Mégis békén hagyja a kormány a magánnyugdíjpénztárakat, azaz egyelőre biztosan nem államosítják a második pillért, hogy a felhalmozott megtakarításokkal csökkentsék az államadósságot és az államháztartási hiányt. A lépés mindenképpen káros lett...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=134242
S mi van a tavaly év végén visszaléptetett magánnyugdíjpénztári tagokkal?
Az ő esetükben hogy-hogy pozitív volt a piac fogadtatása, miközben az általános visszaléptetés ennyire rossz visszhangot kelt?
S akkor ezek szerint marad a magánnyugdíjpénztárak Alkotmány-ellenes privatizációja (átalakítása magánbiztosítókká, ahol a megtakarítás ugyanúgy \"elvész\", mint az állami rendszerben), amit még a Bajnai-kormány rendelt el?
Türelem!
1 hete van a kormánynál...
Megvan a szükséges többsége, és a jelek szerint tenni is akar valamit. Csak a helyes utat keresi. Reméljük megtalálta.
Mondjuka Matolcsyról nekem Gyurcsány jut az eszembe. Kommunikációban erős ember, de mikor a tettek következnének puhapöcs lesz.
Az állami apparátust még csak-csak, de az önkormányzati apparátus csökkentését a bajnai kormány semmiképpen sem tudta volna jelentős/kellő mértékben csökkenteni, ehhez nem volt meg a parlamenti többsége és a széleskörű társadalmi támogatottsága.
A fidesznek ma még megvan, sürgősen hozzá kellene kezdeni.
Vélhetően az IMF a minap rövid úton meggyőzte erről a fidesz vezetését, hiszen a legújabb hírek már a tartható hiánycélról, és az állami apparátus csökkentéséről szólnak, nomeg a magánnyugdíjpénztárak megőrzéséről....
Majd ha nem kell ekkora államot eltartani, lesz pénz beruházásra, adócsökkentésre.
És végre a sok bürokrata értelmes, a gazdaságot erősítő és nem fékező munkát fog végezni.
Különben pedig nyugodta ki lehetne hírdetni a fizetős egészségügyet. Így is fizet mindenki, ha élve akar kikerülni a jelenlegi rendszerből.
Nyugodtan lehetne 65 éves korukig dolgoztatni a belügyeseket. Semmivel se stresszesebb a melójuk, mint egy versenyszférában dolgozó melósnak.
Soroljam?
Ja! Hogy ezzel nem lesznek népszerűek?
Rövidtávon nem, de az ország megmenekül. Erre vállalkoztak: Vagy nem?
A Fidesz legfontosabb és megvalósítható célja a szoci kormány megszorító politikájának ellentételezéseként az egyszeri nagyarányú adócsökkentés.
Ezzel nyertek többek között választást...
jó kérdés....de?
-a sok ingyenélőt kéne végre megdolgoztatni...árvíznél én nem láttam dolgoztatni sem hajléktalant...évi támogatás 500k évente/fő.......nem láttam munkanélkülieket behívni közmunkára ....de sok szoc. segélyes is mehetne melózni-.----hiszen az ő házikójuk....is éppen úszni tanul........itt kell rendet tenni.......................a közigazgatásban valóban nagyon sokan vannak....de az igazi meló...bodza és cigaretta termesztők-forgalmazók elllenőrzése például hiányt szenved...............a jóléti jellemzők:ingatlan és gépjármű eladás-vétel gyakorlatilag leállt.............és aki gdp-t teremt...az a 15%....a lakosságból---már nagyon kezd az erőtartalékai végére jutni!!szvsz sz.
Megúszták a nyugdíjpénztárak, befellegzett a kormány adóterveinek
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=134242