Topiknyitó: Portfolio 2018. 06. 19. 07:32

Agrártámogatások: több tagállam is egyetért Magyarországgal  

Ugrás a cikkhez
Óva intett az európai uniós agrártámogatások jövõbeli csökkentésétõl hétfõn számos EU-tagállam szakminisztere, mondván, hogy fenn kell tartani a közös agrárpolitikára (KAP) fordítható források szintjét a 2021-tõl 2027-ig
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 22:12
Előzmény: #5  hitcsakabulls
#6

Az agráriumban biztos, hogy nincs.
Az uniós támogatások tartják életben.
hitcsakabulls
hitcsakabulls 2018. 06. 19. 19:34
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
ki mondta, hogy kapitalizmus van?
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 08:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#4
Ez a beetetés kategória. Az EU nem a mi szekerünket tolja. Annyi külföldi beruházó jött kis hazánkba, akik felmarkolták az óriási támogatásokat és aztán hazavitték, hogy csakis a lépéselőnyüket növelték. Nekik volt tőkéjük (korlátlan hitelkeretjük), amiből az önrészt fedezhették
Én nemcsak Magyarországon törölném el a támogatásokat, hanem mindenhol. A fejlett orsztrákok kétszer annyit kapnak, mint a mi gazdáink, ez nem a felzárkózást segíti, ellenkezőleg.  Ez nagyon jól ki van találva, mivel amit kapnak a gazdák, azt is a külföldiek szivattyúzzák fel, mivel annak elköltésekor nincs választási lehetőség, monopol helyzetben vannak az árusok.
Én bedolgoztam egy mezőgazdasági értékesítő vállalatnál, az árat úgy raktuk össze, hogy a támogatás nálunk csapódjon le. A konkurencia ugyanígy, nem egyeztettünk, de minden lépésüket figyeltük, elemeztük, esetleg lemásoltuk.Ráadásul sokan nem gondolják, hogy a legtöbb állam többet fizet be a közösbe, mint amennyit kivesz, azt osztják szét, tehát nem ajándékot kapnak, hanem visszakapják, amit befizettek.
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 08:07
Törölt hozzászólás
#3
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 07:32
Előzmény: #1  portfolio
#2

Ez már nevetséges. Már régen el kellett volna törölni mendennemű támogatást. Ez a legnagyobb pénzlenyúlás, ami a világtörténelemben leétezik. A kapitalizmus a piacgazdálkodásról szól, szépen minden beárazódik és ezáltal egyensúly alakul ki. Miért kell ezt művien megváltoztatni? Ja persze, hogy előnybe hozzák a sajátjaikat, aki adja a támogatást, visszaélhessen vele.
Ott vannak a bankok, ha támogatást szeretnének, vegyenek fel hitelt, akkor felelősséget kell vállalniuk a befektetéseikre. Így meg akinek "szerecséje" van, pályázatokon keresztül százmilliókat tesz zsebre, akinek meg "nincs szerencséje" az meg dögöljön meg.
Az EU-s támogatások is arra vannak kitalálva, hogy lekenyerezzék a keleti vezetőket, hiszen azok osztják a pénzt, legtöbbször a saját csókosaiknak.
Az lenne a legtisztább, hogy senki ne legyen előnyben részesítve, éljen meg a piacon. A felzárkóztatási támogatásokat úgyis a nagy és külföldi cégek zsebelik be, csak morzsákat hagyva a kisvállalkozóknak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek