogalmaznék, mióta short az, aminek a megelõzõ napos trendjei is már longos, tehát a tágabb idõsikon is felfelé áll! Teljesen kihegyezted a véleményed a dollár egyirányú gyengeségére, és ez lett a veszted is. Hozzáállásod nem nyitott gondolkodásra vall, de bevallom én is elkövettem ezt a hibát.
S&P 500-ról felraktál egy képet, hogy az long?! Tibor válaszolt, hogy az akkor long, ha szint fölé zár. Válaszod mi volt? Hogy te klasszikus technikai elemzés alapján sosem kerestél pénzt. Ember azzal kerestél pénzt, hogy trenddel szemben kereskedsz? Forexben igenis mûködik a hagyományos TA, vannak szintek, amiket nem fog megsérteni az árfolyam, a vevõk tudják, hol fogják megvenni az instrumentumot, az eladók meg tudják mely szintnél csapnak le az árfolyamra. Ez nem a BÉT, itt nincs mutyi, itt az mûködik, amit a befektetõk 80%-a figyel, és ez a kritikus szintek, alakzatok stb.
Elitélendõ, ahogy az olajjal kereskedsz!! 146$ longodat 126$-nál tartani. Normális vagy? Tudom neked 170$ lesz az olaj. Késõn fedezted, meg minek olyat fedezni ami eleve szar döntés volt. Melyik stratégiád enged meg 20%-os SL-t tökeáttétellel???!! Mikor jöttél rá, hogy szar döntést hoztál 125, 120, 115 vagy 110$-nál?
Sajnálom, hogy 80000!!!$-t ledaraltál, de ez nem azért történt, mert a piac nem tudta, hogy merre menjen. Te nem tudtad, hogy merre megy a piac!! Hol a sok éves tapasztalatod??
Ráadásként elköveted az újabb hibát, revange-t akarsz venni a piacon. CALM DOWN!! Hûtsd le magad, gyakorolj önkritikát, tedd rendbe a magánéleted, olvass könyvet a klasszikus TA-ról, hogy ne áldozati bárány legyél a farkasok közt.
Amit viszont sajnálok, hogy az ismerõsöm nem haladt semmit sem elõre szakmailag, amitõl jobb trader lehetne. Hiába a veled eltöltött idõ, nem jutott egyrõl kettõre. Tanulni ment hozzád, de tudással nem lett gazdagabb. Ahogy írtad magadról hiteltelen lettél mind magad elõtt, mind mások elõtt.
Nem tisztem Dlph-t védeni, de azért a hozzászólásai hiányoznak az itteni fórumból. Csak azért nem jelentkeztem a csoportjába, mert nem foglalkozom abszolúte devizákkal, csak bét részvényekkel, így nem láttam értelmét, ha ilyen témájú csoportot indítana, biztos csatlakoznék.
Nekem még régebben adott jó tanácsot a Genesissel kapcsolatban, korrektül el is mondta a kockázatokat, célárat, stb, azóta ezzel a részvénnyel kerestem a legtöbb pénzt a tőzsdén. Eddig még meg sem köszöntem neki, ezúton azonban megteszem.
Összességében szerintem jókat ír, a nyitott blogot minden nap megnézem, pl a medvepiacról, meg a bennragadásról szóló írását ajánlom mindenki figyelmébe, nagyon tanulságos...
Nem tudtam , hogy végleg ki van tiltva .Gondolom megsértődött , itt a pf ingyen adott tanácsot. Néha nekem hiteltelen volt , néha zseniális ötletnek.
Aki máshol az ő okfejtései szerint keres pénzt , fizessen neki. Másolni tudás nélkül életveszélyes.
Pozit lehet rosszul nyítni vagy bezárod vagy nagy veszteséget is külőd pénzzel ,idegrendszerrel.
Legnagyobb mutyi meg külföldön van , Amerikától elkezdve devizákon át . Legfeljebb Mo-n rögtön átlátjuk a mutyit , kinnt me megszopjukpl. LEH szarozásait és aztán kiderül ki van csőd helyzetben és kik okozták?
Senkire sem halgatni , csak magadra , így magadat okolod nyereségért veszteségért.
Aki már 15-20 éve tőzsdézik vagy szenvedély vagy megélhetés , de már tulélt egy két nehéz pillanatot.
Nekem vannak kárpótlási jegyért jegyzett magyar blue papírok is.
Egyébként Lau és körte sem tanít bár értenek hozzá némileg.
Kinek hogy, mindenki máshogyan...
Nem csak straégiailag, de emberileg ,idegileg,tőke szempontjából is...
Whatever.
Sztem a DLPH blog olvasáa mindenképp hasznos, de a stratégia feltétlen egyéni ...
Birger akárkicsoda is pénzért (durva pénzért) "tanit" pár óra erejéig....
Mindenki azt csinál és abból(tól) tanul akitől(amiből) akar....
(vagy/ha tud)
Sejtem már neked mi a bajod....
Szimplán féltékenységi mániában szenvedhetsz mert zavar hogy valaki sikeres....
Gondolom már csak az alkalomra vártál hogy hátbatámadhasd....
Tudod DLPH már többször bizonyította hozzáértését, szakértelmét....
Ellenben te, még egyszer sem.
Ha meg bukott is ahhoz meg semmi közöd,ahogyan ezt már többen is leírták itt....
Tőzsde, NINCS bukás nélkül !
Tudod, a legnagyobbak is buktak már, mint ahogy Kosztolany, Buffet, meg a többi "szuerguru is".....
Különben is ! Kitudja neki mi az "aprópénz"...
Nem akarom DLPH-t "isteni" magasságokba emelni, de ha sokat bukott is, normális ember ilyenkor, a sok segítségért, stb, igyekszik a legtöbb támogatást megadni !
Ilyenkor egy "JÓ SZÓ" többet ér bárminél !!!
Ezen az istenverte fórumon amúgy is van kb. 5 ember akinek érdemes figyelni írásait.
( Szerintem ), de hidd el , ő köztük van !!!
Amúgy meg mivel tudom hogy a fórumon sokan nem csipázzák DLPH-t, bár ártalában azok nem akik provokálják. Lehet kívülről nem mindenkinek így látszik, de ez van.
Amúgy is, nem hiszem hogy sokan tudnák, hogy milyen "lelki állapota" van egy, tőzsdével komolyabban foglakozó embernek.
Általában sokkal ingerlékenyebbek, agresszívebbek, ami a sok Stressz miatt van.
Komolyabb Brókerek is azért szállnak ki max 40 év körül, mert addig "kiégnek"...
Nagyrészt eddig bírják idegekkel a "milliárdok kezelését", utána visszavonulnak és a saját pénzükkel foglakoznak.
Szóval aki kritikát is akar írni DLPH-nak, igyekezzen elfogadható formában írni. Ha ezt nem így teszi, ne csodálkozzon ha hasonló formájú levelet kap !
Nem akarok beleszólni, mert nem sokat tudok erről a zárt blogról, de ez talán nem a PF-re tartozik.
Nem is értem milyen célközönségnek szántad a topikindítót.
Aki részt vesz a zárt blogban, az gondolom maga is tudja, mi történik, aki nem, annak pedig úgyis mindegy. Mint nekem is.
Törölt felhasználó2008. 08. 19. 00:52
lehet, hogy tévedek, de semmi jelentőséget nem tulajdonítok az ilyen támadásnak, mint a topicindító. A pontos oka sem érdekel. Lehet, hogy félreértett valamit, lehet, hogy csak lusta megtanuli a zárt blog anyagát, vagy simán rosszindulat? -oly mindegy.
Részt veszek a zárt blogban, és rendkívül elégedett vagyok. Azonkívül, személyesen (neten keresztül) is beszélgettem 5 másik zárt blogossal épp tegnap, akiknek mind nagyon tetszett a blog, s elégedettek voltak annak tartalmával. Nyilván, ha valakinek nem tetszik, szólhat, minden lehetősége meg lett volna rá, vagy javaslatot tehet, hogyan módosuljon a tananyag. Ezért egyértelmű, hogy üres rágalom, amiről itt szó volt. Dlph maximálisan figyelembe vett minden indítványt, amikor csak volt.
összegzés: Dlph helyesen cselekszik, és sokan hálásak vagyunk érte.
Na az akció kimúlt, valamikor aludni is kell. Amúgy minden tiszteletem DLPH-é. Fogalmam sincs miből meríti az energiáit, de egy biztos. Mindenki köszönettel tartozik neki. Jó éjt.
Mindenki szokott gondolom veszíteni a tőzsdén. Lényeg hosszú távon többet nyerjen mint amit veszít, különben nem sok értelme van a ténykedésnek.
Aki meg másra hallgatva tőzsdézik és veszít az csak magát hibáztathatja. Annyira hülye meg gondolom nincs aki azt hiszi, hogy vki majd megmondja neki minden esetben a nyerő pozíciót, és soha nem téved.
"Muzsikus kolléga a közös blogban természetesen választ kap hamarosan élete problémájára, ami úgy látom én volnék. Irigyellek. Kívánom ennyi legyen a gondod az életben, semmivel sem több. Szerintem nem tetted okosan ezt a topikindítást. Erre a fórumra nem fogok írni. Ahogy egy előző hozzászóló írta : fostalicska. Hát az. Egyébként megdöbbentően sok baromságot írsz, de sebaj, hasznos dolgokkal is tölthetném az időm, de nem...a pf fóruma nem enged. Ha nem írok napokig, hetekig, csak kiprovokálják belőlem , hogy ne érjek rá hasznos dolgokat művelni, és megint azokkal az ökörségekkel fogllakozzak, ami nélhány túlokos elméjéből feltör. Részletek a blogon kedves. Olvasgasd."
DLPH
végül fretek
ha végigolvastad a topikot itt nem az ellenvéleménnyel volt a legnagyobb baj, ha nem azzal, hogy nem idevaló, mert akiről szó van nem tagja ennek a csoportnak
ki van zárva
gabormusic,
még egyszer elolvastam az írásod, immáron alaposabban.
Kemény, de jogos. Tiszta sor.
DLPH,
tényleg létezhet az hogy 10-30 keresztet figyelsz? Avagy csilingel a géped, ha támasz ellenállás, kitörés letörés, pivot szintek stb jönnek? Huhhh, brrrrr, ezt nem igazán hiszem ...
fretek: valami nem logikus a hsz.-edben
egészen pontosan fogalmazva nem idevaló
nem fedi az esetet
1. mert itt nem a csoporttagoknak nem tetszett a topikindítás
2. a csoporttagok véleményét itt nem is ismerjük (én biztos nem)
3. végül az, hogy annál nagyobb hülyeséget...
ez meg féligazság másik véglet is lehet
sportban ez utóbbira sok példa van
DLPH deviza
Viszont elnézésedet kérem, de nem szoktam a padlón lévõ emberekbe belerúgni. De úgy érzem a gondolataimat meg kell írnom, hogy tanuljanak mások is az esetedbõl. Privát véleményemnek adok hangot (és többen egyetértettek a véleményemmel), de beszélhetnék szakmai kvalifikációmról, vagy a piaci tapasztalatokról is (viszont én nem fényezem magam).
Az egyik ismerõsömtõl értesültem zártkörû forex-blogod indulásáról.
Kétszer voltam nála, és mindkét alkalommal csináltam egy print screent.
Ami a legelsõ alkalommal kiverte nálam a biztosítékot az általad figyelt keresztek száma: 30 (de valahol 40 pozimérettel is számolsz, hogy úgy vegyétek fel a SL-t). Bocs, de normális ember nem nyit egyszerre 30 pozit, fõleg forexben. A maximális amit az ember át tud látni és aktívan menedzselni (persze idõsíktól is függ) az nem ennyi, nem mondok konkrét számot, mert ez még technika kérdése is, hogy ki hány monitoron szemléli az eseményeket. Gyanítom a lakásodban nem 30 monitoron figyeled a piaci „helyzetet”.
Amitõl másodszor padlót fogtam, az un. Swing stratégiád. Konkrétan usdchf-et néztem meg az ismerõsömnél. Neked mióta short az ami a trendcsatorna közepén van??!! Szerintem 50% az esélye, hogy lemegy vagy fel. De úgy is fogalmaznék, mióta short az, aminek a megelõzõ napos trendjei is már longos, tehát a tágabb idõsikon is felfelé áll! Teljesen kihegyezted a véleményed a dollár egyirányú gyengeségére, és ez lett a veszted is. Hozzáállásod nem nyitott gondolkodásra vall, de bevallom én is elkövettem ezt a hibát.
S&P 500-ról felraktál egy képet, hogy az long?! Tibor válaszolt, hogy az akkor long, ha szint fölé zár. Válaszod mi volt? Hogy te klasszikus technikai elemzés alapján sosem kerestél pénzt. Ember azzal kerestél pénzt, hogy trenddel szemben kereskedsz? Forexben igenis mûködik a hagyományos TA, vannak szintek, amiket nem fog megsérteni az árfolyam, a vevõk tudják, hol fogják megvenni az instrumentumot, az eladók meg tudják mely szintnél csapnak le az árfolyamra. Ez nem a BÉT, itt nincs mutyi, itt az mûködik, amit a befektetõk 80%-a figyel, és ez a kritikus szintek, alakzatok stb.
Elitélendõ, ahogy az olajjal kereskedsz!! 146$ longodat 126$-nál tartani. Normális vagy? Tudom neked 170$ lesz az olaj. Késõn fedezted, meg minek olyat fedezni ami eleve szar döntés volt. Melyik stratégiád enged meg 20%-os SL-t tökeáttétellel???!! Mikor jöttél rá, hogy szar döntést hoztál 125, 120, 115 vagy 110$-nál?
Sajnálom, hogy 80000!!!$-t ledaraltál, de ez nem azért történt, mert a piac nem tudta, hogy merre menjen. Te nem tudtad, hogy merre megy a piac!! Hol a sok éves tapasztalatod??
Ráadásként elköveted az újabb hibát, revange-t akarsz venni a piacon. CALM DOWN!! Hûtsd le magad, gyakorolj önkritikát, tedd rendbe a magánéleted, olvass könyvet a klasszikus TA-ról, hogy ne áldozati bárány legyél a farkasok közt.
Amit viszont sajnálok, hogy az ismerõsöm nem haladt semmit sem elõre szakmailag, amitõl jobb trader lehetne. Hiába a veled eltöltött idõ, nem jutott egyrõl kettõre. Tanulni ment hozzád, de tudással nem lett gazdagabb. Ahogy írtad magadról hiteltelen lettél mind magad elõtt, mind mások elõtt.