mostanában egyre többet gondolkozok azon, h meg kéne próbálni a tõzsdét. szívesen fektetnék be kezdetben 100.000 ft körüli összeget. mibe lehetne befektetni rövid- ill közép távon tisztes nyereséggel számolva? én például az fhb-t néztem. minden tanácsot, ötletet, észrevételt szívesen fogadnék.
Ez a legolcsóbb szerintem, a normál kereskedési díj 0,25%, a DT, TDT csak 0,15% és nincs számlavezetési díj sem. A realtime adatok 2000ft, ennél olcsóbbat nem tudok
Az idei év 2 legjobb szolgáltatója az IEB-es ebroker és az equitas. Ebből szerintem 10-ből 9-en az equitast ajánlják, mert nincs előfizetői díj és alacsonyak a megbízási díjak.
60e Ft felett 0.25%. De a portfolios is elég vonzó.
kezdjen inkább 1 millióval, hogy a kezdeti ballépések elvigyék a vagyonát, és egy életre elmenjen a kedve a tőzsdézéstől :0)
Törölt felhasználó2006. 12. 29. 12:36
Sziasztok! Most szeretnék elkezdeni tőzsdézni én is és az lenne a kérdésem, ha a BÉT-en szeretnék részvényeket adni-venni, melyik brókercéget ajánlanátok, amelyiknek olcsó és megbízható online kereskedési rendszere van? Minden tanácsnak örülnék!
Törölt felhasználó2006. 12. 29. 12:25
2000 alatt csak!
Törölt felhasználó2006. 12. 29. 12:07
Én 120.000-szal kezdtem 2 hónapja, és még megvan mind. Ha pl az EQ-nál vagy, ott csak 0.25% egy normál megbízás, ami 100e forintnál csak 250ft, és ott nincs számlavezetési díj sem, így ha jó részvénybe teszed a pénzt, akkor nyerõ vagy.
A Fotex fel fog menni ezerre, de azért nem biztos, h kezdőknek ajánlanám. Egy éve 300 volt, áprilisban 840, júniusban 400, most meg újra 700, szóval nem viccel. Főleg, h előtte évekig tökölt százegynéhány forinton...
Na,Lokii én csak a felét olvastam el,h mit ajánlanak a többiek,de,ha te ebből el tudod dönteni,akkó le a kalapom!:-)))))
Sztem rosszabb,mintha nem kérdeztél volna semmit!:-)))
Én is kezdő vagyok,én azt tanácsolom,h először keress rá a neten minden témára,szóra,stb,ami a tőzsdével kapcsolatos,tájékozódj és utána magad dönts!Jó fórumok vannak és én azt tapasztaltam,h segítőkész mindenki,de jó,ha a fórumokba visszaolvasol,sokminden világos lesz!
Alapozni (legalább is,h kicsit ztisztábban láss) azért nem árt és erre jó a net.
persze akik igazi profik azok minden egyes pontot meg tudnak cáfolni! :))
sőt meg is kell!de mire te ezeket a gondolatokat már tapasztalatbol megtudod majd cáfolni akkor már gazdag ember leszel!! :)))
1. Ne legyen kereskedési kényszered! Légy türelemmel, néha hosszú hónapokig is!
2. A stopot minden körülmények között tartsd be, határold be a veszteséged!
3. Légy alázatos a piaccal szemben, ne akard megleckéztetni, hiszen úgy is ő az erősebb!
4. A nyereséges pozícióidat hagyd futni!
5. Nem az a fontos, hogy minél többször igazad legyen. Néha egy jó döntés elvisz a hátán kilenc rosszat.
6. Értsd meg, hogy a piac irracionális, felejtsd el a "Miért?"-et, fontosabb, hogy "Mi történik?"
7. Soha ne mondd, hogy "Tovább már nem eshet, itt az alja!" vagy "Ennél magasabbra már úgysem emelkedik!"
8. Ismerd be, ha tévedtél, ha kell, zárd le a veszteséges pozíciót!
9. Csak a profit számít, nem a találatok aránya!
10. "Tuti tippek" nincsenek. Még ha a metrón halljuk, akkor sem.
a babics az néha rossz!:)))
de legjobb ha magadra hallgatsz!
összegyurod a hallot dolgokat és kiköpöd
a saját gondolatod!
mert itt te keresed a pénzt,helyeted nem fogja senki sem megkeresni!
ja és amikor kudarc ér akkor az a tied lesz!
de egyébként van egy jó oldal ahol lelkileg is felkészitenek a nagy menetre!
az első menetben rengeteget fogsz nyerni
majd lesz egy nagy kézifék na ilyenkor kell talpon lenni legjobb ilyenkor csak figyelni
és gondolatokban eljátszani!
de itt a portfolion nagyon segítő készek az emberrek!
én is tölük tanultam meg sok mindent! :))
vagy használd a portfolio.hu rendszerét, az még kedvezményesebb
0,3% min 200 Ft / tranzakció.
Ha aznap eladod amit vettél, akkor az eladásnál nem számít fel díjat (day trade).
e mögött is az erste áll
Na, szóval ismét van itt egy kezdő, aki segítséget kér, hát tömjük csak a fejét a hülyeséggel megint.
Szóval, kedves lokii, ha kezdő vagy, akkor úgy a legegyszerűbb elkezdeni tőzsdézni, ha azt az elvet követed, hogy az erre szánt összegről lemondasz. Tudom, hogy ez most egy kicsit mereven hangzik, de jelölj ki egy összeget, ami nem gond, ha esetleg tartósan csökken vagy esetleg elmegy tanulópénzre. Nem tudom, hogy a 100 e Ft neked mekkora összegnek számít, de ha ez a kategória, akkor nyugodtan nekiláthatsz tőzsdézni, ugyanis ha veszítesz belőle, akkor még nem omlott össze a világ. Később, ha magabiztosabb vagy és úgy gondolod, hogy többet is rászánhatsz, akkor tehetsz még hozzá bármikor.
Aki a befektetési alapokat ide keverte a járulékos költségekre hivatkozva, az nyilván viccelt. Előjött az Erste példának. Ott a járulékos költségek és a megbízási díjak:
számlavezetés - a számlán lévő átlagos összeg után szokták tudomásom szerint meghatározni, de 100.000 Ft vagy akörüli összeg esetén bizonyosan 125 Ft lesz havonta.
megbízási díj - 0,45% minimum 250 Ft, ez eladásra és vételre egyaránt így van, de csak internetes megbízás esetén, egyébként több.
Más járulékos költség nincs.
Bármelyik alaphoz is viszed a pénzedet, néhányszáz forintos tranzakciós díjjal mindenképpen találkozni fogsz. ezek általában fix díjak, de a tőke bizonyos %-ában meghatározott díjak is előfordulnak, a brókerdíjakhoz hasonló elven. Az Erste-nél ez például 600 Ft/tranzakció, a pénzpiaci alapnál van 300 Ft, ha jól tudom. Ezek csak elég kevéssel térnek el azoktól a díjaktól, amik a részvénymegbízási díjat terhelnék, és ugyebár te tőzsdézni szeretnél... Ja, és a 125/hó-t vonják akkor is, ha csak befektetési jegy van a számlán, mert az a teljes értékpapírszámlára vonatkozik.
Más alapoknál és szolgáltatóknál eltérőek a díjak, esetlegesen találkozhatsz ingyenes számlavezetéssel vagy bizonyos alapokhoz kötődő kedvezményekkel (például ingyenes pénzpiaci alap stb.).
100 e Ft-nál egyáltalán nem látom, hogy miért ne próbálhatnád meg a tőzsdét, még úgy is, hogy amúgy én is befektetési alapokkal kezdtem annak idején.
kezdő tőzsdéző
mostanában egyre többet gondolkozok azon, h meg kéne próbálni a tõzsdét. szívesen fektetnék be kezdetben 100.000 ft körüli összeget. mibe lehetne befektetni rövid- ill közép távon tisztes nyereséggel számolva? én például az fhb-t néztem. minden tanácsot, ötletet, észrevételt szívesen fogadnék.
elõre is köszönöm