Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 12:10

Csattanhat még óriási pofon a forint piacán  

Ugrás a cikkhez
Bár a régió piacain enyhült a nyomás, közép távon a kihívások továbbra is jelentősek maradnak - írják friss, negyedévente megjelenő elemzésükben az UniCredit szakértői. Az országok eltérő gazdasági fundamentumai a bank szakértői szerint eltérő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113217
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 04. 10. 10:22
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
link

újabb fordulat :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 20:38
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Persze, de messze elsődlegesen pénzért. A többi csak kellemes mellékhatás:)
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 20:29
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
vagy lehet hogy én vagyok a hülye, ... :))
igen.:o)

Amúgy nehogymár bárminek az ura legyen Soros, csak a mi békaperspektívánkból tűnik annak.
És miért ne akarna egy gazdag ember még gazdagabb lenni?
Az se igaz, hogy a kis emberek csak a pénzért. Ezenkívül még az adrenalinért, a szellemi kihívásért, stb.
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 17:18
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
pénznyelo, a (kis)emberek biztos a (több) pénzért tőzsdéznek, de szvsz Soros (félék) már nem egyszerűen a pénzért, hisz abból van neki(k) elég.
Nem is a sikerélmény miatt, hisz azt más területen sokkal kockázatmentesebben is el lehet érni.
lehet hogy ő már félelemből tőzsdézik? fél, hogy ha nem ő lesz a világ ura, nem ő fog a világ anyagi javai fölött rendelkezni, akkor mások lesznek azok és mások fognak felette is uralkodni.

vagy lehet hogy én vagyok a hülye, vagy csak hazudok? :))
martin36
martin36 2009. 04. 09. 16:10
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Amikor elolvastam a cikk címét,a legelső gondolatom rögtön az volt,h na,vajon most ki shortolta be a forintot?
Szánalmas hiteltelen gagyi szar banda.
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 15:56
Előzmény: #1  portfolio
link

fő a gyors reakció :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 14:36
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Balogzs:
"Az ember nem azért tőzsdézik, mert barátkozni akar, hanem hogy pénzt csináljon..."
Na nézd meg, hogy ezért a nézetemért mit kaptam a Soros topicban. Pedig mi másért tőzsdézne az ember, ha nem pénzért? Aki azt mondja, nem azért, vagy nem csak azért, az hülye vagy hazudik, más eset nincs:)
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 14:36
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 14:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 13:37
inkább az ilyen spekuláns rémhírkeltő"szakértők" arcán csattana az a pofon...
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 13:34
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
ha Soros annyira hazafi akarna lenni, akkor visszaköltözne Magyarországra :D

amúgy meg szerintem nincs semmi kivetnivaló abban, hogy spekulál esetleg a Ft, vagy az OTP ellen... bárki megtehetné, és szerintem meg is teszi....

Az ember nem azért tőzsdézik, mert barátkozni akar, hanem hogy pénzt csináljon...
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 13:12
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
"pénznyelő, az szerinted miért hazafiatlan dolog, - hogy ha valaki tudja magáról, hogy amit vesz annak csökkenni fog az árfolyama - hogy azért vesz eurót, hogy erősödjön a forint."

Írtam én ilyet? Nem.
Volt egy topic a Soros OTP shortolásáról. Ebben többen (közöttük matgab is, ráadásul nyílt vagy burkolt zsidózással tarkítva) kifejtették, hogy magyar papír, Ft ellen spekulálni pláne egy válságban bűn, hazafiatlanság stb.

Ezzel a nézetével szembesítettem matgabot, aki a véleménye ellenében cselekszik. Azóta sem válaszolt, persze tudtam hogy így lesz, mert nehéz is lenne erre bármit írni.
Törölt felhasználó 2009. 04. 09. 12:57
Előzmény: #1  portfolio
kedves cikkíró,

nem kellene ilyen bonyolultan levezetni hogy mi lesz a forinttal és miért, már-már összeesküvés-elmélet sejlik ki a cikkből.

Elég lenne figyelni matgab pénzeszköz portfólióját. Ha az forintban van, akkor esik, ha eurót vesz, akoor erősödik.

ennyi, nem több az egész!

pénznyelő, az szerinted miért hazafiatlan dolog, - hogy ha valaki tudja magáról, hogy amit vesz annak csökkenni fog az árfolyama - hogy azért vesz eurót, hogy erősödjön a forint. ez pedig mind a lakosságnak, mind az országnak jó. vagy szerinted még mindig erős a forintunk?

Topik gazda

nyuszi
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek