Oh, akkor erről lecsúsztam. Utolsóként hagytuk el a tárgyalót a levezető elnökkel, és már csak a jogásznő és a jegyzőkönyvvezető hölgy cigizgetett kint, azt hittem mindenki szétszéledt. Pedig kifejezetten érdekelt volna az új lézervágó.
Az akkori árfolyamesésnek volt egy másik magyarázata, amit helyben megtudtunk a műhely látogatás során, de te akkor már nem voltál ott. Mindenkit arra bátorítok, hogy menjen el a KGY-ra, mert helyben sok olyan fontos információt meg lehet tudni, amit egy fórumon nem ír le az ember. A legközelebbi KGY áprilisban lesz...
Itteni moderátorként úgy mindenkinek: maradjunk a témánál, az meg az ÉPDUFERR. Lehet kalandozni, de ne vigyük nagyon félre a beszélgetést. Lehet azt írni, hogy fele ennyit ér a részvény, azt is, hogy dupla ennyit. De a bullying-et kerüljük, mert abból személyeskedés lesz.
Más részvényeknél (NAP, PENSUM) nem volt ilyen árfolyamhatása annak, amikor hasonló szituációk alakultak ki pár hónappal korábban. Az, hogy itt ekkora árfolyamhatása volt a bejelentésnek azt mutatja számomra, hogy alapvetően a rövid távú kereskedők mozgatják az árat, akik nem akartak egy hónapra beragadni a pozícióba.
Szerintem a cég a lehető legjobban kezdelte ezt a helyzetet és időben cselekedtek. Sajnos ők erről nem tehettek semmit, szerencsére nem került felfüggesztés, de azért azt túlzásnak érzem, hogy 10 Ft-ig leverték.... GO UP!
Palkovics a közgyűlésen azt a magyarázatot adta erre, hogy mivel a régi könyvvizsgáló nem vonta vissza a könyvvizsgálatát, ugyanakkor nem is rendelkezett könyvvizsgálói engedéllyel, így egy ex lex állapot alakult ki. Csak egy könyvvizsgálat lehet érvényben egy jelentésre, így hiába volt egyébként készenlétben az új könyvvizsgálójuk, amíg a régi el nem vesztette a pert és a bíróság nem kötelezte a visszavonásra, addig nem lehetett megcsinálni az újat.
Az MNB figyelembe vette ezt az ex lex szituációt, valamint azt, hogy a cég mindent megtett a helyzet leggyorsabb orvoslására és XTEND-re bevezetett részvényről van szó, így nem rendelte el a felfüggesztést.
Tegnap a barátom megjegyezte, hogy a hírek ellenére nem függesztették fel a cég működését? Az oldal tele volt az ilyen bejegyzésekkel, utána februárban lement az árfolyam a seggbe, visszajött és utána eltűntek az ilyen bejegyzések. Érdekes! ?
Nevesíteni nem szeretnék, kérlek pörgesd át csak például a mai hozzászólásokat és ha feltűnik a tendenciózusan figyelemhajhászó, irreleváns, becsmérlő és minden értelmet nélkülöző kommentek számának emelkedése és ez megítélésed szerint is problémás, akkor kérlek tegyél ellene. Nem vagyok naiv, tudom hogy minden online fórum kommunikációja vagy ide vezet vagy érinti ezt a pöcegödröt, mégis gondoltam megpróbálok valahogy tenni ellene. Előre is köszönöm, a továbbiakban nem fogom ismételni magam.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995