Világgazdasági válság akkor van, ha már senki sem kérdi, hogy világgazdasági válság van-e!
Törölt felhasználó2008. 07. 09. 15:40
az usának odab..ott a hirtelen jött alapanyag-drágulás, ez "minden" - a többi már ebből következik (többnyire azért csak részben)
ettől még nem lesz 1929-es szintű krach - aki nem napizik, jobb, ha veszegeti a "cherry"-t... ill. érdemes (volt) megvenni a volát, ahol lehet (LP+LC), pl. eurusd
(mondjuk ez már nekem túl rizikómentes :) én inkább a cherry picking strategynél maradok)
btw a világgazdaság végre megtanulja, ami a politikában már "régóta" alap: multipolárissá vált a világ.
vagy valaki azt hiszi, a drága olaj, réz, cukor, búza, kukorica, stb. MINDENKInek rossz? :)
NINCS :!!! A Bankok túlárazódtak , megtalálták akiskapukat angyobb profithoz, amit most vissza kell adniuk. ha egy bank feleződik sőt negyedelődik és nem omlik össze akkor ez tök igaz. Egyébként mocsok maga az állam és az FED is, mert afinánctőkét minidg is privilegizálta. Jó kis érdekösstefonódás, de most rábasztak. (((
27,7 k-ról kezdtem shortolni a hatit, akkor mindenki lehurrogott. Ment is felfele még egy picit, amit nem volt könnyű elviselni. Most várásrolom az otp-t, megint nagy hülye vagyok tudom:))))
a korábban csak pénzügyinek indult ill. mondták, most már több annál.
mellesleg szerintem nem csupán pénzügyi és gazdasági "válság" kezd kibontakozni, hanem valami giga nagy összeomlás féle, no persze lehet, hogy ez még 2-3 évig elkerüli a világot, de ami késik az nem múlik.
a szerencséhez és a szerencsétlenségekhez is több "csillag" együtállása szükséges...a giga "válság" alapjai, összetevői, csillagai:
Persze porti az a célom, szerinted.:))))
Szerintem pedig az, hogy az emberek kezdjenek el végre gondolkodni és nyitott szemmel élni, járni.:)
És nem demagóg, sejtelmes, semmitmondó beírásokat megpróbálni értelmezni.:))
Amit Te képviselsz maga a kommunizmus rossz oldala.
Butítani akit tudok, homályos sejtetésekkel, ne higgy a valóságnak, amit látsz, meg akarnak téveszteni.....
Gondolod, hogy a shortomnál van jelentősége a topik olvasóinak pozíciója kapcsán.:)))
Nem minősítek.
A válság, egyébként a hozzád hasonlók miatt keletkezett.
Tehetség nuku, csak kommunikáció, de az is 0.
Mindenképpen válság van, miután összeomlott a szocializmus, elkezdtük a kapitalizmust építeni, na az meg épp most omlik össze.....
Ennyi, Magyarországnak sosincs szerencséje, mi mindig a vesztes oldalra állunk.....:-))
Vajon világgazdasági válság van?
Elsősorban a TA-t figyelembe véve, és csak másodlagosan a fundamentumokat.
Hozzá kell tennem, hogy fundamentális alapon a cégek "beállítása" vételi, vagy eladási oldalról elég nehéz a mai korrupt világban.:)
Ugyanis a részvénytulajdonosok elsősorban a médiákon keresztül jutnak információkhoz, amik sajnos nem a függetlenségükről híresek.:)
És a legfontosabb, én a válság "elkenését , valódi mélységének elsumákolását" érzékelem a médiákon keresztül.
Hozzá kell tennem tisztelet a kivételnek, bár jobban szeretném, ha az arány fordított lenne.
Szóval a lénye: Van világgazdasági válság, vagy nincs?