Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 07:45

Fotex 2006 Q1 eredmény  

Hosszú adatgyűjtést követően újra és újra számoltam a várható első negyedéves eredményt.

.

Megnéztem a negyedéves gördülő árbevételt, üzemi eredmlényt és nettó profitot, fellehető adatokbók a reorganizáció elészámolt és várható költségeit.

.

HA nem számolnak el komoly rendkívüli költséget, (ami ismert gazdasági esemény hiányában nem valószínű) akkor igen jó lehet a negyedév.

.

Eur/Huf kedvező volt a bérleti díjjaknak, bérköltség legalább 30-40 %-al csökken tavalyi q1-hez képest.

.

Az Equilor múlt heti 1.200-as célárfolyamát író elemző szerint idén nem lesz profitrobbanás a folytatódó reorganizáció miatt.

.

Ehhez képest a VALÓSÁGBAN a legjelentősebb reorganizációs költségeket már a tavalyi évben elszámolták..

.

POZITÍV MEGLEPETÉS JÖHET:

MERT:

1.) MÉG ! alig van elemzői lefedettsége a Fotexnek

2.) mivel az "általános" vélemény miatt a reorganizációs költségek jelentősek lesznek még idén is, így nagy esélye van egy pozitív meglepetésnek

3.) a veszteséges üzletágakat már tavaly elszámolták + 1100 embert már tavaly leépítettek

4.) a 2005 Q3 és Q4 alapján az üzemi eredmény is igen kedvező lehet

5.) a tavalyi második félév igen jól sikerült rendkívüli bevételek NÉLKÜL is, PEDIG egyszeri tételeket akkor még bőven elszámoltak

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 17:26
Előzmény: #299  Törölt felhasználó
emelkedés, szépen tovább ahogy eddig, néha korrekciókkal 100-120Ft fel, 30-40 vissza
szigorúan szerintem:))
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 17:22
És tovább mi várható szerinted?
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 17:19
Előzmény: #275  Törölt felhasználó
Ebneth,
nem a stopok kiütése volt a cél, ők át akartak kötni, megvolt a célár és addig adták míg akarták, megvolt az átkötés és mehetett vissza az ár 800 felé - egy forumos kollegával történő tegnapi beszélgetés alapján ez elég egyértelműnek látszik
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 15:43
Igazad van.1. Ez gyorsjelentés nem olyan rossz a tavalyihoz képest,nem tudom miért gyászoltok.2.az ingatlanok ára több mint amire taksálták,és ha nyáron Várszegi Úr jó hírt fog az ingatlannal kapcsolatban bejelenteni,akkor ez év végén lehet 1200-forint.És az elemzők nem az eredmény alapján mondták hogy 1200-forint hanem az ingtlanjai ami a foti kezében van arra.És az ingatlanjai haszonísátására.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 15:36
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
Még csak annyit,h tüzetesebben átnéztem az eredményt,nem is oly rossz az.Csökkent a nyereségesség,meg az árbevétel,de az ingatlanhaznosításé nőtt,és a jóirányú folyamatok látszanak,a készpénzállomány jelentősen nőtt,a bejelentés bármikor lehet,sztem nem valószínű a 780 alá zárás,csak ez a nemzetközi para ne lenne !
Egyetértek Márkival ,én nemigem adom el,hacsak nem lesz vészhelyzet.
Jópofa vagyok ! mióta beígértem,h eldugulok,még többet beszélek,hétfőtől lesz érvényes !:)))
csaszi64 2006. 05. 13. 15:36
Drága Susalinda!

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod!
A nagyokra hallgattam MS,Citigroup...
Azt azonban elfelejtettem,hogy egy régióban vagyunk(fejlődő piacok) akár Mol-t is vehettem volna!
Ahogy én látom a Xetrán a Foti egy nagyon erős bluechip a "nagy" papírokhoz képest.
15%-20% esés néhány nap alatt nem rendkívüli itt.
Ezt a saját bőrömön tapasztalom most.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 15:17
Előzmény: #293  csaszi64
Csaszi64!
lekifurdalásom van,mert a Gazit tőlem kérdezted és igaz ,h mondtam a hossszútávot de ajánlottam neked a vételt ,gondolom akkor vetted,mentségemre mondom,h én is vettem a csúcson(,bár ez elég égő,elismerem ,igaz,h a brokim javaslatára,) mind1
a lényeg: sztem ne add el,lesz még sokkal feljebb nem is oly sokára szvsz
csaszi64 2006. 05. 13. 14:39
Kedves Marqves!

Lehet,hogy már nem olvasod e sorokat,de én köszönöm Neked a Fotex vételi tippet!
Én ápr.elején vettem Fotit csakis miattad,750Ft-ért.
Múlt héten eladtam,810-en,mert Gazit vettem ezen a héten(azóta is folyamatosan esik).
Igazad van abban,hogy a tőzsdén az keres nagy pénzt aki kellően türelmes a vételnél-eladásnál.
A momentum kereskedés a nagyon profiknak való.
Szerintem aki Rád figyel,jól fog járni!
A Foti Q1 vacaknak látszik,de pont ettől repülni,mert Kosto is megmondta a "Piac mindig arra megy ammerre legjobban fáj!
Aki mostanában figyelte pl.AMD gyorsjelentésre(rekord árbevétel!!!) 10%-ot esett!!!
A piac jobban szereti azt, hogy egyre nagyobb,folyamatosan bővülő,stabilan növekedő,
csökkenő veszteség,közelgő nagyberuházás...stb.
Bocs ha hosszú voltam!
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 14:32
Előzmény: #291  Törölt felhasználó
Én értettelek félre Linda.
Az alattam lévőhöz..,senki nem mondta,hogy
apokaliptilkus hétfőre számítunk,csak miért és milyen alapon lehet számítani a hétfői mozgásra...;ezt próbáljuk megfejteni.Ki technikai,ki jelentési,ki ....,alapon.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 13:57
Előzmény: #289  Törölt felhasználó
Szeva Lindus, csá Marques Pappi!
Érdekesek ezek a beírások. Lehet, hogy mégse adom el a kicsike "mikro" 3k méretű pakkolcskámat. Kiszámoltam, hogy 150Huf-ig kell lemenni ahhoz, hogy nullán legyek vele, azaz elbukjam a decembertől megnyert összeget. Ennyire azír csak nem rossz a helyzet. Lehet, hogy hétfőn direkt kikapcsolom a netet. Bárcsak áramszünet lenne. Most(is) Rahimkulovba bízok, mint tavaly./ Az a régi szíííp 2004-es tavasz, hajj, de jó is vót./
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 13:21
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
Én megkérdezném ,hogy lemaradtam valamiről ? Mindenki a legrosszabbakra számít ? Ilyen nagy esés várható hétfőn ? Még jó hogy beleolvastam. Mi van ? Csődbe ment a FOTEX RT. ? Elfogyott a pénz ? Adósság adósság hátán ? Mondanak le egyesével a vezetők ? Péntekre az árfolyam 200 ?
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 13:00
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
Ebneth,
nem fogalmaztam elég világosan,úgy értettem,h
1. emelkedik vmi hírre,amit bedobnak ,akármeddig (880) és attól lejjebb lesz a sajátrv.vétel ,nem a maitól sokkal lejjebb .
én se gondolom 700 alatt
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 12:51
Előzmény: #287  Törölt felhasználó
A susalinda szerinti jóval lejjebb vásárlást azért is kétlem,mert a papírok egy -egy ilyen akció után sokkal elszántabb kezekben maradnak,kerülnek.Ha mélyen letörik,akkor márcsak azért sem adom oda.
Okosan kiszámolták a azt a sávot,amiből technikai alapon a kisbefik még kiszállnak,és veszteségeiket
ha fogcsikorgatva is,de elkönyvelik.
Azon keveseknek,akiknek még az 500as sávból maradt papírjuk,pedig ha eddig volt türelmük,most már kivárják,hogy mi lesz a vége...
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 12:43
Előzmény: #286  Törölt felhasználó
A manipulátorok koreogrtáfiája szerint-em,hátfőn felfelé kell iduljon,figyelembe véve azon teóriát,hogy
mi volt a célja a hetkig toporgásnak,a lenyomkodásnak záróra,és a péneki őrületnek.Ez feladat volt ,nem vitás.Akik eladtak pénteken mélyen,azok szerintem nem szálltak be újból,vagy ha igen,akkor kevesebben,és kevesebbel.A profitrealizáció pénteken a kisbefik részéről-DT-már megtörtént.A nagyok részéről pedig 5-8%nem elég
nyereség,ha már ennyit dolgoztak érte.A q1-ről egyik broki sem akart tudni..,sz.tem nincs is jelentősége.Számukra.Jelentősége csak azok számára van,akik hírre vágynak,és piacgazdasági alapon ,tudományoltan szeretnék igazolni befektetéseiket,de szerrintem Ők sem mernének ma eladási megbízást adni 800ra.Kicsi a valószínűsége annak,hogy megismétlődik péntek,
szerintem ekkora befektetői hullámot csak nagy cégek,vagy áttélesen bennfentes infok indukálhatnak,ők sem raknak be 5%-ért.Ne feledjük el,hogy a 842ig felrántás is mindennek része,előszere,lehet,hogy nem az aznapi gerjesztés volt -csak-a cél,hanem a tudat bűvölése,hogy már ott is jártunk.
Nagyobb a valószínüsége szerintem,hogy hétfőn ugyanott-840-,vagy egy rántással tovább,rosszabb esetben az egyhelyben toporgás 800-815 között.

Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 12:06
Előzmény: #285  Törölt felhasználó
Én már rég túl vagyok,azon,hogy Foti mutatókban gondolkodjak.
Susalindának igaza van abban,hogy nem is ezért vettük eddig sem,hanem a belőtt -cél-árért.,amit a cég vagyona értékelt be.Tudtunkkal jelentősebb változás azóta sem történt az ingatlanportf.terén.A várt q1-nek csak a HÍR helyettHÍRT! miatt izgalmas,hátha megmozdul már végre,hiszen itt állunk újabb kilövésre készen hosszú álmatlan éjjelek után! című történet,nem más.
Normál esetben a saját részvény vásárlás már akár elkezdődhetett,hiszen egy normális cégnek sem technikai,sem bef.bizalmi alapon nem érdeke,hogy mélyen alul vásároljon,és elvegye kedvét a befektetőktől.Ha valóban 1200-1600at ér a cég,akkor az ahhoz képest félár már nem rossz nekik sem,nekünk sem..,ez így még korrekt is lenne,csak nem ennnyire drasztikusan és manipuláltan.
A Rach.,mikor bejelentette a saját részvény vásárlást B.chem-,akkor is lenyomták,fárasztották -10%-al max.,majd rövid időn belül bejelentették,hogy megtörtént,és azóta is csak a cég konkrét,várható eredményei az irányadóak.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:41
Előzmény: #281  Törölt felhasználó
Sziasztok !
Eddig Eurosetnek 2 hozzászólását olvastam,1x engem idézett is,de a másikban is engem fikázott sztem,nem tudom mivel vívtam ezt ki,sajnálom,ha felidegesítettem vmivel,
aztis sajnálom,h pénteken talán túl sokat beszéltem,feleslegesen,nem akartam félrevezetni senkit,csak a jószándék vezetett,de kár volt belátom.
Ezután visszafogom magam.Nem akarok okoskodni.
Ettől függetlenül még annyit szeretnék mondani a fotiról,h szar az eredmény tényleg,de a piac nem a q1 miatt vette eddig se.2 eset lehet sztem:
1.syni féle reakció,beöntik,de hamar visszajön,V.G.bedob néha ilyenkor vmi hírt,ami viszi majd fel,ott pedig beöntik ,a saját rv.vásárlások sztem jóval lejjebb lesznek.
2. beöntik, a rossz eredmény kapóra jön nekik és leverik az árfolyamot ,akkor indulhat a sajátrv.vétel
majd ezek után tényleg rallyzni fog
bocs mindenkitől,csak hangosan
gondolkoztam.
jó 7 végét mindenkinek !
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:30
Előzmény: #283  Törölt felhasználó
helyesbítek..;a többi KÖZÖTTE-most,még,csak?-játék.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:27
Előzmény: #278  pundit
Kedves Labanczzz,
nem esett jól,de köszönöm kérdésed.
Márcsak ezért is igyekszem majd Fotextől szabadulni,mert gondolataim annyira Fotex körül jártak,hogy nem tudtam összehangolódni a géppel,
vagyis leegyszerüsítve ,nem tudtam kikapcsolódni.
Hogy a nyereségért,vagy a SIKER-ben mérhető produktumért tözsdézünk,ez csak perspektívakérdés,
de a Fotex már kezd több lenni számomra,mint normal befektetési tranzakció..,családtagként végképp nem szeretném kezelni.
Ismételten köszönöm invitációd,de a Széchenyiben gubbasztom ki fáradalmaimat...
A gyorshoz?SEMMIT.Nem is érdekel.A Fotexx nem
konszolidál papír,hogy számítana.Csak a két véglet játszik szerepet;vagy becsődől,vagy életben marad.A többi csak -nagyvonalakban-játék!
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:26
Előzmény: #281  Törölt felhasználó
Én már eladtam, majd visszaveszem ha csúcson zár. Miért nem a foti topikba írtok? Nehéz lesz követni pár év múlva.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 11:22
Előzmény: #279  Törölt felhasználó
Gabcsiko,
.
.
Sokan szídtak amikor:
.
1.) Antennát együtt csináltuk végig. Emlékszel.
.
2.) Elműt javasoltam 16.000 Forintnál. Rövid távon 30-40 %-os hozamot ígérve. Mindenki azt írta, hogy az általam leírtakat már ismeri a piac, akkor miért nem 25000 Ft mégis? Azt hittétek, hogy beragadtam azért írom.....
.
3.) 2005. januárban: 12.500-nál MOLról írtam, hogy hamarosan el fognak fogyni a vevők. 11600 után fordult, és 18.000-ig meg sem állt.

4.) Pannonplastot 1450-en mondtam hogy vegyen ki merre lát. Miután nem indult meg másnap, ne tudd meg mit kaptam. Igaz azóta sem volt 1450... :)
.
5.) Tavaly nyáron ÉMÁSZ NAK csináltam topikot 10.500 forintnál, mondván 10-30 % rövid távon benne van. Akkor az eredmény után vissza lehet nézni mit kaptam. 2005 augusztusban. Most mennyi?
.
6.) Legutóbb a GLOBUSnak csináltam topkot. Hogy "A GLOBUS A LEGOLCSÓBB RÉSZVÉNY". 330-tól 290-ig írtam oda, hogy venni venni venni kell. Amikor 270 Ft-ra esett néhány napra, akkor mit kaptam ? Vissza lehet nézni. 2 hónap múlva eladhattad 400 gfelett, kereshettél 30 %-ot.
.
Mindig mondtam, hogyy MINDEN részvényt beáraz a piac. THa nem lesz 2 nap alatt annyi az ára, akkor idegesek lesznek sopkan és eladják, pedig csak türelem kell.
.
stb stb. és sok más talán az FHB-n bukhattál/buktam 5 %-ot.
.
no ennyi. Nem önigazolás, nem is kell válaszolni senkinek. Csak kérdeztél Gabcsiko, és Neked válaszoltam.
.
Jó hétvégét. Leléptem. :)

Topik gazda

marqves
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek