Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hipihopi 2020. 12. 27. 23:24
Előzmény: #18038  TheMan
Ezt értem, de az nem kockázat mondjuk, hogy ilyen olyan nyomozás indul mondjuk mészáros ellen(amennyiben ellenzéki kormány lesz) , és zaroljak addig minden uzletreszet amíg vége nincs egy esetleges eljárásnak? Ezt könnyen kitudnak zárni azzal, amit írtam, felvasarolni és tovabbajandekozni az alapítványuknak mint a MOL és Richter pakkot. Így nem lenne mit elvenni mondjuk mészárostol. Pénzt is felmarkoljak és a részvények is megmaradnak.
Nem mondom, hogy ez lesz, csak felvetettem eszmecserere.
TheMan 2020. 12. 27. 22:17
Előzmény: #18031  hipihopi
Micsoda ???? Állam vásároljon fel ? Minek ? Most sokkal biztosabban bizalmasok kezében vannak a részvények. Ha állambácsihoz kerülne , az nem talicskázható át könnyen sehova , de minek ks talicskázna , ha most vásárolna , most is havertól vásárolna. KariGeri nem tud úgy közbeszerzést írni ( nem csak az inkompetenciája miatt... ) , hogy ne NER cég nyerjen , mivel minden nagy cég az országban ( és kis országban nincs sok nagy cég .. ) NER cég. A következő , esetleg jelenleg ellenzéki kormány is hasonló cipőben lesz. Mellesleg Feri anno még a vizet is eladta a franciáknak , szóval ez egy 2026 választásra is stratégia marad szerintem , hogy minden magyar és minden haveri kézben legyen. Ez a rendszer már itt bevan betonozva eléggé. Ugyanez a rendszer működik jól Franciaországban , Angliában , sőt a németeknél is , csak ezeknél pár nagy bankon keresztül birtokol mindent egy csoport
Törölt felhasználó 2020. 12. 27. 21:09
Előzmény: #18035  Metis_papa
Meg Borkait, Kaletát, Szájert, és a többi keresztényt.
hipihopi 2020. 12. 27. 20:56
Előzmény: #18035  Metis_papa
Ez is lehetséges opció, sőt valószínűbb is, mint amit én írtam. Amennyiben 2022ben lesz a választás, tuti erre lesz kihegyezve, hogy vagy Gyurcsány vagy Orbán. Akik nem száraztésztaert vagy krumliert szoktak szavazni, azok megint bajban lesznek, kire adják a voksukat. 
Metis_papa
Metis_papa 2020. 12. 27. 19:35
Előzmény: #18033  hipihopi
Vsz a járványhelyzetben a kormány politikai támogatottsága az elején megnő, mert az emberek érzik, hogy súlyos a helyzet és össze kell fognia mindenkinek, hogy legyőzzék a járványt, és mindenki bizakodó ez ügyben, de ahogy hónapok telnek el, az emberek türelme és kitartása kezd fogyni, a korlátozó intézkedések népszerűsége is csökken, a munkanélküliség megnő, a lelkesedés kezd alábbhagyni és nő az elégedetlenség.
1. Szvsz a választási törvény megváltoztatásának annyi oka volt, hogy így a DK vezetésével fog kialakulni egy egységes tömb és nem a Momentum lesz a meghatározó, és akkor a Gyurcsány-kártyát kijátszhatják ellenük állandóan. Az ellenzék pedig ismét elszalaszt egy lehetőséget a megújulásra (vagyis hogy lecseréljék a vezető személyeket és a személyi állományt a 2010-es vesztes csapathoz képest). Ez persze nem jelenti azt következésképpen, hogy a Fidesz nyerne, az is lehet, hogy nem lesznek jobbak az esélyeik, csak így gondolkodnak.
2. A szabályokat valószínűleg viszonylag lassan oldják fel, hogy ne újuljon ki a járvány, de lehet, hogy tavasszal véget ér a járványügyi készültség. A gazdaság talpra állása viszont még egy komoly kormányzati stimulussal sem történik meg 3 hónap alatt.
Szvsz a Fidesznek inkább az az érdeke, hogy minél később legyen a választás, hogy konszolidálják a helyzetüket, illetve hogy az emberek elfelejtsék a járványhelyzet miatti károkat, vagy azok nagy részét.
hipihopi 2020. 12. 27. 15:41
Előzmény: #18032  Metis_papa
Reszvenyfelvasarlas mint opció. Elkepzelheto amit írtál, de amondó vagyok, hogy ha lúd akkor már legyen kövér. Nemtudom meszinek mekkora a tulajdonhanyada az opusba, de azt egy az egyben megvennem, és ajandekoznam is az alapítványnak (annak amelyiknek odaadtak a MOL és Richter részvénycsomagot is) így még az se állna fenn, hogy az állam tulajdonos. Szavazati jog marad náluk. Itt is megcsinalnam ugyanezt, amennyiben J. G ugyanolyan stroman mint mészáros. Csak előtte jól feltornaznam az árát. Így minden maradna a régiben, csak a stromanok helyett egy-egy alapítvány a többségi tulajdonos. Vezetőség maradhatna örökre. Cégeket vihetik is tovább akár sikeresen. 
hipihopi 2020. 12. 27. 14:55
Előzmény: #18032  Metis_papa
Igen úgy értettem!
Logikus velemeny amit írtál. Én abból indultam ki, hogy a Fidesztől elpartolt szavazok, nem jelentek meg a másik oldalon, hanem bizonytalanok lettek. Ha mondjuk április, májusban akarnak tartani a választást, mármint 2020ban, akkor elég lenne annyi, hogy február, március, áprilisi gazszamlat elengedi a nyugdíjasoknak, vagy lefelezi mindenkinek, oszt egy kis utalványt. És frissen tudja, mondani, hogy legyozte a vírust (addigra gondolom már elég sokan be lesznek oltva), +az egészségügyi dolgozók bérét megemltek. Mondjuk még a kozmunkasbert is felvihetne 100ezerre.Szerintem ezekkel jó esélye lehetne nyerni egy elorehozott on. 
De ha marad 2022 akkor olvadnak az esélyek szép lassan. És a Fidesz nem buta ez biztos. 
1. Mi értelme lett volna így változtatni a választási törvényt? (azért, hogy jó legyen az ellenzéknek? Nem buták!) 
2. A Fideszes virologusok vegig azt mondták, hogy május-júniusra lehet már egy erős atoltottsag, és fel lehet oldani a szabályokat. Mostmár azt mondják, hogy március aprilisra ez meg lesz. (lehetne menni szavazni április, májusban) 
3. 2023 tol lép életbe az alaptorveny azon módosítása, ami sokkal könnyebben enged meg a kormánynak rendkívüli jogrendet. Minek csináltak ezt, hogy az ellenzéknek jó legyen? (nem buták) 
Ertem amiket írtál, logikus is, simán lehet let jogosultság. Egy biztos valami nagy csavar lesz ebben a storyban, mert a Fidesz nem véletlen csinál semmit, és pláne nem ostobák. (ebből a szempontból) 
Metis_papa
Metis_papa 2020. 12. 27. 13:51
Előzmény: #18031  hipihopi
Ugye a "felsarolna" alatt "felvásárolna"-t értettél?
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az állam valamekkora csomagot venne magasabb árfolyamon, volt erre példa a Konzumnál is, de szvsz csak egy nem túl jelentős részesedést venne. Akár jelentős mennyiségű részvény "biztonságba helyezése" is elképzelhető.
Az előrehozott választásnak nem lenne sok értelme. Mindegy, hogy kik az ellenjelöltek, abban megegyeztek, hogy 1 jelölt lesz a kormánypártokkal szemben, ha szorít az idő, gyorsabban fognak megegyezni. Az ellenzéki pártoknak sem olyan fontos, hogy összeállítsák a programjukat, mert a választók nem a programjuk alapján fognak rájuk szavazni, ahogy pl. a 2019-es önkormányzati választásokon történt Budapesten (de talán a megyei jogú városokban is). A választást elsősorban a kormány népszerűsége vagy népszerűtlensége fogja eldönteni, azt pedig az határozza meg, hogy a következő választásig a járvány után mennyit osztogathatnak. Ha előre hoznák a választásokat, a saját dolgukat nehezítenék meg.
hipihopi 2020. 12. 27. 09:54
Egy kis off. 
Lát meg valaki esélyt az alábbi rajtam kívül a következő alternatívára? 
Tegyük fel a Fidesz nem olyan biztos már a következő 2/3ara. Lehet még az abszolút többséget is bizonytalannak erzi. Mit csinálnék az ő helyükben, hogy a felepitett tőzsdei cégeket ne veazelyeztesse semmi? 
Felsarolna az állam (tehát a Fidesz állami pénzen), mondjuk jó magas árfolyamon. Így bezsebelnek a sok kp-t, nincs mit majd tárolni, vagy levenni mészárostol stb. Az állam tulajdonában lévő részvény csomagot meg egyszerűen odaajandejoznam az egyik Fideszes alapitvanynak. Még a promo is meglehetne hozzá, hogy ezek stratégiai fontosságú ágazatok, ezért érdeke az államnak felvasarolni. Így megmaradnanak a részvények, ők gyakorlat az irányítás továbbra is, plusz hatalmas kp mennyiséget kivennenek. Ez lenne a "mocsoksag csúcsa", az elmúlt évek "tőzsde fejlesztésének megkoronazasa" 
(ui. : több ellenzéki politikus szerint is a Fidesz arra készül, hogy elorehozott OGY választást fog tartani, hogy az ellenzéknek ne legyen ideje megallapodni a jeloltekrol, elovalsztast tartani stb. Meg ugye a felmérések szerint folyamatosan csökken a szavazotaboruk) 
pFmodi-1fsz-bsszakrvaanyjat1 2020. 12. 27. 08:22
Törölt hozzászólás
stayer81
stayer81 2020. 12. 27. 07:36
...
pFmodi-1fsz-bsszakrvaanyjat1 2020. 12. 27. 04:50
Törölt hozzászólás
Fabika 2020. 12. 24. 11:17
Törölt hozzászólás
rice2 2020. 12. 24. 11:10
Előzmény: törölt hozzászólás

Február vége felé.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
Fabika 2020. 12. 24. 09:13
Törölt hozzászólás
realmadrid 2020. 12. 23. 17:11
Előzmény: #18023  Miki71
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
Miki71 2020. 12. 23. 17:06
617 lett a vége!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
VaLaci73 2020. 12. 23. 14:23
Boldog karácsonyt mindenkinek
troli 2020. 12. 23. 14:20
Előzmény: #18018  Törölt felhasználó
Viszont, és mindenkinek + BUÉK, + 1111FT 4ig árat MIELŐBB!

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek