mimiri

Regisztráció: 2020-11-22 11:22:30

Hozzászólások száma: 5

Utolsó hozzászólás: 2020-11-22 18:23


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2020. 11. 22. 18:23
A kormányzat részéről megvan a kommunikációs apparátus is, és infrastruktúra is. Tudjuk jól, hogy képesek üzenetet hatékonyan átadni. Érthetetlen és rettenetes a koronavírus elleni védekezés során folytatott kommunikáció.  Nem meglepő, hogy a lakosság részéről zavarodottság, bizonytalanság, gyanakvás és ellenállás mutatkozik. 
Partnerként kell kezelni a lakosságot. Együttműködni. A kormányzat úgy tűnik, minderre képtelen, és ez bajt okozhat.
A védekezés nem a katonaságon múlik, hanem a lakosságon, a lakosság magatartásán. 
CoronaVirus 2020. 11. 22. 18:12
Vettem a fáradtságot visszaolvasni. A hoax nem argore-tól származik. A hoax után ő a bizonyítható problémákat jelenítette meg. Mintegy válaszul a hoax-ra, nézőpont kérdése. Nem látom, hogy elmaradtak volna érvek. Manipuláció és tények tagadása a másik fél részéről volt látható reakcióként. Ez azonnal érvényteleníti minden további közlés tekintélyét. A felsülést másként ítéljük meg. 
Egyszer el kell majd döntenie, hogy mi a cél? Az interneten janinak lenni, vagy embereket meggyőzni valamiről, valaminek az érdekében? A kettő egyszerre nem megy.
Egymást meggyőzni kell, nem legyőzni.
Hiteltelen kommunikációval a mondanivaló is hiteltelen lesz. A bizalom és tekintély elvesztéséhez vezet és elidegenít. A hitelességet elég egyetlen egyszer elveszíteni. Tiszteletlenül nem lehetséges senki meggyőzése. Kizárólag partnerségben lehetséges. Nagyon sürgős lenne kommunikációt oktatni, minden felkent személynek, ha eredményeket szeretnének elérni. Ez így visszaüt, és ellenkező eredményt ér, éppen ellentétes hatást fog elérni, és az mindannyiunk érdeke lenne, hogy ne így történjen. Mindannyiunk érdeke, hogy minden fél partnernek tekintse egymást, és bevonja a megoldási folyamatba, ne kirekessze. 
Sajnálatos, hogy a kommunikáció minősége huszadrangú, holott az eredmények ezen múlnak.
CoronaVirus 2020. 11. 22. 12:20
Ha a kormány saját maga nem tartja be a szabályait, nem hord maszkot, nem zárja be a stadionokat, fennhéjázóan szembemegy a javasolt intézkedésekkel, ki fogja azokat komolyan venni? Ki nem fog elgondolkodni, vajon mi az oka, hogy nem hordják a maszkot? Ha mindenki hülye ostoba fajankó, aki nem tartja be a javaslatokat, ki fog ennek hatására meggyőződni, és változtatni a viselkedésén? Dacból se fog senki.
Gondolkozzanak el a kommunikáció fontosságán. A megfelelö kommunikáción. 
CoronaVirus 2020. 11. 22. 12:13
Nagyon fontos lenne, hogy a lakosság együttmüködjön a vírus legyőzésében. A legkevesebb, hogy mindenki mindenhol maszkot hord. A távolságtartás és rendezvények korlátozása is mindenképpen elengedhetetlen. Ahhoz, hogy ebben a lakosság partner legyen, hiteles, megbízható, példamutató, átlátható kommunikációra van szükség. Lehetöség szerint a civil közösségek bevonásával a döntéshozatalba. Nem a döntésekbe, de azok meghozatalában részt kell venniük, hogy magukénak érezhessék, és támogatóak legyenek. 
Mindez sokkal fontosabb, a hoaxok elleni hasztalan fellépéseknél. Sajnos a példamutató, átlátható, hiteles kommunikáció nem volt meg. Ennek köszönhetö a lakosság ellenállása a javaslatokkal szemben. Ennek köszönhetö a hoaxok terjedése.
A maga részéröl is sokat tehet a pozitív elmozdulás felé. Leginkább azzal, ha csöndben marad és nem idegeníti el az olvasókat még jobban. Kontraproduktív amit müvelnek. 
CoronaVirus 2020. 11. 22. 11:39
Ezt a méltatlan viselkedést jó lenne abbahagyni mindkettejüknek. Senki nem terjeszt buta hoaxot. A stílus viszont lejáratja magukat, és mondanivalójukat is. Nőjenek fel.

friss hírek További hírek