Topiknyitó: l4l4mp3r 2012. 10. 05. 11:25

BUX1312  

Mikor indul vele a kereskedés?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
egyveleg 2013. 04. 05. 09:10
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
link elemzés
Törölt felhasználó 2013. 04. 03. 13:59
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
jav.: 2hónapja
Törölt felhasználó 2013. 04. 03. 13:58
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
A 25 darabozó :-).... Csak három hónapja ezerrel feljebb vette.
egyveleg 2013. 02. 12. 09:54
Előzmény: #118  forest_30
link elemzés
forest_30 2013. 02. 08. 16:48
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
na ja.
a forint sem itt lenne már régóta ilyen hazai adatokra .
kb 310 nél lenne már
kíváncsi vagyok mi lesz a következő negatív hír amivel 298 ra emelik újra
Törölt felhasználó 2013. 02. 08. 16:43
Álhírek, mutyi minden nap.

OTP +4 Morgen stanley
MOL -5 Dana Gas

Ez a gyökér vajon mennyit kaszált ma ?
link

Morgen Stanley, Fitch, Dana gas, Bilderberg....
Mindent elmond a mai napról meg a világról.
Na ja, nyilván csak összeesküvés elmélet amit kitaláltam.
tris
tris 2013. 02. 07. 11:05
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
Eddig "csot nélkül" jöttek a kosaraid. Most megdöccent a szekér? :) Azért még nincs gáz a shortokkal. :) Figyeljünk mindketten!:)
tris
tris 2013. 02. 07. 11:03
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
Részemről örömmel üdvözöllek. A véleményed nagyon tetszik. A stílus pedig különösen.
A nagy tőzsdék szárnyalásában szvsz sincs semmi funda. Én a tőke természetével magyarázom. ???
Az OTP-vel kapcsolatban kösz a bátorítást.
Ezt a mondatot külön köszönöm. (Szvsz örökbecsű.)
„Márpedig a tőzsdén jórészt a növekedési sztorikat árazzák, ha olyan nincs, akkor emelkedés sincs." És persze fordítva.
USA-val kapcsolatban kicsit bővebben kifejteném a véleményem:
Más mércével kell őket mérni. A hatalmas pénz országa. Ne feledjük el ennek a mostanában mélyen szántó hitelválságnak nevezett világgazdasági történetnek a gyökerét. Az USA felszívta a világ minden tájáról a pénzt. Majd a hitelek visszafizetése helyett bedöntöttek „néhány“ bankot. A pénz ottmaradt. A fedezet szintén. (Pl. Izland nem mehetett oda, hogy bocsika ez az épület az én pénzemből épült, tehát az enyém.) Ezek pedig őrületes pénzek. Van miből tapsikolniuk. Ne sírjuk könnyesre a szemünket őértük.
Csak kicsit gondoljuk végig másik oldalról. Ha Izlandra ment volna tengernyi USA pénz és ők nem fizették volna vissza, akkor biztosan tudott volna olyan nyomást gyakorolni rájuk az USA, hogy még az izlandiak unokái is azt nyögték volna. Nem lett volna elfogadható magyarázat, hogy bocsika, csődbe ment néhány bank.

Törölt felhasználó 2013. 02. 06. 11:38
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
Tegnapelőtt úgy tűnt hogy elkezdődött a disznóvágás, de a malac még odébb szaladt kicsit. Továbbra is azt remélem hogy már csak a héten teheti... aztán jön az olasz böllér segíteni.
Ez de szép volt :-)
Törölt felhasználó 2013. 02. 05. 21:43
Gondoltam kicsit megbolygatom itt a 2 szereplőssé vált párbeszédet. :)

A magasságokkal kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá, hogy jelenleg 5 éve nem látott magasságban van a DAX és az S&P500 is, ez utóbbi gyak '97 óta sávozik 750 és 1500 között, lehet most fog kitörni, de nem látom a fundamentális alátámasztottságot.

A BUX az egy külön történet, és emiatt szinte megjósolhatatlan is, hogy mi fog történni.
Az OTP erősödése azért sanszos, mert elég sok bennfentes veszi, akik vehették volna 3500-on is, mégis most jönnek, lehet azóta van vmi infó, ami miatt érdemes.

Amerika nyilván hülyeséget csinál, és tavasztól csinálhat még nagyobb hülyeséget, és persze Európát sem kell félteni.
Tőzsdei szempontból pedig azt az alapigazságot nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minden cég a fogyasztókból él, és ha a fogyasztók kevesebbet fogyasztanak (mert például az államoknak le kell faragniuk az adósságokat, az pedig csak a fogyasztók pénzéből megy), akkor a cégeknek sem lehetnek szívárványszín növekedési elképzeléseik.
Márpedig a tőzsdén jórészt a növekedési sztorikat árazzák, ha olyan nincs, akkor emelkedés sincs.

A piac pedig hüjje és mindig mindent túlhúz. :)
tris
tris 2013. 02. 05. 11:19
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
Csak úgy árad a negatív hangulat. Újabb érvem nincs, csak a makacsságom. OTP-m marad. Szemeimet becsukom néhány napra. :)
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 18:44
Előzmény: #110  tris
OTP szerintem úgy esett ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Eléggé megmutatta az irányt.A záróban is. Váratlan jó hír híján nem hinném hogy akad annyi vérmes longos hogy holnap ezen szépítsenek, de majd eldől.
tris
tris 2013. 02. 04. 16:34
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Én az eddigi telitalálatokért gratuláltam.
Ezek alapján gondolom, hogy továbbra is jó helyen kapisgálsz. :)
Ami igaz, az igaz. Vannak gócpontok bőven. A legnagyobb hatást azért a tőzsdére általában a váratlan fejlemények okozzák.
Zavar, hogy kis forgalommal esik az OTP. Most valahogy nem is vagyok túl optimista. :) Lehet hogy pár napig rá sem fogok nézni a tőzsdére. :)
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 16:07
Előzmény: #108  tris
Gratulálni még nincs miért, jöhet még vissza. Bár beszédes hogy a 2 utáni esést mennyire nem képes visszakorrigálni. Nekem jó jel, de meglep ha máris tovább esik, ezt a bizonytalankodós időszakot el tudtam volna képzelni hogy tart még a héten.
Közben a portfolio is az olasz választásokra hivatkozik... ha ilyen korán kezdik a paráztatást lehet hogy nagyon bejön.
tris
tris 2013. 02. 04. 15:47
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
:)
Ha te orosz maffiozó lennél...
Az oroszok nem véletlenül segítik a ciprusi problémákat. Ki tudja ott milyen orosz pénzek vannak, lehetnek!?
Szvsz azt is máshogy árazza be a piac, ha látja az alagút végét és azt is, ha nem.
Eddig úgy alakult az árfolyam, ahogy azt előre jelezted. Én gratulálok ezért és valószínűsítem, hogy továbbra is ott vagy a szeren. :)
tris
tris 2013. 02. 04. 15:41
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
Részvényben nem szoktam stoppolni. Ha hülye vagyok, kiülöm. Ez a bünti. (OTP-ben fájna, ha a vételi szintem környékére zuttyanna.) Így értem a stoppos kérdésed.
Tiszteletben tudom tartani a véleményed. Megalapozottnak tartom.
Én kicsit másként magyarázom ezeket a magasságokat. Kosto tisztelőjeként úgy tartom, hogy az most inkább a tőke természetéből és nem a fundából adódik. Vagyis a tőke most a tőzsdére menekült a válság alatt. A jelentősebb kötvények 0 közelében, miközben a tőzsdei árak igen vonzóak voltak. A részvények nagy hányada a nagyok, biztos kezűek birtokában vannak. Ha a kicsik eldobták, akkor már nincs indok az árfolyamok mélyrepülésének. Emelkedésre vannak ítélve. Az igazi emelkedés persze akkor lesz, ha a gazdaság is meglódul és a likviditási igény kipucolja a pénzeket a részvényekből. Ez azért még odébb van. És itt lehet igaz a levezetésed, mert a hullámvasút folytatódhat. Azért brutális lejtmenetre nem számítok.
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 14:54
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
Vicces, épp most olvastam hogy a 13:36-os hír Ciprust pedzegeti, csak velem ellentétben -talán jogosan- nem megy annyira előre hogy a német választásokra vetítse a probléma hatását...hát, ha én orosz maffiatag lennék, erre a német szövegre már vinném is a pénzem.Valószínű meg is tették.
Visszatérve a beárazásra: Az adósságválságot akkor árazta volna be a piac "hosszabb távra" ha látna valami megoldást ami hosszabb távon hat a problémára legalább annyira hogy megállna az eladósodás, csakhogy ilyen nincs. Irdatlan pénzeket toltak a kútba a semmiért és ezt mutatni fogják az adatok is.
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 13:45
Előzmény: #104  tris
Korábban úgy írtad hogy korábbról van OTP-d, erre írtam a stoppot.
Olasz kormányválság új a nap alatt. A negyedik legnépesebb ország az Unióban. Görögországnál is lesz új a nap alatt meg a Spanyoloknál is.
Ciprus valóban kb a kutyát nem érdekli de szépen előhozza az adósságválság ügyet és ez eddig mindig hatott a hozamokra és a tőzsdékre.
Valóban lemaradtunk a Németektől és az USA-tól. A Németeknek gazdasági alapon talán van némi alapjuk rá hogy a válság előtti szintre mentek, USA meg legendásan hülye. Sokáig nem tarthat ez az optimizmus. Bár a makrók biztatóak, de a globális gazdaság EU-ban kiábrándító és ezek az adatok jönnek majd sorba.Január az általában ilyen, de a makrók most elfogynak. Miért ne jönnének vissza ezekből a magasságokból ? Biztos hogy visszajönnek. Szerintem hamarosan. Csak a mérték a kérdéses.
tris
tris 2013. 02. 04. 13:26
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Lehet hogy félreérthető vagyok. OTP-vel kivárok, hati pozim nincs. Így stoppom sincs. Ha OTP 4800 fölé menne, akkor én is az 5-re ácsingóznék.
Az összefoglalóddal egyetértek. Ezzel kapcsolatban én azt gondolom, hogy itt már nincs túl sok új a nap alatt. Ezeket a tényezőket a tőzsdék nagyjából beárazták. Persze ha fordul a széljárás, akkor rátehetnek a hangulatra.
Amit én nem értek, az a BUX.
USA, FTSE, DAX az egekbe szárnyalnak, mi pedig sehol nem vagyunk. Ezekből a magasságokból már nagyon nem fognak visszajönni. Akkor mi mikor megyünk utánuk? Vagy nem megyünk? Ezt hogy látod?
Törölt felhasználó 2013. 02. 04. 12:03
Előzmény: #102  tris
Azért remélem stoppot betetted.
Pénteken tovább nyitogattam 20felett, most már elégedetten várok. Fedezetem elég, ha feljebb menne, tudok még nyitni
Akkor én összefoglalom ahogy látom a közeljövőt:
Korábban nem zártam ki hogy akár 21000 is lehet ez (OTP 5 felett) Ha el is érné ezt a szintet, erre úgy vélem 2 hete van még, ezt követően az olasz választások paráztatnak (széttagolódás megy, nincs egyetlen erős párt sem, ellenben erősödik az EU- és bankellenesség, nő a civilek ereje, Berlusconiék is elvisznek pár százalékot..). Olasz kötvényhozamok, CDS-ek mellett ugranak a Spanyol, Portugál hozamok is, para nő...Az írek és portugálok meg ugye halasztják a hitelvisszafizetést, adósság nő 150%-ra.
Közben USA 3 dolgot tehet: 1. tovább magasítja a bili falát, 2. eltörli örökre a plafont, 3. megszorít. A harmadikat kizárnám mert balfaszok, az eredmény: leminősítik, remélhetőleg nem 1 fokozattal. Valóban most tologatnak mindig odébb de a leminősítések 100% szvsz és lesz hatása is.
A ciprusi gazdaság nyárra megroppanhat, offshore-osok viszik onnét a pénzüket, megint előjön a szokásos...CDS-ek, hozamok nőnek, a görög szart tovább pakolásszák (leirkálás, áthárítás) de lassan nem lesz hová, idén 200%fölött lesz az adósságuk. Az "eredményes" orvoslás remek antikampány Merkeléknek, ez megadja az alaphangulatot a szeptemberi német és osztrák választásoknak...de remélem addig nem kell várnom az aratással.
A mi offshore bandikánk elpaterolása úgy vélem lecsengett, a magyar gazdaság összeomlását vizionáló ortodox sajtó jól tette a dolgát, aki beparázott egy Matolcsy vezette jegybanktól már eladhatta a magyar papírjait remek áron.
A lényeg hogy szerintem max 1 hétig tarthatja ezt a szintet a piac aztán fordulunk. A Spanyoloknál is politikai bizonytalanság van...
Nekem ennyi a véleményem. Ha a 2/3-a stimmel akkor nekem már jó.
Ja és érezni hogy nincs már olyan vételi erő. Míg eddig vették a cuccot hír nélkül, most hírvárás van.
tris
tris 2013. 02. 04. 10:25
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
Hali!
Ahogy látom, csak ketten vagyunk. Nekem ez a tempó, valamint a véleménycsere stílusa nagyon tetszik.
Mostanában nagyon elvagyok bizonytalanodva. Az USA gondjai eltolva májusig. Tehát ez nem fogja mostanság vezérelni a piacokat. Ott vannak az USA indexek az egekben. Ha ez a GDP adat nem rántotta le őket, akkor mi fogja!? Van olyan érzésem, hogy mennek tovább fel. Akkor pedig mi? Ami a gazdasági és üzleti életünkből adódik, az szvsz a Ft árfolyamában tükröződik, (fog tükröződni) nem a tőzsdei részvények árfolyamában. ???
OTP-vel kapcsolatban is bizonytalan vagyok. Sokszor volt a napokban olyan érzésem, hogy dobni kéne. Az eszem pedig azt súgta, most a gyengébb idegzetűek dobták. Tehát tartom. De lehet, hogy át vagyok verve és tömés van. Itt tököl a papír már néhány napja egy száz Ft-os sávban. De ha tömés van, akkor jó hangulatnak kellene lennie. ??? Várok. A BUX shortokat illetően pedig megváltozott a véleményem. Nem zárom ki a lehetőségét, de ha az OTP tovább indulna, akkor az a BUX-ot is vihetné magával. ???
A kis papírok baromi erős kezekben vannak. Ebből nekem az a kényszerképzetem, hogy itt általában is emelkedés előtt állunk. ???
Nagyon érdekelne a véleményed. Mivel itt, ha jól számolom csak ketten vagyunk, biztosan nem zavarunk másokat. Tehát ha van kedved és időd, kérlek fejtsd ki a véleményed akár bővebben is.
Törölt felhasználó 2013. 02. 01. 13:52
Előzmény: #100  tris
Halihó!
Ennek a fórumnak úgy látom tényleg nincs létjogosultsága.
Hogy s mint ? Van még OTP-d, vagy BUX shortba fordítottál ?
Az év elei max céláramban már nem bízva ma + tegnapelőtt nyitogattam a shortokat, meg még a múlt heti korrekció előtt. 20050-20280 közt. Összességében mínuszban vagyok mert 19330 körülröl még cipelek egy kisebb pakkot. Remélem az egész beérik tavaszra. Nem sok erőt látok már itt, lehet ma van az utolsó "jó" nap ha a délutáni adatok még meg tudják nyomni felfelé.

Topik gazda

l4l4mp3r
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek