Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 06. 27. 09:10

Adó"reform": Gyurcsány bejelent, a Fidesz támad  

Ugrás a cikkhez
Ma jelenti be hivatalosan az elkövetkező 5 évre szóló konkrétumokat az adórendszer változásairól (a "reform" szót már csak idézőjelben merjük leírni az adó szó mellett) Gyurcsány Ferenc a Parlamentben. A Fidesz támad, a mondván a kormánypártnak nem érdemes 5 évre előre terveznie, hiszen a 2006-os választásokat úgyis elbukja. Mindeközben "érdekes" ötletekből természetesen most sincs hiány...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55699
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 22:59
A Fidesz ma is kitett magáért,ma amikor Kóka kihívta volna a Fidesz gazdasági miniszterét,erre a Fidesz odaküldi a kommandóját,hőzöngő, érvnélküli embereket.A fidesznek ennyire fontos az ország.Ahelyett hogy úriember módjára tárgyaltak volna Kókával.Jó éjt.
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 17:44
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Ilyen ügyetlen volt Orbán, vagy csak nem ismerjük a svájci bankszámláját?
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 17:43
Előzmény: #46  adam
Ez az adatsor nem mond semmit.
Lehet úgy magyarázni, hogy az MSzP jó drágán adott el azért ilyen magas a bevétel, a Fidesz pedig elkotyavetyélt, azért ilyen alacsony a bevétel.:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 15:39
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Hát ezaz. Mivel rávetült az árnyék nyilatkoznia kellett. ÉS erre már csak a kamu /formai/ JKV támadás lehetett aválasz. Vagy kiállni és teljes mea culpa. Aki ilyent magas beosztású fidexestől hall ne kíméljen. :))
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 15:34
UJajaj, csakhogy az az ÖK-i fószer nem valószínű, hogy nulláról indult. Nu kak? Megették volna a környezetében. Itt, úgy néz ki országos zabálás lesz a viktárorral kapcsolatban.
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 13:34
Azért nem kell védeni Orbán úrat...szépen megszedte magát...(és nem 15 év alatt, elég volt neki 4...:S)
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 13:33
Előzmény: #31  matgab
Sajnos én is ezen a véleményen vagyok, de én még reménykedem...Hátha a hazai megtakarítások (amik sztem minimálisan fognak nőni) löknek kicsit a gazdaságon...
.
Akik meg eddig a környező országokban áfáztatták a termékeiket sztem továbbra is ezt teszik...bár adja Isten, hogy ne ez legyen...különben az adósságaink igencsak megugranak és akkor nem csak a maastrichti kritériumokat felejthetjük...:S
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 12:38
"Orbán Tokajjal sokkal rosszabbat csinált,mert saját magával üzletelt."
*
Gordon !
Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Számoljuk össze, mennyi vagyona lehet Orbánnak Kaya Ibrahimostul, nyóc hektár szőlőstül, 10-fős bányástul, mindenestül. Ha megvan az összeg, találjunk egy olyan embert a másik oldalon, aki pontosan ennyit szedett össze az elmúlt 15 év során. Attól tartok, hogy egy megyei önkormányzati 100-adik senkit fogunk paritásban találni.
adam 2005. 07. 01. 12:20
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
Priv bevételek:
MDF kormány: 400 mrd
MSZP-SZDSZ kormányzás alatt: 1600 mrd
Fidesz korm alatt: 350 mrd
http://www.apvrt .hu/menu1/v22150.htm l
Erre utaltam.
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 10:33
Kedves Barátom!Nem értem mit címeztél nekem,ha volnál kedves a mégegyszer elmondani hogy tudjak rá reagálni.Szép npod legyen.
adam 2005. 07. 01. 08:02
Előzmény: #43  adam
Bocs ez nem neked ment gekkonak.
adam 2005. 07. 01. 08:01
Az elöző állitásod megcáfolták most jössz egy másik történettel ha ez sem jön be akkor lessz harmadik,negyedik mindegy mi csak a lényeg ne a zorbánék mert akkor jaj nekünk.Ezt sulykolják beléd nap mint nap.
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 07:31
A felesége ebből a pénzből mennyit is kapott???
Törölt felhasználó 2005. 07. 01. 05:39
Szia!Nincsen igazad,privatizáció azért kell mert ezzel is kimutatjuk a külföld felé hogy piacgazdaság pártik vagyunk.Az elvtársak eladtak mindent?Orbán Tokajjal sokkal rosszabbat csinált,mert saját magával üzletelt.Olyan nincs hogy vagyok egy ország miniszterelnöke és egyben a haveroknak,feleségne k is adok pályázati pénzeket.Álmomban macskák voltam és játszadoztunk magunkkal?A legföbb baj hogy a Friderikusz műsorban ezt nem cáfolta,sőt közvetetten beismerte.Szép napot.
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 11:49
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
"Amit írtál is mutatja hogy ki a piacgazdaság párti"

Igazából a Hornék "elprivatizáltak" szinte minden mozdíthatót, így Orbánéknak nem túl sok maradt. Annak egy jó részét pedig tényleg felesleges privatizálni.
Privatizációs kényszer most sincs, egyedül azért erőltetik megint, mert üres a kassza, valamivel be kell tömni a hiányt.
Ezt a dolgot azért ne tévesszük össze a piacgazdaság-pártisá ggal.
Illetve bizonyos dolgok kellenek a haveroknak.
De itt megint nem a piacgazdaság-pártság ról van szó, hanem a saját kis zsebük szeretetéről.
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 11:39
Nem az a probléma csak akkor ne mondják hogy az országnak ez árt,tranzitország vagyunk,ezért kell a külföldi müködő tőke.Légy jó.
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 11:37
Amit írtál is mutatja hogy ki a piacgazdaság párti.Egyébként a Fidesz a vagyonok nagyrésztét 2001-ben adta el,mikor gazdasági válság volt.És így a vagyon töredékét kapta érte.Én nem szapulni akarom a jobboldalt de az hogy az ország gazdasága itt tart az köszönhető a Fidesz belső fogyasztásra épülő gazdaságának.Szép napot.
adam 2005. 06. 30. 11:33
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
A gennyes fidesz hát ö is privatizált ez felháborító ígaz gekko?
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 10:02
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Priv bevételek:
MDF kormány: 400 mrd
MSZP-SZDSZ kormányzás alatt: 1600 mrd
Fidesz korm alatt: 350 mrd
http://www.apvrt .hu/menu1/v22150.htm l
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 09:14
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
"A fidesz több állami céget privatizált,melyek közismertek,ráadásul a legtöbbet 2001-környékén amikor recesszió volt,így a töredékét kapták annak amit érnek.És még valami a fidesz ígérte hogy alatta az ország GDP-je 7,5%-al fog fejlődni,ehelyett volt 1-szer 1-negyedévben 6,2.Ráadásul ők még jobb klímában vették át az országot.Szép napot."

Viszont a MOL egy évvel ezelőtti privatizációja valóságos siker volt 6000 Ft környékén. Mennyi is azóta? Háromszorosa?
7.5% szerintem sohasem ígértek, hét volt a maximum. A szájhagyomány szépsége, hogy mindenki hozzátesz egy kicsit...
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 09:10
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
"Gyurcsány jól csinálja,mert fel meri vállalni ezeket,melyeket már a rendszerváltáskor meg kellet volna csinálni de legalábbis hozzákezdeni"

Rend szerváltáskor a legfontosabb teendő a volt állampárt döntéshozóinak likvidálása lett volna a közéletből. Ezt jobb helyeken megtették, nálunk sajnos nem.
Miért kell nekünk, hogy a diktátorok kiszolgálói mossák az agyunkat a demokráciáról???

Re mélem Fecó tényleg nekikezd ennek a szép feladatnak...
Törölt felhasználó 2005. 06. 30. 06:16
a fidesz nem játszhat nemzeti érzelmekkel, mert az nincs..., az igaz, hogy ov elő akarja hozni az emberekből, mert csak azzal lehet előbbre jutni és közösen...
az mszp kizárt, hogy megváltozott, ezt még ők sem gondolják, csak mondják...
rossz komcsi az összes...apám is az volt nem is tiszteltem ezért, de nem is várta el...úgy fogalamzott átverték..., ő örült ov-nek...
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 20:02
A fidesz hogy támas nem baj,mert ez benne van a demokráciában.Az hogy Kövér,és néhány párttársa kommunistázik az őket minősíti.Ennyi erővel a Fidesz meg köpönyegforgató,volt már liberális,most konzervatív,de nem mert azok,tisztelt jobb oldali szavazók,hanem mert ott van hely,érdekből.Egyik alkalommal Orbán a kormány növeljen adót,a másik alkalommal csökkentsen.El akarja hitetni már aki hagyja hogy csak az ő kormánya képes kánaánt teremteni.Ezek szerint Orbán csodatévő,univerzáli s,aki mindenhez ért,hogy nem Amerika elnöke már?Orbán egyhez ért a nemzeti érzelmekkel játszani és az emnbereket ez alapján megfogni.Szép estét mindenkinek.
matgab 2005. 06. 29. 17:31
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Nem volt más választása, de tovább halaszotta,mint lehetett volna (amíg egészséges lett volna...)
Most már nincs ebből versenyelőny, a gyárak már Szolvákiában adózzák a 19%-ukat...
A kiadást is rég le kéne faragni, de az csak duzzad...Nagy bukta lesz ebből...
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 16:45
Előzmény: #27  matgab
"meg kell osztani a szavazókat, hogy aztán azt higgyék, hogy van választási alternatívájuk"
*
P edig van alternatíva, csak a jónép beéri ennyivel. Vagy BB-Évire kapcsol, vagy Segálra. SMS-konzumdemokrácia .
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 16:38
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
És továbbra is tartom, hogy Gyurcsiéknak nem volt más választása adóügyben...
Ők is pontosan addig halasztották, amíg csak tudták...(pont mint az elödök...)
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 16:33
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Orbán szövegét nem tudom miért nekem címezted...
matgab 2005. 06. 29. 16:08
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Na most van az első politikai beírás, amivel félig meddig egyetértek gordongekoval...
A Fidesz valóban csak egy áldemokráciában érdekelt, és gyakorlatilag ugyanazt a mentalitást képviselő, mint a mocskos utódpárt, vagy a kis mérlegnyelvében magának tetszelgő harácsoló pimasz párt!
Egy kicsit a módszereik azért jobbak, de lényegében mindegyik ennek az anarchista káosznak köszönheti a pénzforrásait és ezért érdekeltek ennek fentartásában... A Fidesz még mindig magánhordja az SZDSZ leánypárti jegyeit, csak más a marketingje...Elvile g meg kell osztani a szavazókat, hogy aztán azt higgyék, hogy van választási alternatívájuk...Tén ylegesen nincs! Mindegyik pártnak közös háttérhatalom az irányítója...
Csak gazdaságilag végiggondolva: milyen érdekérvényesítő ereje van egy politikai pártnak, aki nem rendelkezik gazdasági erővel? Vagy legalább tartós nagylétszámú fanatikus támogató "hadsereggel"? Semmi...Valaki enni ad nekik, vagy a mézesbödönhöz engedi őket és nyilván annak a tenyeréből esznek... Ezért kár így egymásnak ugranotok...Egyik sem ér egy darab Humetet sem...
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 15:43
Erről van szó.Nézd meg Orbán legújabb beszédét.Legyen kétpárti demokrácia.Tehát ha jobb oldal győz akkor csak is és kizárólag ő lehet miniszter?És mi van ha mondjuk a jobbik,mdf,egyéb más jobb oldali pártoknak ez nem tetszik,hogy csakis Orbán.Ha győz a konzervatív oldal miért nem lehet más párt más miniszterrel?Orbán ezzel hogy kétpárti egypártrendszer,közv etetten elismerte hogy köze lehet az fkgp-és mdf széthullásának.Szép napot.
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 15:38
Gyurcsány jól csinálja,mert fel meri vállalni ezeket,melyeket már a rendszerváltáskor meg kellet volna csinálni de legalábbis hozzákezdeni.Ezt minden párt idáig halogatta a fideszt is beleértve.Ehhez hozzá kell kezdeni.Legyen szép napod.
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 15:32
A fidesz több állami céget privatizált,melyek közismertek,ráadásul a legtöbbet 2001-környékén amikor recesszió volt,így a töredékét kapták annak amit érnek.És még valami a fidesz ígérte hogy alatta az ország GDP-je 7,5%-al fog fejlődni,ehelyett volt 1-szer 1-negyedévben 6,2.Ráadásul ők még jobb klímában vették át az országot.Szép napot.
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 15:26
Kedves Matscha!A kommunizmusnak már vége,ez a párt már szociáldemolrata párt.Ennyi erővel a fidesz liberális pártból nötte ki magát,ahol a még élő pápára azt mondták hogy cápalátogatás.Ha a fideszről el tudják hinni hogy megváltozott és konzervatív párt lett,az Mszp-ről hogy szociáldemokrata lett miért nem lehet elhinni?Vannak szociáldemokratán gonbdolkodó emberek az Mszp-ben.És a rendszerváltás óta már elnézést Orbán hányszor váltotta a nézeteit?Nagyon szép napot.
adam 2005. 06. 29. 11:28
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Bizony kedves kérdező.
Törölt felhasználó 2005. 06. 29. 11:19
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
"Azt mondják nem a privatizációra,kérde m én tudjátok hogy 1998-2002 között hány állami céget privatizált a fidesz?"
*
Töredéké t az előtte és utána regnáló kormánynak.

Topik gazda

Tottyanó
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek