Topikgazda: Lolka 2003. 06. 17. 13:57

Lehman Brothers: ördögi körben az MNB?  

Ugrás a cikkhez
A mostani események bizonyos értelemben meglehetősen hasonlatosak a januári forintsáv elleni spekulatív támadásához – állítja a Lehman Brothers elemzése. Akkor a kamatcsökkentések jelentős tőkét vonzottak az állampapírpiacra. A forint ahelyett, hogy jelentősen gyengült volna, a sáv erős szélének közelében maradt. A támadás csak akkor ért véget, amikor a külföldi állampapír vásárlás már tarthatatlan szintet ért el. A Lehman a múlt héten nem számított kamatemelésre, ugyanis megítélése szerint ez a befektetők elriasztásával és a forint gyengülésével fenyegetett volna. Ennek ellenére a kamatemelés megtörtént, és egy rövid távú forinterősödést okozott.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=30915
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 12. 22:49
Törölt hozzászólás
#5
Lolka 2003. 06. 18. 10:47
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Viszont most rovid tavu problemarol van szo..
Mindenki messze alulertekeltnek tartja a magyar allampapirokat, de a megnovekedett devizakockazat miatt megsincs most kereslet.. (ugyanakkor az elmult 2 het vesztesegeire az egyetlen vigasz, hogy most egy potencialis 1-1.5%-os hozam/kamat eses lehetosege van a piacban, bar azt nem tudni hogy ez 1, vagy 4 honap mulva kovetkezik be es hogy honnan fog visszafordulni a piac)
A mult heti kamatemelesre forint eladassal valaszoltak ezen a heten a bankok..
Velemenyem szerint egy ujabb kamatemeles hasonlo reakciot valtana ki, utana a kovetkezot kezdik majd bearazni, igy akar 10%-ig is emelhetik a kamatot, mire megkozelitjuk azt a csodas 250-et.. (remelem nem, de a mult heti tapasztalat ezt mutatja)
Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 18:19
Előzmény: #2  Lolka
#3
Én nem értem mit váltott ki a Jegybank kamatemelése? Miután eltolták a sávközepet bezuhant a Ft, ezért vmit lépni kellett. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a sávközép eltolása értelmes lépés volt-e, de ezek után a kamatemelés már szükséges volt. Ami érdekes, hogy lesz-e tényleg újabb kamatemelés. Szerintem 50 bp.-al megemelik az alapkamatot. Lehet hogy rövid távon nem a kamatváltozásnak engedelmeskedik a piac, de hosszútávon igen.
Lolka 2003. 06. 17. 15:27
Előzmény: #1  portfolio
#2
A Lehmann latta, a piac nagyresze latta.. az MNB miert nem latta, hogy mit fog kivaltani a mult heti kamatemelese?
...... .................... ......
Mi lett az eredmenye az saveltolas utan a titkosszolgalati vizsgalatnak? kerult elotte ki info? vagy ez titkos?
csak mert nagyon ugy nez ki, hogy valaki tutira veszi a kovetkezo kamatemelest.. - bar osszeeskuveselmelete ket nem akarok szoni

Topik gazda

Lolka
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek