Topiknyitó: Törölt felhasználó 2002. 03. 08. 16:32

TOVÁBBTANULÁS-BRÓKER KÉPZŐ?!?  

Továbbtanulás-Bróker képző?!?
Röviden magamról: HR menedzserként diplomáztam,5 éve aktívan tőzsdézem (több mint kevesebb sikerrel)kisbefektet őként.A meglévő szakmám mellett,helyett szeretnék egy másikat is szerezni.
Az alábbi kérdésekre várnám a Portfolió (és mindenki!) véleményét !
-Az új Tőkepiaci Törvény fényében érdemes elvégezni a Brókerképzőt?
( egyes szakmák műveléséhez feltételül szabták meg a PSz-es végzettséget)
-A piaci koncentráció után mennyire keresettek a frissen végzett szakemberek?(a piac fénykorában még a tesi szakos "bölcsészből"is bróker válhatott...), változhat ez egy esetleges újabb piaci expanzió esetén?
-Jelenleg mi az elvárás(tudás ,gyakorlat,ügyfélkör ,nexus etc)
egy új állásra jelentkezővel szemben ?
Mindenki válaszát előre is köszöni,
JuniorHigh az ifjú titán
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 06. 11:14
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2002. 03. 19. 15:22
A CFA (úgy látom) alapvetõen posztgradu képzés,ehez nem javalott valamilyen szakmai-gyakorlati elõélet...?
(nálam ez történetesen nicsen...)
Topuser:m egosztanád velem eddigi tapasztalataidat mélben?
Hová írhatok?
Törölt felhasználó 2002. 03. 18. 09:47
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Kereskedelmi banki területek. Itt csupán arra kell vigyázni, hogy a munkakörök 80%-a halál unalmas és el kell tudni csípni valamit a 20%-ból.
A jövőben minden bizonnyal a kockázati tőke is érdekesebb lesz, egy-két éven belül ténylegesen megmozdulhat ez a szegmens. (ezen utóbbi területhez azonban pár év tapasztalat szükséges.)
Törölt felhasználó 2002. 03. 18. 09:31
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Vizsgára jelentkezni online is tudsz a www.aimr.org alatt.
Kis probléma: az idei vizsgára a jelentkezést már lekésted, a legközelebbi vizsga, amire jelentkezhetsz úgy tudom 2003. júniusában lesz...
Törölt felhasználó 2002. 03. 14. 17:11
Köszönet Mindenkinek a tanácsokért !
topuser:A teljes(jelentkezés,f elkészítõ,vizsga) CFA programot a HSIP intézi? (A jelentkezéshez pl. találtam egy Registration and Enrollment Package-ot amit az AIMR-nek kell elküldeni...); nálad ez hogy volt ?
smallcap:melyik elágazásra gondolsz?
Törölt felhasználó 2002. 03. 12. 07:38
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Ez a beszéd!
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 18:48
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Félretéve korábbi etikai aggályaimat megsúgom, hogy a második szinttel fogok próbálkozni.
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 18:02
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
A szabályok megengedik, hogy azt mondd, hogy pl. az első/második szint viszgakövetelményeit teljesítetted, ill. hogy az AIMR elfogadta a jelentkezésedet az adott szintre. Tehát félre a mellébeszéléssel, ne szégyelld magad.
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 17:13
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Egyelőre még nem biggyeszthetem a nevem mögé a hárombetűs varászszót, az etikai szabályok pedig - ha jól emlékszem - a köztes szintekkel való hencegést nem igazán engedik meg.
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 16:58
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Kedves topuser,
hányas szinted zúzod CFA-ban?
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 16:00
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
A CFA-nek mindenképpen érdemes nekifutni, akármilyen pénzügyi területtel próbálkozol. Persze nem künnyű, de ez valóban értékes papír, ha meg tudod szerezni. Bővebb info a www.hsip.hu alatt.
Az EFAAS esetében egyetértek smallcap-pel, bár ennek megfelelően lényegesen könnyebb elvégezni, mint a CFA-t (a vizsga értéke persze a nehézségi fokkal arányosan kisebb...)
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 15:57
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Csak a pontosság kedvéért: szerintem helyesen EFFAS. Egyébként egyetértek az előttem szólóval. Még talán annyit tennék hozzá, hogy idősebb (30 éves) emberek, akik elvégezték az EFFAS-t, meglepődve tapasztalhatták, hogy igazából Nyugaton nem nagyon ismerik. Ettől függetlenül allítólag hasznos dolgokat lehet tanulni, van néhány neves előadó. Emellett itthon azért segíthet az érvényesülésben.
Ha már az ember rászánja magát a tanulásra, akkor talán jobb választás lehet a CFA, mert az egyes vélekedések szerint ismertebbnek tűnik a nagyvilágban. De itthon is ismerik, hiszen pl. MOL-nál, Matávnál, bankoknál is vannak már néhányan, akik megszerezték a minősítést.
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 15:12
Előzmény: #3  gkolozsi
Remélem senki nem sértődik meg, de szerintem az EFAAS inkább egy szakkör vagy baráti kör tagsági papírja.
Más. pillanatnyilag nem érdemes kezdőként belépni egy szűkülő piacra. vannak a pénzügynek sokkal prosperálóbb elágazásai hazánkban.
gkolozsi 2002. 03. 11. 15:02
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
EFAAS vagy CFA kell, meg az angol. a jövő meg az ügyfélkapcsolat lesz.
Törölt felhasználó 2002. 03. 11. 14:43
Szia! Krisztián vagyok az Eastbrokers-től. A brókerképzőt akkor is érdemes elvégezni,ha nem akarsz bróker lenni,mert így jobban képpen lehetsz!
Ügyfelek terén nincs elvárás,attól még felvesznek,ha nincsenek. A lényeg a bízonyítás(főleg az elején)! Ismered a deviza kereskedést? Sokkal nagyobbat tudsz szakítani ezzel! Ha érdekel küldj e-mailt:K_Varhelyi@e astbrokers.hu
Tovább i sok sikert a tőzsdéhez!
Üdvözlett el:Várhelyi Krisztián

Topik gazda

JuniorHigh
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek