Nem mindenki mágus ;o)) Az is igaz, hogy sokan mágusnak hiszik magukat, megy is egy ideig, majd a piac elkezd büntetni és jön a csodálkozás, hogy csőd szélén állnak..
Amit várnak meg ami lesz az egy dolog ebbe max kicsi pénzel erdemesx max 1000 db beszállni mert semmi likviditasa nincs a piacnak lásd a tözsde magusi kérest en elraktam a 6%-omat es jól vagyok , majd ha megint beverte a lábát a betonba veszek 500-1000 db es a kovetkezo osztalek rallyban kiveszem a 8-16% -ot és ennyi ez a papir nem több jelenleg.
Igen, 2030-ra van 1.5 euro EPS várakozás kommunikálva. Igazából a jelenlegi portfoliónak már most kb. ennyi az évesített osztaléktermelő képessége, de a lengyel ingatlanok csak márciustól ketyegnek, így onnan idén csak kb. 10 havi bevétel jön, illetve ha már idén meg lesz a kötvénykibocsátás és az újabb akvizíció, az tovább fogja rontani az idei eredményt. Szóval ez a guidance dicséretes módon konzervatív.
igen: A menedzsment 2026–2030-ra az EPS-t így várja: 0,99 → 1,22 → 1,34 → 1,43 → 1,50 EUR/részvény, vagyis 2026 és 2030 között kb. 50% feletti EPS-növekedés. A nettó eredmény átértékelések nélkül 2026-ban 25,9 millió EUR, 2030-ra 38,7 millió EUR lehet a guidance szerint
2030-as céldátumot mondott ha jól rémlik. Ettől függetlenül, ha a gazdaság jól teljesít, kamatcsökkentés jön és tudják biztosítani ezt a 6-7%-os osztit euró alapon, akkor 15-20€-os sávban is mozoghat az elkövetkező 1 évben.
Azt még meg kell élni. Konzervatívan induljunk ki abból, hogy 1€ lesz. A növekedéshez cash kell, és ha még hitelt vesz fel, vagy a részvényeseket kezdi hígítani, akkor más lesz a sztori.
A Shopper Park Plus Nyrt. az osztalékfizetést megelőzően tulajdonosi megfeleltetést rendel meg a
KELER Zrt.-től, az osztalékfizetés fordulónapja 2026. június 2. Ennek megfelelően a 2025. évi
osztalékra jogosító SPLUS részvényeket utoljára 2026. május 29-én lehet vásárolni a Budapesti
Értéktőzsdén T+2 napos elszámolás esetén (ex-kupon nap: 2026. június 1.). Osztalékra azok a
természetes és jogi személyek jogosultak, akik a fordulónapon lefolytatott tulajdonosi megfeleltetés
alapján a részvénykönyvbe bejegyzésre kerültek. Az osztalékhoz való jog az osztalékfizetés kezdő
napjától számított 5 év elteltével évül el. Az osztalék 2026. június 11. után történő felvétele esetén a
Társaságot kamatfizetési kötelezettség nem terheli. Microsoft Word - SPP_Osztalekhirdetmeny_2026_v1 clean v2 (bet.hu)
Talán jövő ilyenkorra lehet 20€. Most benne van az oszti, utána azért ne lepődjünk meg ha vissza teszik. Az én kérdésem inkább erre vonatkozni, ki hova várja oszti után? Eddig elég illikvid papí volt, az előző években oszti után fél év csorgás volt a jellemző, de így, hogy egyre nagyobb figyelmet kap, vajon idén máshogy lesz? Funda nem indokolná a csorgást... Idén én még az OTP certik hullámján szeretnék szörfözni, de jövőre lehet ide tenném már a pénz nagy részét, féleg ha még idén is lecsorog. Eddig amúgy remek papírnak bizonyult, és is kis összegekben rendszeresen veszem.
Én eladtam a mai nap.Itt már kicsit drága a papír.Más európai cégek is tudnak honlo szazalekot.De ott legalabb nem azt latom hogy a veteli konyv tok ures
Shopper Park Plus