Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 15:30

Beleadtak az OTP-be - Mi állhat a háttérben?  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt percekben alaposan beleadtak a befektetők az OTP-be. A legnagyobb magyar bank árfolyama több mint 3%-kal hanyatlott a tegnapi záróárhoz képest. A visszaesés nagy része az elmúlt 1 órában történt. A papír forgalma közelít a 4 milliárd forinthoz.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=57449
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 12. 11:12
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
szóval amondó vagy, hogy a külföldiek leálltak a vételekkel?
meg hogy az infóaszimmetria úgyis a brokicégeknek kedvez (ők tudják még IDEJÉBEN, mikor jön a lóvé, és mikor apad el a forrás)?
szóval a kisspekinek marad a stoploss törvény meg a hosszú távú befektetés fundamentálisan stabil papírokba?
hát nemtom, valszeg nem én vagyok az egyetlen, aki a mástcsinálokmintamit mondokplánemástminta mitatöbbség taktikával (meg persze szigorú stoplossal) megveri a benchmarkot a kevés infója ellenére is...
lehet persze átmeneti is az ilyen, bár szerintem ez a tapasutaéattal pozitívan korrelálva nőni fog... vmi gecóklubot is kéna alapítani, ahová a fegyelmezett strategák infókat csereberélgetni járnak (IRL/virtual)... :))))
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 17:54
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Beugrottam Bobolcsai bácsi szalonjába és ugyanerről faggattam az öreget. Azt mondta, hogy az ő idejében akkor voltak ilyen érthetetlen ráncigálások,amikor kifáradt egy rally.
"
Azt is mondta, manapság töméntelen mennyiségű pénz van a felnőtteknél és azzal mostanában ésszerűtlen befektetéseket is hajlandók hosszú ideig finanszírozni, a mohóságuk kielégítése érdekében.
"
Azt is mondta, hogy a sok pénz miatt a rally játszmák meghosszabbodnak
"
De a végén csak kevesen nyernek! Én csak hümmögtem - fura pók ez a Bobolcsai bácsi
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 17:10
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
még a 700k hati kötésről se derült ki eddig semmi...
nem mondom, hogy tutizher, de ált. ami kacsának néz ki, és hápog, az kacsa.
Nem mindig, persze...
csak fura ez a sok öntés-vételi rali össze-vissza. Pl. a MOL egyik nap 620 fel, utána 620 le. Ilyenek... lehet, nincs összefüggés, de lehet, h. van. Engem spec. nem az érdekel, hogy van-e, hanem hogyan történt. Ha volt vmi stikli, akkor annak mik a következményei ill. tanulsága, ha nincs, annak mik. Ezért is nálam minden (ellen)vélemény WELCOME.
VEGYE EZT MINDENKI BUZDÍTÁSNAK véleéménye kifejtésében :)

WELCOME...
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:57
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
fontos persze az időhorizont is...
egy illikvid piacon minden megtörténhet...
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:53
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
ja, a kamattartalom is elég érdekesen alakulgat...
tudom, hogy ezzel kicsit a demagógia rögös ösvényére tévedtem, de a 21k átlépése óta volt egy TVszereplés, meg mindenféle utolsó-x-percben-jel entős-árf.mozgások (le is, fel is) - közben meg kb. 1 Mrd USD jött KKE-alapokba.
x volt néha 10 is, de 30-nál nem volt több. (OK, voltak ilyen nagy mozgások napközben is, dehát az meg megint csak lehet egy kis CD-s húzás :)
számomra inkább egy bikapiacon eladó érdekes, ha megnézzük a hornsteini "nyereséget engedni kifutni"-elvet.
mer t ha én ara számítok, h. jönnek a bef. alapok, nem adok el, amíg mindent el nem kezdtek venni...
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:44
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
bőven vannak azért manipulációk, bár ezeket én is csak pletykaszinten hallom, konkrét szereplők és árak csak ritkán szerepelnek... a legrészletesebben eddig a CD mesterkedéseiről számoltak be több független ehylről (egyik haverom pl. üf. náluk, és egész jó ismerettségei vannak a cégnél... rajta kívül egy bróker ismerős említ igencsak hihető konkrétumokat a CD ricsibizniszéről márciusban ill. áprilisban)
szóval a ricsi most megint erősödik, az egisnek romlottak az eredményei, az FHB-nál pedig egyértelmű 1x-i pozitívumról volt szó (priv. elmarad)
nemtom, Dax mekkora eladásokat fedezett fel, de 1x már beszámolt egy ilyen kis "vízöntőről"

mindezek miatt gondoltam (és gondolom most is), hogy jó esélye van egy kis manipulációnak... persze tutibiztos nincs, mint ebben a műfajban bárhol :)

átlagár témában inkább azt mondanám, hogy az átlag és a szórás a legfontosabb mutatók egy árf.görbe esetén (lehetne persze matatni a hozamokkal, pl. ln S1/S0, és azt publikálni) Bár mivel a szórásnak csak hozam esetén van igazán értelme, helyette mintegy kompromisszumként jó lenne a nyitó, záró, változás %-ban (persze ez már sok adat...) mondjuk a CD táblája hozza az átlagárat, csak pl. BUX-ra nem....
persze a kérdéskör azért többet érne ennyi irosgatásnál....
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:25
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Mármint kéne a promptra is egy zárószakasz...
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:24
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
A hatin meg pont ezért van zárószakasz, hogy azt ne lehessen ilyen könnyen manipulálni, mert az tényleg elszámolásra szolgál ugye.
A nyitó ezért nem olyan gáz szvsz. Kéne egy zárószakasz is, akkor azok is rendben lennének.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:22
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Egyébként meg nem kell minden mögött összeesküvést sejteni, csak azok a jóemberek akik megszívták az egist a ricsit, az fhb-t, és azt látták, hogy jöhet bármilyen jó erdemény arra osztó van, úgy döntöttek elébe mennek az eseményeknek. Ugyanakkor éppen emiatt valószínű hogy most nem ugyanaz sőt lehet hogy az ellenkezője fog lejátszódni!
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:20
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Van abban igazság amit mondasz, de nem tudok egyetérteni. Ha egy nap egész nap eladás volt a piacon, mondjuk 0-ban nyitott és -400ban zárt akkor a -200 pontos átlagár semmit nem mond arról, hogy valójában a nap végén kialault árak tényleg jóval lejjebb vannak az átlagárnál. Természetesen a határidős pozikat is ehhez kell árazni! Nem jó módszer de nincs jobb, ezért nem is az utolsó, hanem hátulról asszem a harmadik kötést nézik és veszik zárónak
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:18
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
pedig épp most nyomatnak betétakciót az OTP-nél :)
de szépen kezdődött pedig a nap... főleg a keddi nap :)

kiváncsi vagyok az OTP eredményeire, no és persze a MOL-ra... utóbbit mi a k.. anyjuknak zúzzák? egy ilyen bikacéget... az optimista becsléssel megint überprofitot hoz majd...
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:03
Előzmény: #1  portfolio
Igen sajnálatos, de megcsinálták már más papírjainkal is.
Törölt felhasználó 2005. 08. 11. 16:00
Előzmény: #1  portfolio
nekem meg felettéb gyanúsak az utóbbi hetek kihúzásai (felfelé is és lefelé is) az utolsó fél órában...
sok untermensch akarja sztem kiahsználni, hogy MÉG MINDIG a záróár az elszámolóár a hatin, ill. a prompton meg azt publikálják... a XIX. sz. elején a NYSE még mindig nem szgépekkel párosít, és nyílt bekiabálós kereskedés folyik... a napi ÁTLAGár helyett meg mindenhol a záróárral szőröznek, holott az csak egyféle snapshot a piacról, és az átlag jóval többet mond.

röviden: elefántdákó az összes árfolyammanipulátor ánuszába a szabályozókkal együtt, akik ilyen ódivatú módon még mindig a záró- meg a nyitó árfolyamra hajaznak...

...meg persze az oktatási miniszterekébe (all around the world), akik nem tanítattnak statisztikát már középsuliban (meg pénzügyi alapinfókat sem), hogy az emberek ilyen birkák maradjanak.
sok tetű köcsög döntéshozó...
:)
Sza badság, testvérek! :)

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek