Ha shortba voltál akkor nem,órás ellenállás szint előtt fordultak az USA indexek brutál jó kockázat-hozam volt bennük,10-15 percesen elég jól lehet kereskedni a trendet ,órás trend szintjei alapján.
Volt egy kis long délelőtt a szokásos nyitórés betöltése után,a délutánba nem igazán tudom belelátni most a longot,habár még felfele épitkezik,de ellenállás szintek közelében vannak az indexek és nincsen bennük erő felfele.Talán egy visszateszt után az USA indexeknél,lehetne long de innen elég nehézkesnek tűnik.
Ma elvileg longos napnak kellene lenni,óráson pénteken szerintem az USA indexek megfordultak long irányba,DAX elég katyvasz,de most hogy betöltötte a nyitórést bőven,jöhetne a long ott is,kedden meg a long folytatása.
Így 2 óra elteltével úgy tűnik, hogy a döntést jövő hétre hagyták,hogy mi is legyen az irány,a kiemelés alapján úgy tűnt órás dupla alj,de egyből elhalt az emelkedés, mondjuk a napos inkább a shortot támogatta volna,de ahhoz meg előbb kellett volna a délutáni longnak elhalnia.Ez a nap olyan volt mint a mesében long is volt short is volt :)
Nasdaq-t átemelték igy ma longos napi zárásra számítanék.
Törölt felhasználó2022. 01. 14. 15:16
A nagy kérdés,hogy mennyi lesz fölfele 15.30 után csak sima visszateszt vagy a délutáni beszakadás átemelése is belefér ha igen akkor ma marad nap végéig a long,ha csak visszateszt lesz ,USA indexek esetében a nyitó rés betöltésére akkor akár nagyobb esés is kibontakozhat délután
Önmagában az új ATH nem jelent semmit,lehet,hogy arányaiban nézve többet ment felfele NASDAQ mint sp500,csak Nasdaq mélyebről indította a longot. Mondjuk nem tudom,de pld. Nasdaq-val kapcsolatban az első beesése után írtam,hogy ott lehet leginkább belelátni az esést naposon nézve ,azután szépen vissza húzták a csúcsközelbe,de nem volt új ATH,míg SP500 nál nem volt annyira erős a jelzés naposon short irányba,ott a korrekció után lett is új ATH.
Mit értesz az alatt,hogy nem egyformán mozognak ? Az irányt tekintve teljesen egyformán mozognak,délelött a DAX délután meg az USA indexek az aktívabbak, van amikor sp500 az erősebb és van amikor NASDAQ,de az irány ettől még egyforma . Ma az inflációs adat után majd elválik az irány.Egy biztos egyelőre long az irány óráson nézve a tegnapi napos zárások alapján is lehet long a folytatás.Minden esetre elég nagy mozgások lehetnek bármelyik irányba.
USA index-ekről írtad ezt kizárólag?vagy dax -ról?mert nem egyformán mozognak az utóbbi napokban...sőt!még az espé és NQ sem...
Törölt felhasználó2022. 01. 12. 09:06
Ma inflációs adat az USA-ból,elvileg ezért eshetnének az USA indexek legalább addig amig kijön az adat.Utánna meg két irányú a történet,long irányba építkezik óráson,így kérdés,hogy törik-e valahol az órás támasz vagy sem.
DAX , SP500 , NASDAQ