Topiknyitó: Portfolio 2014. 08. 15. 20:05

Devizahitelek - Beérkeztek a bankoktól az első keresetek  

Ugrás a cikkhez
Beérkeztek a bankoktól az első devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségével kapcsolatos keresetek a Fővárosi Törvényszékre pénteken - közölte a törvényszék sajtótitkársága az MTI-vel. Két bank, a CIB Bank Zrt. és a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=202588
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 17. 08:53
Törölt hozzászólás
watson
watson 2014. 08. 17. 01:27
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
"Az elmebeteg diktátor nekirontott a bankrendszernek" link

micsoda párhuzam... és már 3 évvel ezelőtt megírták...
Janku 2014. 08. 16. 20:49
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Kit erdekelne a 260 ftos chf ha a lakasarak nem itt tartananak

A sok tragya politikusnak lehet koszonni, hogy sok helyen az arak feleannyit vagy annyit se ernek mint 2008 elott.

Ez meg csak rosszabb lesz, egy re tobb ures ingatlan lesz mivel egyretobben tavoznak kulfoldre, lakossag fogy, kulfoldi befektetok nincsenek.
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 19:11
Előzmény: #4  Peterbond
Pontosan erről beszélek én itt évek óta. A legfontosabb valóban ez lenne: a hitelkiváltás könnyítésével létrehozni/fokozni a meglévő hiteleknél is a versenyt.
Peterbond 2014. 08. 16. 18:57
Azért tegyük hozzá hogy teljesen életszerűtlen lenne egy 20 30 éves hitel esetében hogy a bank csak akkor emelhetné a kamatot ha abba az ügyfél is beleegyezne.

Hogy reagáljon akkor a bank a változó környezetre. Tegye fel a kezét aki hisz abban hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet és 2.1 %-os alapkamat Magyarországon így lesz 10 év múlva is. Vagy akár 5 év múlva.

A legjobb megoldás az lenne ha egy hitel kiváltása egy másik hitel által nagyban meg lenne könnyítve. Így ha a bank túl sokat emelne a kamaton ( áthárítva olyan költséget is amit nem feltétlenül kellene ) a hitelfelvevő dönthetne úgy hogy köszönöm én inkább Y banknál veszek fel hitelt aki 1%-al alacsonyabb THM-el dolgozik. És ennek minimális költségei lennének.

Na ebben az esetben lenne nem csak hitelfelvételkor verseny a bankok között.
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 16:13
És ez a jó megoldás? Most semmilyen költséget nem háríthat át még a valósat sem?
A bank sosem ígért erősebb forintot. Rózsaszínű jövőképet is max az aktuális hatalmon lévő politikus.
Én is vettem fel deviza hitel, szerencsére csak rövid futamidőre, de én előtte visszanéztem évekre az árfolyamot, hogy milyen tartományt járt be. Kérdem Én a "hitel károsultak" közül ki tett így? Illetve ha most 120Ft lenne a CHF, vernék e a tamtamott, hogy túl jól jártak és visszafizetik az árfolyam nyereséget?
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 13:20
Előzmény: #1  portfolio
A kulcsszó egyértelműen az ,hogy a pénzintézetek ,ELLENŐRIZETLENÜL tették,amit tettek,a szerződő ügyfelek ,semilyen kontrollt ,vagy egyetértési,akár ellenvéleményre nem volt joguk,és meg kell állapítani,hogy ez az erőfölénnyel való visszaélés jelenleg is fennáll!

A leírtakból kifolyólag,gyakorlatilag minden valós és fiktív költséget áthárítottak,és áthárítanak az ügyfelekre,itt a bibi!!!

Az már csak \"hab a tortán\"hogy félrevezették a népet,egy rózsaszínű jövőképet vetítve a devizahitelt felvevők elé:gyorsuló gazdaság,egyre erősebb forint ,csökkenő tőke és törlesztőrészletek!!!!

Tehát,kollektív átverés történt !

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek