Ebneth,
nem a stopok kiütése volt a cél, ők át akartak kötni, megvolt a célár és addig adták míg akarták, megvolt az átkötés és mehetett vissza az ár 800 felé - egy forumos kollegával történő tegnapi beszélgetés alapján ez elég egyértelműnek látszik
Törölt felhasználó2006. 05. 13. 15:43
Igazad van.1. Ez gyorsjelentés nem olyan rossz a tavalyihoz képest,nem tudom miért gyászoltok.2.az ingatlanok ára több mint amire taksálták,és ha nyáron Várszegi Úr jó hírt fog az ingatlannal kapcsolatban bejelenteni,akkor ez év végén lehet 1200-forint.És az elemzők nem az eredmény alapján mondták hogy 1200-forint hanem az ingtlanjai ami a foti kezében van arra.És az ingatlanjai haszonísátására.
Még csak annyit,h tüzetesebben átnéztem az eredményt,nem is oly rossz az.Csökkent a nyereségesség,meg az árbevétel,de az ingatlanhaznosításé nőtt,és a jóirányú folyamatok látszanak,a készpénzállomány jelentősen nőtt,a bejelentés bármikor lehet,sztem nem valószínű a 780 alá zárás,csak ez a nemzetközi para ne lenne !
Egyetértek Márkival ,én nemigem adom el,hacsak nem lesz vészhelyzet.
Jópofa vagyok ! mióta beígértem,h eldugulok,még többet beszélek,hétfőtől lesz érvényes !:)))
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod!
A nagyokra hallgattam MS,Citigroup...
Azt azonban elfelejtettem,hogy egy régióban vagyunk(fejlődő piacok) akár Mol-t is vehettem volna!
Ahogy én látom a Xetrán a Foti egy nagyon erős bluechip a "nagy" papírokhoz képest.
15%-20% esés néhány nap alatt nem rendkívüli itt.
Ezt a saját bőrömön tapasztalom most.
Csaszi64!
lekifurdalásom van,mert a Gazit tőlem kérdezted és igaz ,h mondtam a hossszútávot de ajánlottam neked a vételt ,gondolom akkor vetted,mentségemre mondom,h én is vettem a csúcson(,bár ez elég égő,elismerem ,igaz,h a brokim javaslatára,) mind1
a lényeg: sztem ne add el,lesz még sokkal feljebb nem is oly sokára szvsz
Lehet,hogy már nem olvasod e sorokat,de én köszönöm Neked a Fotex vételi tippet!
Én ápr.elején vettem Fotit csakis miattad,750Ft-ért.
Múlt héten eladtam,810-en,mert Gazit vettem ezen a héten(azóta is folyamatosan esik).
Igazad van abban,hogy a tőzsdén az keres nagy pénzt aki kellően türelmes a vételnél-eladásnál.
A momentum kereskedés a nagyon profiknak való.
Szerintem aki Rád figyel,jól fog járni!
A Foti Q1 vacaknak látszik,de pont ettől repülni,mert Kosto is megmondta a "Piac mindig arra megy ammerre legjobban fáj!
Aki mostanában figyelte pl.AMD gyorsjelentésre(rekord árbevétel!!!) 10%-ot esett!!!
A piac jobban szereti azt, hogy egyre nagyobb,folyamatosan bővülő,stabilan növekedő,
csökkenő veszteség,közelgő nagyberuházás...stb.
Bocs ha hosszú voltam!
Én értettelek félre Linda.
Az alattam lévőhöz..,senki nem mondta,hogy
apokaliptilkus hétfőre számítunk,csak miért és milyen alapon lehet számítani a hétfői mozgásra...;ezt próbáljuk megfejteni.Ki technikai,ki jelentési,ki ....,alapon.
Szeva Lindus, csá Marques Pappi!
Érdekesek ezek a beírások. Lehet, hogy mégse adom el a kicsike "mikro" 3k méretű pakkolcskámat. Kiszámoltam, hogy 150Huf-ig kell lemenni ahhoz, hogy nullán legyek vele, azaz elbukjam a decembertől megnyert összeget. Ennyire azír csak nem rossz a helyzet. Lehet, hogy hétfőn direkt kikapcsolom a netet. Bárcsak áramszünet lenne. Most(is) Rahimkulovba bízok, mint tavaly./ Az a régi szíííp 2004-es tavasz, hajj, de jó is vót./
Én megkérdezném ,hogy lemaradtam valamiről ? Mindenki a legrosszabbakra számít ? Ilyen nagy esés várható hétfőn ? Még jó hogy beleolvastam. Mi van ? Csődbe ment a FOTEX RT. ? Elfogyott a pénz ? Adósság adósság hátán ? Mondanak le egyesével a vezetők ? Péntekre az árfolyam 200 ?
Ebneth,
nem fogalmaztam elég világosan,úgy értettem,h
1. emelkedik vmi hírre,amit bedobnak ,akármeddig (880) és attól lejjebb lesz a sajátrv.vétel ,nem a maitól sokkal lejjebb .
én se gondolom 700 alatt
A susalinda szerinti jóval lejjebb vásárlást azért is kétlem,mert a papírok egy -egy ilyen akció után sokkal elszántabb kezekben maradnak,kerülnek.Ha mélyen letörik,akkor márcsak azért sem adom oda.
Okosan kiszámolták a azt a sávot,amiből technikai alapon a kisbefik még kiszállnak,és veszteségeiket
ha fogcsikorgatva is,de elkönyvelik.
Azon keveseknek,akiknek még az 500as sávból maradt papírjuk,pedig ha eddig volt türelmük,most már kivárják,hogy mi lesz a vége...
A manipulátorok koreogrtáfiája szerint-em,hátfőn felfelé kell iduljon,figyelembe véve azon teóriát,hogy
mi volt a célja a hetkig toporgásnak,a lenyomkodásnak záróra,és a péneki őrületnek.Ez feladat volt ,nem vitás.Akik eladtak pénteken mélyen,azok szerintem nem szálltak be újból,vagy ha igen,akkor kevesebben,és kevesebbel.A profitrealizáció pénteken a kisbefik részéről-DT-már megtörtént.A nagyok részéről pedig 5-8%nem elég
nyereség,ha már ennyit dolgoztak érte.A q1-ről egyik broki sem akart tudni..,sz.tem nincs is jelentősége.Számukra.Jelentősége csak azok számára van,akik hírre vágynak,és piacgazdasági alapon ,tudományoltan szeretnék igazolni befektetéseiket,de szerrintem Ők sem mernének ma eladási megbízást adni 800ra.Kicsi a valószínűsége annak,hogy megismétlődik péntek,
szerintem ekkora befektetői hullámot csak nagy cégek,vagy áttélesen bennfentes infok indukálhatnak,ők sem raknak be 5%-ért.Ne feledjük el,hogy a 842ig felrántás is mindennek része,előszere,lehet,hogy nem az aznapi gerjesztés volt -csak-a cél,hanem a tudat bűvölése,hogy már ott is jártunk.
Nagyobb a valószínüsége szerintem,hogy hétfőn ugyanott-840-,vagy egy rántással tovább,rosszabb esetben az egyhelyben toporgás 800-815 között.
Én már rég túl vagyok,azon,hogy Foti mutatókban gondolkodjak.
Susalindának igaza van abban,hogy nem is ezért vettük eddig sem,hanem a belőtt -cél-árért.,amit a cég vagyona értékelt be.Tudtunkkal jelentősebb változás azóta sem történt az ingatlanportf.terén.A várt q1-nek csak a HÍR helyettHÍRT! miatt izgalmas,hátha megmozdul már végre,hiszen itt állunk újabb kilövésre készen hosszú álmatlan éjjelek után! című történet,nem más.
Normál esetben a saját részvény vásárlás már akár elkezdődhetett,hiszen egy normális cégnek sem technikai,sem bef.bizalmi alapon nem érdeke,hogy mélyen alul vásároljon,és elvegye kedvét a befektetőktől.Ha valóban 1200-1600at ér a cég,akkor az ahhoz képest félár már nem rossz nekik sem,nekünk sem..,ez így még korrekt is lenne,csak nem ennnyire drasztikusan és manipuláltan.
A Rach.,mikor bejelentette a saját részvény vásárlást B.chem-,akkor is lenyomták,fárasztották -10%-al max.,majd rövid időn belül bejelentették,hogy megtörtént,és azóta is csak a cég konkrét,várható eredményei az irányadóak.
Sziasztok !
Eddig Eurosetnek 2 hozzászólását olvastam,1x engem idézett is,de a másikban is engem fikázott sztem,nem tudom mivel vívtam ezt ki,sajnálom,ha felidegesítettem vmivel,
aztis sajnálom,h pénteken talán túl sokat beszéltem,feleslegesen,nem akartam félrevezetni senkit,csak a jószándék vezetett,de kár volt belátom.
Ezután visszafogom magam.Nem akarok okoskodni.
Ettől függetlenül még annyit szeretnék mondani a fotiról,h szar az eredmény tényleg,de a piac nem a q1 miatt vette eddig se.2 eset lehet sztem:
1.syni féle reakció,beöntik,de hamar visszajön,V.G.bedob néha ilyenkor vmi hírt,ami viszi majd fel,ott pedig beöntik ,a saját rv.vásárlások sztem jóval lejjebb lesznek.
2. beöntik, a rossz eredmény kapóra jön nekik és leverik az árfolyamot ,akkor indulhat a sajátrv.vétel
majd ezek után tényleg rallyzni fog
bocs mindenkitől,csak hangosan
gondolkoztam.
jó 7 végét mindenkinek !
Kedves Labanczzz,
nem esett jól,de köszönöm kérdésed.
Márcsak ezért is igyekszem majd Fotextől szabadulni,mert gondolataim annyira Fotex körül jártak,hogy nem tudtam összehangolódni a géppel,
vagyis leegyszerüsítve ,nem tudtam kikapcsolódni.
Hogy a nyereségért,vagy a SIKER-ben mérhető produktumért tözsdézünk,ez csak perspektívakérdés,
de a Fotex már kezd több lenni számomra,mint normal befektetési tranzakció..,családtagként végképp nem szeretném kezelni.
Ismételten köszönöm invitációd,de a Széchenyiben gubbasztom ki fáradalmaimat...
A gyorshoz?SEMMIT.Nem is érdekel.A Fotexx nem
konszolidál papír,hogy számítana.Csak a két véglet játszik szerepet;vagy becsődől,vagy életben marad.A többi csak -nagyvonalakban-játék!
Gabcsiko,
.
.
Sokan szídtak amikor:
.
1.) Antennát együtt csináltuk végig. Emlékszel.
.
2.) Elműt javasoltam 16.000 Forintnál. Rövid távon 30-40 %-os hozamot ígérve. Mindenki azt írta, hogy az általam leírtakat már ismeri a piac, akkor miért nem 25000 Ft mégis? Azt hittétek, hogy beragadtam azért írom.....
.
3.) 2005. januárban: 12.500-nál MOLról írtam, hogy hamarosan el fognak fogyni a vevők. 11600 után fordult, és 18.000-ig meg sem állt.
4.) Pannonplastot 1450-en mondtam hogy vegyen ki merre lát. Miután nem indult meg másnap, ne tudd meg mit kaptam. Igaz azóta sem volt 1450... :)
.
5.) Tavaly nyáron ÉMÁSZ NAK csináltam topikot 10.500 forintnál, mondván 10-30 % rövid távon benne van. Akkor az eredmény után vissza lehet nézni mit kaptam. 2005 augusztusban. Most mennyi?
.
6.) Legutóbb a GLOBUSnak csináltam topkot. Hogy "A GLOBUS A LEGOLCSÓBB RÉSZVÉNY". 330-tól 290-ig írtam oda, hogy venni venni venni kell. Amikor 270 Ft-ra esett néhány napra, akkor mit kaptam ? Vissza lehet nézni. 2 hónap múlva eladhattad 400 gfelett, kereshettél 30 %-ot.
.
Mindig mondtam, hogyy MINDEN részvényt beáraz a piac. THa nem lesz 2 nap alatt annyi az ára, akkor idegesek lesznek sopkan és eladják, pedig csak türelem kell.
.
stb stb. és sok más talán az FHB-n bukhattál/buktam 5 %-ot.
.
no ennyi. Nem önigazolás, nem is kell válaszolni senkinek. Csak kérdeztél Gabcsiko, és Neked válaszoltam.
.
Jó hétvégét. Leléptem. :)
Fotex 2006 Q1 eredmény
.
Megnéztem a negyedéves gördülő árbevételt, üzemi eredmlényt és nettó profitot, fellehető adatokbók a reorganizáció elészámolt és várható költségeit.
.
HA nem számolnak el komoly rendkívüli költséget, (ami ismert gazdasági esemény hiányában nem valószínű) akkor igen jó lehet a negyedév.
.
Eur/Huf kedvező volt a bérleti díjjaknak, bérköltség legalább 30-40 %-al csökken tavalyi q1-hez képest.
.
Az Equilor múlt heti 1.200-as célárfolyamát író elemző szerint idén nem lesz profitrobbanás a folytatódó reorganizáció miatt.
.
Ehhez képest a VALÓSÁGBAN a legjelentősebb reorganizációs költségeket már a tavalyi évben elszámolták..
.
POZITÍV MEGLEPETÉS JÖHET:
MERT:
1.) MÉG ! alig van elemzői lefedettsége a Fotexnek
2.) mivel az "általános" vélemény miatt a reorganizációs költségek jelentősek lesznek még idén is, így nagy esélye van egy pozitív meglepetésnek
3.) a veszteséges üzletágakat már tavaly elszámolták + 1100 embert már tavaly leépítettek
4.) a 2005 Q3 és Q4 alapján az üzemi eredmény is igen kedvező lehet
5.) a tavalyi második félév igen jól sikerült rendkívüli bevételek NÉLKÜL is, PEDIG egyszeri tételeket akkor még bőven elszámoltak