Portfolio Portfolio
5
5
1
június 12. | 10:07
#1

Brutális roham az új szuperállampapírért: megvan, mennyi fogyott el  

ugrás a cikkhez
Eredményes és népszerű a Magyar Állampapír Plusz, az új állampapírból több mint 500 milliárd forintot vásároltak egyetlen hét alatt, ez minden idõk legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
hétfő, 17:30
előzmény: #12  elemes
#15
Szuperkötvény: elképesztő összegek mozdultak meg újfent
.
Nem csillapodik a magyar állampapír plusz (máp plusz) népszerűsége, a múlt héten is jegyeztek belőle 193,5 milliárdnyit, már 883 milliárdnál tart az értékesítés.
.
Hihetetlen mennyiségű pénzt mozgósít a lakosság, hogy állampapírt vásároljon. A múlt héten is túljegyezte a lakosság az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által felajánlott máp pluszt. Az ÁKK 100 milliárd forintnyit ajánlott fel a lépcsős kamatozású szuperkötvényből, a kisbefektetők pedig több mint 193,5 milliárd forintnyit jegyeztek le, ezt az ÁKK el is fogadta.
https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/szuperkotveny-tuljegyzes-befektetes.686710.html
június 13. | 18:19
előzmény: #13  tihamer
#14
kaszát a lónak. chf eladósodás, árfolyamot és kamatot fedezve is olcsóbban jutsz forráshoz mint a magyar kötvény hozama. százszoros tőkeáttétellel is meg lehet játszani.
június 13. | 18:15
előzmény: #8  goldi
#13
CHF felhalmozás, szigorúan!
június 13. | 12:15
előzmény: #11  Stiv
#12
a portfolio most számolgatta hogy honnan származott ez az ötszázmilliárd.
.
és az jött ki, hogy NEM a készpénz, hanem más típusú befektetések, pl. nyugdíjcélú megtakarítások kárára rakták az emberek a pénzüket ebbe az állampapírba.
.
vagyis, ha unortodox kamatemelés (készpénzállomány csökkentése) volt a kormány célja, akkor elsőre nem jött be.
június 12. | 19:21
előzmény: #8  goldi
#11
Az egyelőre kérdés, honnan jött ez az 500 milliárd forint az új állampapírba, részben lehet ez abból a mintegy 6 ezermilliárd forintnyi készpénzből, ami a magyar háztartások kezében van, másrészt az is előfordulhatott, hogy a lakossági állampapírok piacán is történt egy átrendeződés és sokan a meglévő papírjaikat váltották vissza annak érdekében, hogy a pénzt az új MÁP+-ba fektethessék.
június 12. | 18:49
előzmény: #9  Stiv
#10
Ez másképp számolva azt jelenti, hogy a múlt héten eladott lakossági szuperkötvény minden egyes állampolgárnak 10 ezer forintjába kerül majd, de itt nem áll meg a számla, hiszen ezen a héten is meghirdettek 100 milliárd forintnyit a papírból, és a következő hetekben is folytatódik majd az értékesítése.
https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/allampapir-szuperkotveny-csalad-hitel-lakossagi-megtakaritas.685974.html
június 12. | 18:48
előzmény: #7  elemes
#9
Iszonyatosan sokba kerül az új szuperkötvény.
.
Lehetséges persze, hogy a stabilitás szempontjából jobb, ha hazai kisbefektetők finanszírozzák az államadósságot, a máp plusz viszont nagyon drága az intézményi finanszírozáshoz képest. Csak a múlt héten eladott állampapír-mennyiség kamatterhe öt év alatt 144,7 milliárd forint lesz, emellett a bankok, a brókercégek és a kincstár forgalmazói jutalékot is kapnak, ennek a mértéke alapesetben 30 bázispont, ezzel kalkulálva a múlt heti 529 milliárd forintos mennyiség már több mint 146 milliárd forintjába kerül az államnak.
.
Az első héten eladott máp plusz kamatterhe csaknem 145 milliárd forint a következő öt évben, csaknem 100 milliárddal több, mint egy sima ötéves kötvényé.
június 12. | 18:47
#8

"Ahogyan azt már hétfőn megjósoltuk, gyengülésnek indult a forint az euróval szemben. A szerdai kereskedésben 322 fölé került a kurzus. Mindez azért is érdekes, mert közben a régiós devizák erősödtek."
Nincs ebben semmi érdekes a forint árfolyamot Matolcsy gyengíti még egy körre, hogy még többen váltsák be devizájukat és újabb állampapírokat vásároljanak belőle.

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a vége...  A magyar adófizetőknek ez mindenképpen nagy szívás lesz, (ők fizetik a kamatot) de jól ismerve ezt a tolvaj bandát, tenni fognak róla, hogy itt bizony mindkét oldalon lévő állampolgár szívni fog, azok is akik állampapírt vásároltak és azok is akiknek adójából fizetik a kamatot.  Érdekes kimenetele lesz ennek az biztos, azok mindenképpen jól fognak járni akik ettől a tolvaj rendszertől függetleníteni tudják magukat.
június 12. | 17:57
előzmény: #6  Stiv
#7
ennek ugye következménye lesz a hitelezési költségek emelkedése.
.
unortodox kamatemelés.
június 12. | 12:00
#6
2019. június 3. és június 7. között 529 milliárd forintot jegyeztek belőle. Ez minden korábbinál magasabb összeg, ilyen mennyiség egyetlen hét alatt még nem fogyott más lakossági állampapírból.
.
Az erste netbank alig bírta az átutalásokat annyian vitték el a pénzt. 
június 12. | 10:13
#5
ide a rozsdást, hogy a befektetők között ott van mészáros és tiborcz.
június 12. | 10:11
#4
Merugye arról van szó hogy 5 éven át 5% garantált hozamot ad ez az állampapír.
.
Az új papír garantált, tehát kockázat nélkül alacsony kamatra lehet hitelt szerezni a vásárláshoz, nagy tőkeáttétellel.
.
Csak a kamatokat kell nekem finanszíroznom az adómból.
.
kurva fidesz.
június 12. | 10:09
előzmény: #2  elemes
#3
Patkányok.
június 12. | 10:07
előzmény: #1  portfolio
#2
Kurva fidesz.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE