Bár a régió piacain enyhült a nyomás, közép távon a kihívások továbbra is jelentősek maradnak - írják friss, negyedévente megjelenő elemzésükben az UniCredit szakértői. Az országok eltérő gazdasági fundamentumai a bank szakértői szerint eltérő...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113217
vagy lehet hogy én vagyok a hülye, ... :))
igen.:o)
Amúgy nehogymár bárminek az ura legyen Soros, csak a mi békaperspektívánkból tűnik annak.
És miért ne akarna egy gazdag ember még gazdagabb lenni?
Az se igaz, hogy a kis emberek csak a pénzért. Ezenkívül még az adrenalinért, a szellemi kihívásért, stb.
pénznyelo, a (kis)emberek biztos a (több) pénzért tőzsdéznek, de szvsz Soros (félék) már nem egyszerűen a pénzért, hisz abból van neki(k) elég.
Nem is a sikerélmény miatt, hisz azt más területen sokkal kockázatmentesebben is el lehet érni.
lehet hogy ő már félelemből tőzsdézik? fél, hogy ha nem ő lesz a világ ura, nem ő fog a világ anyagi javai fölött rendelkezni, akkor mások lesznek azok és mások fognak felette is uralkodni.
vagy lehet hogy én vagyok a hülye, vagy csak hazudok? :))
Balogzs:
"Az ember nem azért tőzsdézik, mert barátkozni akar, hanem hogy pénzt csináljon..."
Na nézd meg, hogy ezért a nézetemért mit kaptam a Soros topicban. Pedig mi másért tőzsdézne az ember, ha nem pénzért? Aki azt mondja, nem azért, vagy nem csak azért, az hülye vagy hazudik, más eset nincs:)
Törölt felhasználó2009. 04. 09. 14:36
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2009. 04. 09. 14:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2009. 04. 09. 13:37
inkább az ilyen spekuláns rémhírkeltő"szakértők" arcán csattana az a pofon...
"pénznyelő, az szerinted miért hazafiatlan dolog, - hogy ha valaki tudja magáról, hogy amit vesz annak csökkenni fog az árfolyama - hogy azért vesz eurót, hogy erősödjön a forint."
Írtam én ilyet? Nem.
Volt egy topic a Soros OTP shortolásáról. Ebben többen (közöttük matgab is, ráadásul nyílt vagy burkolt zsidózással tarkítva) kifejtették, hogy magyar papír, Ft ellen spekulálni pláne egy válságban bűn, hazafiatlanság stb.
Ezzel a nézetével szembesítettem matgabot, aki a véleménye ellenében cselekszik. Azóta sem válaszolt, persze tudtam hogy így lesz, mert nehéz is lenne erre bármit írni.
nem kellene ilyen bonyolultan levezetni hogy mi lesz a forinttal és miért, már-már összeesküvés-elmélet sejlik ki a cikkből.
Elég lenne figyelni matgab pénzeszköz portfólióját. Ha az forintban van, akkor esik, ha eurót vesz, akoor erősödik.
ennyi, nem több az egész!
pénznyelő, az szerinted miért hazafiatlan dolog, - hogy ha valaki tudja magáról, hogy amit vesz annak csökkenni fog az árfolyama - hogy azért vesz eurót, hogy erősödjön a forint. ez pedig mind a lakosságnak, mind az országnak jó. vagy szerinted még mindig erős a forintunk?
Csattanhat még óriási pofon a forint piacán
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113217