guildenstern

Regisztráció: 2006-11-21 14:01:23

Hozzászólások száma: 424

Utolsó hozzászólás: 2021-06-27 20:54


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

3 228
2021. 10. 06. 16:01

utolsó 20 hozzászólás

Orbán HAZUGSÁGAI és LENYúLÁSAI 2021. 06. 27. 20:54
a mai okádásra néhány fórumozó kapott egy kis pihenőt. aztán aki folytatja utána is, attól elköszönünk. ez itt továbbra sem az a hely, ahol ezen színvonalon lehet "beszélgetni".  megértjük, ha ezzel valaki nem ért egyet, de ez a mi döntésünk, nekik javasolunk egy másik fórumot.
Gépház 2021. 02. 17. 15:21

1) most is ez történik kb., a mentális problémával küszködők, vagy higgadtságukat elvesztők törlése mindig az ámokfutásra emlékeztető hozzászólásaikkal együtt történik. (biztos van pár kivétel, de ritka.)
2) nem vadászunk. a célunk az, hogy kulturált hangnemben folyjon a beszélgetés. biztosan vannak olyanok, akiken hirtelen azért vették elő a jó modorukat, mert muszáj. de ezek ellenőrzésére amúgy sincs kapacitásunk. amíg kibírják, hogy emberi hangnemben társalognak, addig mindenki jól jár. nyilván ha valaki újra ledobja a civilizált mázat, attól elbúcsúzunk.
Puszta Putyin: azért ha jól rémlik, te is voltál már indokolatlanul nyers, mégis itt vagy még  :)   pont azért, mert nem az a cél, hogy mindenkit tiltsunk néhány rossz hozzászólás után, hanem hogy aki képes, az alkalmazkodjon a fórum szabályaihoz, aminek a keretén belül szabad a társalgás.
CoronaVirus 2020. 12. 15. 07:09
Adunk most egy lehetőséget mindenkinek, hogy személyeskedés nélkül folytassa a beszélgetést. Ha nem sikerül, jön a csoportos kitiltás.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 11. 03. 21:56
sem kedvünk, sem időnk nincs a civódásotokkal foglalkozni, és abban igazságot tenni. amióta új szabályok vannak, szinte csak ti jelentgetitek fel egymást, de ti naponta többször. kerüljétek el egymást, ha máshogy nem megy, mert a következő esetnél elunjuk ezt az ovit, és kitiltunk mindkettőtöket végleg.  peace.
Gépház 2020. 10. 20. 13:33
Sziasztok,

először is a lényeg:
a Portfolio Fórum regisztrációs menete megváltozott. Az új belépőknek egy sms-ben kapott kóddal kell megerősíteniük a regisztrációjukat. A már létező regisztrációkat ez a lépés nem érinti.
Egy telefonszámról csak egyszer lehet regisztrálni. (A telefonszámokat nem tároljuk el. A szám hashelve lesz, tehát látjuk, hogy ha valaki még egyszer akar ugyanarról regelni, de nekünk nem lesz meg az adat. https://hu.wikipedia.org/wiki/Kriptogr%C3%A1fiai_hash_f%C3%BCggv%C3%A9ny)

Az okokról: sajnos a tapasztalatok szerint az összes aktív fórumon eljön az az idő, amikor arra rátalálnak olyanok, akik hosszú távon emberi kommunikációra alkalmatlanok. Ilyen esetekben a szisztematikus tiltás nekünk nem jelentett nagy erőfeszítést, viszont az utóbbi időben ez az aktivitás annyira megszaporodott, hogy az sok fórumozó számára már zavaróvá vált. A megoldáson már dolgoztunk egy ideje, de olyat szerettünk volna, ami tartós megoldást jelent a problémára. (Az itt is felmerült egyéb megoldások sajnos nem ilyenek.)
A megoldás formája viszont azt igényelte, hogy a változtatásról annak megvalósulása előtt ne adjunk tájékoztatást, ugyanis szerettük volna elkerülni, hogy egy halom "tartalék" regisztráció szülessen az élesítés előtt. Éppen ezért köszönjük a türelmet.
További jó fórumozást kívánunk mindenkinek!
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 06. 22:28
fejlesztési kapacitás kérdése, előbb utóbb biztosan lesz erre valami megoldás, fent van a listán. a Portfolio új szolgáltatásai, a folyamatosan emelkedő olvasószám ad egy csomó munkát a fejlesztőinknek, ezért nem mindennel tudunk egyszerre haladni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 06. 22:02
attól függ, hogy csak zárjuk vagy töröljük a topikot, ez döntés kérdése. valószínűleg a moderátoraink szavaznak róla, ha erre sor kerülne  :) 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 06. 20:44

Kis figyelmet kérünk. Nem soroljuk fel, hogy ebben a topikban hány ember viselkedik óvodás színvonalon, de mivel ez a szám messze meghaladja az összes többi topik átlagát, ezért a következő döntést hozzuk.
Ha nem sikerül ezen néhány napon beül drasztikusan változtatni, a topikot egyszerűen bezárjuk, és mindenki mehet az ingatlaniaci mondanivalójával egy másik fórumra.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 30. 21:38

brit tudósok is kutatják már, hogy egy szimpla lakáspiaci topikban, ahol elvileg semmi nem megy vérre, miért gyűlik össze ennyi, felnőtt kommunikációra alkalmatlan, csak öncélú kötözködésre képes ember.
mi nem kutatjuk, hanem meghirdetjük a zéró toleranciát. mostantól aki a másikkal a legkisebb mértékben bántó módon "beszélget", azt ebből a topikból mérlegelés nélkül kitiltjuk. továbbra is ragaszkodunk egy szinthez, amit itt néhány fórumozónak távolról sem sikerül megütni.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 04. 18. 19:41
na akkor utoljára : a Portfolio nem tart fent polidili fórumot. aki erre gerjed, keressen másik helyet az interneten. ha a közéleti topikokat agitatorok és sekélyes hőbörgésekre izgulók lepik el, jön a zéró tolerancia, és kíméletlen irtást rendezünk.
gépházat tehermentesítő moderációról vitatkozós topic 2020. 03. 28. 10:49

A moderátorok továbbra is törölnek hozzászólásokat. Például amikor felfüggesztett fórumozók klón regekkel jönnek vissza, akkor mindent törölnek, mert különben a felfüggesztésnek semmi értelme nem lenne.
Az új szabály nem erről szól, hanem arról, hogy a fórumozó saját kérésére nem fogjuk törölni a hozzászólásait. Ennek egyik fő oka, hogy azt szeretnénk, hogy senki ne higgye, a fórumra bejön, leír olyan dolgokat, amiket később megbán, aztán néhány nap múlva a moderátorok majd kitakarítanak utána. Mostantól nem fognak. Máshol sincs ilyen, nálunk sem lesz a múlt törlése.
Gépház 2020. 03. 27. 12:59
Kedves fórumozók!
A Házirendbe betettünk egy kis bővítést. A lényeg, hogy a hozzászólásokat ezentúl nem fogjuk csak úgy, kérésre törölni. Ennek oka, hogy elszaporodtak az olyan törlési kérések, amelyek a fórumozás abbahagyására hivatkoztak (többször nem is valósan). A hozzászólások azonban beszélgetések részei, így azok törlése nem helyes megoldás. Ezért a jövőben mindenki vegye figyelembe, hogy - hacsak az adminisztrátorok a Házirend betartása miatt nem lépnek - a hozzászólások a helyükön maradnak.
https://forum.portfolio.hu/hazirend
Üdvözlettel,
a Portfolio csapata
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 10. 06. 21:42
a választások előtt fokozódik a hangulat, ami azt is jelenti, hogy azok, akik hagyományosan nem bírnak magukkal, új fokozatra kapcsolnak. ezért mostantól a személyeskedésnél érvényes zéró toleranciát ha lehet, még komolyabban vesszük. aki pedig visszajön klón reggel, azokat végleg kitiltjuk az eredeti regisztrációjukkal együtt. a Portfolio fóruma nem erre való, ha valaki politikai dühöngőket keres, nyugodtan nézzen szét az interneten, fog találni bőven.
Elhunyt Andy Vajna 2019. 01. 20. 18:29
#35
megkérjük, hogy aki egy haláleset kapcsán továbbra is "túlfejlett" humorérzékét akarja csillogtatni, vonuljon el egy másik helyre, ahol ezt értékelik.
Románia úgy megelõzte Magyarországot, hogy máris utcára teszik az embereket 2018. 11. 30. 13:50
nem akarunk a tévedéseidből kiébráéndítani, de mi mindig is azt mondtuk, hogy nem igaz a román minimálbérekkel kapcsolatos hiszti. szóval nem ugrottunk semmiféle árnyékra.
Gépház 2018. 10. 17. 14:32
Sajnos egy verziófrissítés jár némi ideiglenes funkcióvesztéssel, amíg minden a helyére rázódik :)
Elvileg most már mindennek mennie kell, ha vannak további bugok, hibák, írjátok ide pls.
Gépház 2018. 10. 16. 14:46
Elnézést, a migrálás kicsit elhúzódott a teszten. Holnap lesz az élesítés.
Gépház 2018. 10. 15. 10:05
Kedves fórumozók,
holnap reggel élesedik egy nagyobb refresh, a további "bugok és feature-ök" jelzését továbbra is tegyétek meg itt.
köszi!
Gépház 2018. 08. 14. 10:40
:)  mókás ötlet, de nem lesz ilyen
szembemenne a házirend szellemiségével:
"A döntésekről nem vitázunk, és azokat nem vizsgáljuk felül. A moderáció minden törekvés mellett is elkerülhetetlenül szubjektív, ezért lehetnek olyan döntések, amiket igazságtalannak érzel. Ezt fogadd el, vagy keress olyan fórumot, ahol nincs moderáció."
OPUS Global Nyrt. 2018. 07. 03. 16:00
nem.  (nyilván amíg nem flood, vagyis egyszer teszed be, nem 20x  :)  )

friss hírek További hírek