Sombrero1

Regisztráció: 2021-02-13 18:08:10

Hozzászólások száma: 19

Utolsó hozzászólás: 2021-04-20 21:51


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2021. 04. 20. 21:51
Azért egy 10 percet várjunk még ezzel.... :D :D
Financial Forecasts 2021. 04. 14. 21:16
Na jó, ezen felröhögtem :D 
Financial Forecasts 2021. 04. 08. 16:10
CLBS:
Balance Sheet HighlightsAs of December 31, 2020, Caladrius had cash, cash equivalents and marketable securities of $34.6 million and, following the previously mentioned capital raises in January and February 2021, the Company has cash, cash equivalents and marketable securities of approximately $116 million as of February 25, 2021. Based on existing programs and projections, the Company remains confident that its current cash balances will fund its operations for the next several years, notably, through study completion for the Phase 2b for CLBS16, through the registration-eligible study completion for HONEDRA® and through the Phase 1/2 Proof-of-Concept study for CLBS201 while still providing capital to explore additional pipeline expansion opportunities.
Forrás: https://finance.yahoo.com/news/caladrius-biosciences-reports-fourth-quarter-210500647.html
jelenleg 103 millió a market capje. érdekes...
Mit gondoltok? Boole? Többiek? 
Financial Forecasts 2021. 04. 06. 13:29
Hat persze, már legalabb 1 hete nem emelkedett a hozam, ideje 3 gappel újabb csúcsokat ütni... :D 
Financial Forecasts 2021. 03. 23. 15:23
Azért ugy nagyon kivancsi lennék, ha a coinhuszárok meg a coinjaik le lennének vágva a bankrendszerről, akkor mit kezdenének... 
A Teslaban tök igaza van a kollégának, ha nincs pénzbőség, az a cég csődbe került volna, vagy felvásárolta volna az Apple vagy valamilyik gigatech.
A nagy fancy cégek azért vesznek coint, hogy fancyk legyenek, pont. Coinbányász cég vagyok, jaj veszek bányagépeket, amiket szénerőmüvekkel meg atommal üzemeltetek, hogy "számoljanak", hujuj, SOS-ról is kiderült hogy egy giga csalás. Bármelyik céget, amelyik coint vesz megtépik, pont. Ezért veszik.
Tether kakukk, lószar sincsa mögötte, de mikor megjegyzi az ember, akor csak azzal jön a coinhuszár, hogy hát hiszen a jegybank is nyomtathat pénzt.. aham.
Van az a nagyon jó mondás: "Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek"
Ezzel mindent el is mondtam.
Ettől függetlenül a pénzem pár %-t coinban tartom, mint legutóbb volt róla szó, de az hogy valaki idejön pozicióból téríteni és ilyen stílusban dumalni, az felháboritó, csak emiatt írtam be.
További jó fórumozást.
Financial Forecasts 2021. 03. 03. 19:22
"Egy dologban viszont egyetertunk en sem szoktam olyan emberekkel eroltetni a kommunikaciot akik nincsenek olyan szinten h erdemes legyen szamukra barmit is mondani."
Azért jó bő lére eresztetted. Még annyit a fellengzős dumára, hogy akkor megosztom a pf-om.rebalance évente kb: Usa large cap 20 small cap 5 REIT 15 Developed 5 Emerging Market 10 (ex china)Orosz 5 Kína 5 Global ktv 5 Ingatlan fizikai 20, arany 2  Kripto:BTC 5, C20 2, Invictus 1, némi kp.
az ETF-ek 4 brókernél vannak, lesz brokicsőd előreláthatólag sajnos. Kripto trezoron. Remélem megnyugtattalak, hogy azért valszeg a "körülöttem lévők" jó kezekben vannak. :)  Elvégeztem a CFA-t, na nem mintha jelentene ez így bármit is, de azért nem nyeretlen kétéves vagyok. Hali, én jókat kívánok neked.
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 20:45
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 20:41
Ez determinált a pénzmennyiség miatt. Egy inflációs környezetben, amit mindenki szajkóz, vajon mi fog történni a vállalati profitokkal? Hat elkezdenek száguldani... akkor végülis miért vár bárki komolyabb esést hosszú távon? ez nem lehetséges, a várható infláció miatt. hogy reál értelemben mennyit fog érni pl. a mostani 100-at érő részvény 200-on 5 év múlva, arról fogalmam sincs, de aki esést vár az nagyon gondolja meg, és szabályrendszerrel fektessen be, különben elinflálják.Apám 2003/4-ben viszonylag sok pénzzel rendelkezett, de egy öreg medve volt, kosztolányival kelt és feküdt, mindig mondta a kosztolányi tojását, erős kéz, gyenge kéz fiam... Mikor megkérdeztem tőlre hogy akkor ugyan mit csinált 2008-ban, azt mondta nem ért rá, mert akkor költözött haza németből... Tavaly könyöreögtem neki, hogy tegye be a pénzét, március/áprillisban, nem tette be. Októberben könyörögtem neki, megkapta az anyja halála utáni örökséget, tegye be forintot otp/mol-ba fele-fele, nagyot nem hibázunk vele, nem tette... azt hajtogatta hogy ha már senkinek nem kell az otp 3000 ft-n mergveszi... Szerintem ha annyi lesz, se fogja megvenni. Karácsonykor mondtam neki, ha rám hallgat most 30%-al több pénze lenne.. közel 20 év alatt teljesewn elinflálta avagyonát,, holott 3-4 panelra való volt akkoriban a pénze, vagy ha beteszi csak siman egy portólióba, most komoly vagyonnal rendelkezne.. az infláció! Van még egy mondás, amit még apámnak mondtam, de egyszerűen nem ment át neki, ezt arra írom, hogy aki esésre vár egyértelmű és korrekt szabályokkal fektessen be, nem öreg medve módjára."Senki nem veri a kolompot a Wall Streeten, ha elérte a részvénypiac az alját", aljvadászkodni tök felesleges, max a világ szerencsése fogja eltalálni az alját vagy a tetejét, nekem fogalmam sincs, ahogy senkinek hogy meddig esik most a btc, vagy mi lesz fél év múlva.De azt tudom, hogyaz egyik barátom rengeteg tanulmány elolvasása után még 1900-as SP500-nál 3 éve rávett engem, hogy mindent tegyek be, mert nincs mire várni. Ő mondta mindig, hogy ha megkérdeztem, hogy mi legyern a pénzzel, mindig az volt a válasz: "Tedd be, még ma!"Rengeteg tanulmány van ezzel kapcsolatban, rengetegen leírták historikus bizonyíytékok(!!) alapján, hogy 99 %-ban akkor jársz a legjobban, ha bevágod a pénzed, még a dollar cost average se jobb annál, egy big slump.
https://ofdollarsanddata.com/
Ez az oldal aranyat ér, érdemes rajta olvasgatni, sok nagyon jó anyag, ezekről a témákról is.
Ennél többet nem tudok hozzátenni a fórumhoz, úgyhogy ismét a háttérbe vonulok. sziasztok!
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 20:15
Ez tulajdonképpen az inflációs várakozás, ami a januári átárazásoknál fejti ki a hatását. Ez tényleg okozhat problémát, de valószínűleg a hosszútávú inflációs félelmek elmúlásával vagy mérséklődik, vagy kezelhető (1 számjegy) szinten marad. Igazából ha szamolgatunk egy évtized kell hogy elinflálják az adósságokat, szóval én arra szavaznék, hogy az inflációnak még örülnek is az aktuális kormányok/jegybank, épp ezért nem fognak szigorítani 2023-ig semmiképp. 
A részvényindexeknek viszont ez alapján menniük kell, én azt gondolom, hogy nominálisan már csak a hihetetlen likviditás miatt képtelenség a komoly, hosszan tartó esés, de hogy REÁL értelemben mennyit fog érni 1-1 adott részvény, vagy nem lesz minuszos a reál sp500 index a következő 5-10 évben, arra nem mernék nagy tételben fogadni.
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 18:23
Hát ez az, hogy eddig bement a tőzsdére, ingatlanpiacra. Értem hogy most lesz (szerintem átmeneti) hatása a fogyasztói árakra, de végső soron hova is kerül a pénz? Vagy  bemegy realeszközbe, vagy fogyasztásba. 
Ha fogyasztásba, akkor a vállalati profitok pörögnek, havul az eredmény-- Részvényt kell venni és tartani
Ha a tőzsdére akkor a vállalatok értékeltsége megy--- Részvényt kell tartani
Ha infláció lesz, akkor is a reáleszköz( ingatlan és részvény) a menedék, nincs hova menekülni. A kötvényekben óriási a lufi, és minden egyes nappal kihigítják a pénzed, ha cashben vagy.
Aki itt cashben van a többség az is csak arra vár, hogy végre essenek az árak, és beszállhasson..
Egyszerűen shortolni kell a készpénz, ezt a jegybankok csinálták, ezt akarják, vagy el kell költsd, vagy reáleszközt kell vegyél, nincs menekvés, mást nem lehet tenni szerintem.  mindenki tudja milyen nehéz széllel szemben ....
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 16:29
Egyébként az, hogy ha nem dolgoznál akkor is meg tudnál élni, azt nem értem hogy jön ide, ez ilyen öntömjénezés? Nálam is hasonló a helyzet, mégse erre húztam fel a mondandóm. Egyébként nem tudom milyen kivizsgálást kaptál te 50/60 ezer ft-ért mikor egy valamirevaló managerszűrés 150e-től indult már tavaly is. 
Nekem saját példa a Duna Medicalban 220 volt tavaly, de még a seggembe is belenéztek szó szerint, szívultrahang stb.
50/60-ból max egy alap vérvétel, meg egy belgyógyászati vizsgálat, esetleg egy bőrgyógyász lehetett benne, ha ez tavaly volt.
Mára nem reagálok rád, mert a stílusod nem az én stílusom, és ilyen tipusú emberekkel nem szeretek véleményt cserélni. Üdv!
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 16:23
Szerintem te nem értetted meg, hogy én miről írtam.
Azt egyértelmű, hogy a szolgáltatások ára az egekben van, a reáleszközök(ingatlann, rv) szintén elszallt, de itt most nem erről van szó, hanem az alapdolgok inflájiójáról. Kajaba nem szűk a keresztmetszet, ahogy a termékekben sem az alapanyagok ára a költségek többsége, hanem a munkaerő kifizetése. Innentől kezdve, nem értem miért robbanna az infláció, mert az említett dolgok nincsenek benn a kosárban, eddig is manipulaltak a hozamszinteket és eztán is ezt fogják tenni, ezen nem kell meglepődni. Eddig is nehezebben élt meg az átlagember, és folyamatosan nyílik az olló, de én sztem itt sokan elfelejtik hogy 20 évvel ezelőtt és mosthoz képest marha nagy életszinvonal emelkedés van lakossági oldalon. Igaz, hogy az olló szétnyílt, de nem rohangált mindenki okostelefonnal stb, az orvosi ellátás meg olyan amilyen, ezt megint hogy keveredett ide? szolgáltatás a magankorházt is, felment az ára? fel, eddig fennvolt? fenn.
havi 8000 ft járulékból csoda hogy működik az egészségügy, azt (is) teljesen  leépítették, ahogy az oktátást is(OECD országuk közül GDP arányban nagyon rossz helyen állunk), de igazaból nem értem azt, hogy te miről írtál, mert en nem cáfoltam azt amit pomperj mondott, annyit mondtam, hogy kajában nem látok azt a hihetetlen áremelkedést és hogy ez mitől tartana ki, ahogy az alapnyagokban nem tudok nyilatkozni, mehetnek feljebb, de óriási inflációt nem okoz szvsz, hiszen adott termék ára kb 20-30 % az anyagköltség(ha egyáltalan annyi), többi az adó, kisker haszon, gyártó haszon, munkaerő stb.
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 15:00
tavaly jártam a lezárások miatt, a példa pedig a Subway volt, csak elfelejtettem odaírni, Alleeba akkor 2500 volt egy 32-s nagy szendvics, kinn meg 10 euró 2 menü. :)
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 14:54
"Én teljesen nem értem az ételeknél lévő inflációs várakozásod, mivel a jóléti társadalmakban igy se volt szűk keresztmetszet az alap kaja, most ha megnezed a tojást hiaba megy fel 60%-al, mérsékelt hatása van az életedre. "
Köszi! Én alapvetően így kezdtem a mondandóm, nem tudom megítélni az acél/helthcaret, így azt elhiszem, vagy legalábbis nem formálok rá véleményt. A szolgáltatás valóban brutál drága, nem csak amcsiba, itt is, eljutottunk itt is oda hogy ha beülsz egy sört meginni 1000/1200 Ft, míg ha megveszed a boltba 200-250. 
Na de mindegy is. A példád abból a szempontból érdekes. hogy a healthcare a terület, ami az USA-ban a világbajnok, drágaságot tekintve. Aztán lehet, hogy ez így is marad, de lehet, hogy komolyabb állami belenyúlás lesz ebbe, mert a kisember nembírja kifizetni a biztosítását. 
Az acélról nincs véleményem, ezt el tudom hinni, aláírom, az alapanyagok/fémek árai rövid/középtávon drágulhatnak, de ha mondjuk megnezzük hogy egy asztalból mennyi a fa ára és mennyi a munka/anyagfeldolgázás költsége, és ugyanez az acélból készült dolgokra, én azt gondolom hogy nem lesz szignifikáns a drágulás. A munka a drága, nem az anyag, és a technológiai robbanás és automatizálás/robotizálás erre is megadja a választ. Lehet, hogy ezt máshogy latjuk, de ha megnézünk egy autót, ott se az anyag az ami iszonyat sok, a lithium akksi ára is zuhan (nem tudom megítélni hova fog tartani, de egyelőre így van), a nagyobb részt adók és összeszerelés teszi ki.
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 14:27
Ez az az érv, amit ha nem kontextusban vizsgálunk, akkor jól hangzik, mondhatnám, hogy demagóg, de nem akarok én senkit megsérteni.
Magyarországon világbajnok az áfa, így az alaptermék 1 egységnyi változása az árak 1,27 szeres vbáltozását indikálják. A jövedelmet terhelő adók ugyan tényleg alacsonyak, de ennek az az ára, hogy a fogyasztást telibe adóztatják. Nem beszélve arról, hogy tudatosán infláljálk el a forintot, elég csak az euró áfolyamot megnézni, ionflálják az adósságot, és felszín felett tartják az itteni gyárainkat,persze euróban szar vagy stagnáló bérrel...
De akkor én is feltennék egy kérdést: Külföldön jártál boltban 3 éve és most? mondok egy példát, mert testvérem Németországban él. Küldözgetni nekem mit vesz, pl Avokádó, 3 db, akcióban 2 euró.. Nalunk darabja 500, de nezd meg a kifli.hu, 1000 ft, de akármi, tartós tej, csoki, bármi. Kimész ausztriába Parndorfba 2 emberre eszel 10 euróból 2 menüt sütivel piával kajával, itt meg bemész az alleeban és 2500 ft egy 32-s sub? hagyjuk már... Ez egy buborék, amit az emberek itthon latnak. A fogyasztást szénné adóztatják, hogy tudjon dőzsőlni a felső 1-2 %, míg az ollót nyitják a szegények és gazdagok közt. Nem akarok politizálni, ezek tények.
Úgyhogy mivel én otthon élek, feltűnt, de megköszöngetjük a forint inflálásának, és az adózási politikának. Illetve hat aznén kosaram kb 10-15%-a, kaja, így nekem egy drágulás kevésbé fáj, mint annak, aki a bevétele 30-40 %-át költi el kajára. Ezért mondtam feljebb az ollót...
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 13:19
Természetesen a fejletlen világra gondoltam, de mivel ott nincs vásárlóerő, nem okozt inflációt, és hogy ott éheznek, eddig se különösebben zavarta a fejlett társadalmakat, eztán se fogja.
De még ha meg is ugrana a fogyasztás, a laza pénzpolitika ez megjelenne a vállalati prpfitokban, ahogy a mostani negyedévben is szinte rekord eredményeket közöltek a cégek, így végképp nem értem a dolgot. Azt látom, hogy van némi előreszaladás a részvgényárak tekintetében, de a buborék nem itt kezdődik szerintem.
Financial Forecasts 2021. 02. 28. 13:16
Én teljesen nem értem az ételeknél lévő inflációs várakozásod, mivel a jóléti társadalmakban igy se volt szűk keresztmetszet az alap kaja, most ha megnezed a tojást hiaba megy fel 60%-al, mérsékelt hatása van az életedre. (és amugy a madarinfluenza miatt ment fel ahogy  acsirkehús is). A fejlett világot nem idekeverve, komoly felesleg van élelmiszerből, de ha bemész egy szupermarketbe te is látod. Mi közre van ehhez a koronavírushoz? Nem fogok mostantól napi 6 vizes zsömlét enni 3 helyett, nem fogok napi 8 tojást enni 4 helyett, és nem fogok 3 liter kólát meginni 1 helyett (mondjuk en nem iszom kólát).
Értedf az analógiát, azt értem, hogy némiképp feljebb megy a munkaerő költsége +szállítás költsége miatt, viszont ez a megugrás az olajfogyasztásban sem lesz tartós, hat a "válság, vírus" tökmind1 előtt is csúcsra volt járatva a turizmus, ment mindenki mint az őrült, most annyi lesz a különbség hogy mindenki egyszerre akar és lesz egy jó fél éve a turizmusból élőknek.(rájuk is fér)
Innentől viszont nem látom az infláció TARTÓS emrelkedesésének okát, a pénz eddig is reáleszközben kötött ki, részvény, ingatlan, esetleg arany/bitcoin, de fogyasztásba nem fog átmenni hosszabb távon.
A kötvényhozamokat meg ahogy eddig is a FED  manipulalja ahogy akarja, a kötvényhozamok emelkedése egy egyszerű normalizálódás, hiszen nem lett defláció, ahogy válságokban szokott.
Az olajárban látok növekedési lehetőséget az általad elmondottak miatt(tartósan alacsony ár- nincs beruházás-. szűkös lesz a kínálat), de oroszország/Szaud Arábia így is megtudja emelni a termelését ha szeretné, és tudnak csinálni dömping árat. Nem beszelve a shale kitermelkésről, majd Biden papi a környezetvédelem miatt bedönti az USA-t? Ugyan, meg lesz fogva, ha egyáltalán elmegy értelmezhető 2-3%-s szintre, de még a FED-nek is ezer eszköze van kontrollálni a hozamgörbét és a eszközök árait.
Lényegében en egyáltalán nem értem ezt az inflációs narratívát, ki tudnád bontani, hogy miért gondolod??
Financial Forecasts 2021. 02. 17. 12:21
Én a helyedben megneznem a költségszerkezetet, rablás ami megy, de általában az aktív alapkezelőknél, röpködnek a 2-3%-ok, nem bírjak kitermelni, akármilyen jó szakember lehet.
Olvastam, hogy pl a Berkshire ha belevettel 1960-as években az induláskor 10 000 dollárért, akkor mostanra 4,3 millió dollárod lenne. Na ha Buffett a klasszikus 2% +  vagy a benchmark felett sikerdíj 20 %-ot alkalmazná, akkor neked 300 000 usd-d lenne, az alapnak megmaradt volna 4 millió.
KÜkönben van a Hold podcast szoktam hallgatni, a srácnak van egy alapja, szimpatikus, de benchmarknak a 3 lves magyar allampapírhozam van betéve, de mindent vehet 6-8x-os tőkeáttétig, ott is költség rengeteg +sikerdij 20%, képtelenség kitermelni, ránézünk holdos hozamokra hgosszúra alig lövik túl a MÁP-t, ilyen 7-8 % körül látok, de hat ez korántsem ugyanaz a kockázat ugye. 
Nettó hülyeség magyar aktív alapba tenni, csal azt akartam mondani.
Financial Forecasts 2021. 02. 13. 18:17
Szia Pomperj!
Már nagyon reégóta követem a topicot, de az utóbbi 2 bejegyzésed, illetve Barrons/Zerohedge-s cikk hatására (nem tudom melyik volt már), szeretném a portfolióim egy részét commodity vállalatok részvényeibe fektetni.
Te mit ajánlanál? Tudnál segíteni, hogy hogyan lenne érdemes súlyozni, miben lehet még masszív felértékelődési potenciál? Tudom, hogy nagy kedvenced a RIG, te a portfoliód hány százalékát  mernél benne tárolni?  Nincs az ember lecsúszva az Urán/vasérc/nikkel/kobvalt stb ralliról? vagy ha még csak most indul, mibe lenne érdemes? 
Köszönöm előre is!

friss hírek További hírek