Juarez1977

Regisztráció: 2016-11-11 17:27:19

Hozzászólások száma: 16

Utolsó hozzászólás: 2019-12-12 14:04


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 14:04
Nincs balhé, az a baj, hogy ezek szerint te így érzed. Vannak vélemények, gondolatok, amiket az emberek megosztanak, ha minden jól megy, akkor végül mindenki tanul a másikéból kicsit. Remélhetőleg azt, ami jó és elengedi a téves dolgokat. Ehhez kell nyitottság, önértékelés, hogy beismerjük, majd felül tudjuk vizsgálni a dolgainkat és elengedjük a rosszat, ami esetleg már reflexszerűen jön belőlünk.
Aztán még utána is vissza-visszatér a rossz reflexió, sokszor kell tudatosan változtatni, hogy a pillanat alatti döntéseink  már a jó reakciókkal végződjenek! 
Ha sikerül az viszont a legjobb érzéssel tölti el az embert és hasznára is válik az életben.
Kívánom, hogy legyen majd belőle részed minnél előbb és minnél többször....
Azt hiszem, hogy most ezt is a személyedet érő támadásként fogod érezni elsöre pedig nem annak szánom.
Olvasd vissza amit  írtam és a válaszaidat vagy add oda egy idegennek, hogy objektíven nézze meg ki a "balhés"! 
Szép napot!
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 11:19
Te magad is így gondolod és így működsz a mindennapi életben?
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 10:55
Teli vagy gyűlölettel vagy legalábbis haraggal. Ez nekem szól vagy a hiteleseknek, esetleg a kormánynak vagy más dolog? Neked van ötleted esetleg? 
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 10:46
Filozófiai szempontból igazad van, viszont lépésenként lehet haladni. 
Ez egy szelet a sokszázezer magyarból, aki kint él, erre egy megoldás, amit felvetettem, hátha ötletelünk, valaki vázol egy más gondolatot és talán a végén egy érett akár használható megoldási lehetőség kiforr mindenki megelégedésére, büszkeségére. 
Helyette inkább lefikázás, jobb esetben a miért nem lehet és nem jó és akkor mi lesz ezzel meg azzal meg amazzal kommentek sikerülnek maximum. 
Neked lenne valami ötleted, ami jobb, elfogadhatóbb feltételekkel és talán közvetve hazahoznál valamennyi magyart?
Mert a végcél ugye mindenkinek az, hogy a családok együtt legyenek, ne foggyunk el, legyen több adófizető, hogy egy adófizetőre kevesebb adó jusson és ezáltal mindenkinek több, jobb legyen? Szerintem ezek a témák és a fórum arra lenne hivatott, hogy egy közösség vagyunk a magyarok és ha mindenki mással vagy máshogyan is képzeli el, akkor is a végső cél, hogy az ország szebb, jobb, gazdagabb legyen! (ezt komolyan gondolom, nem szarkazmusból írom, ha esetleg a pötyögés miatt másképp értheted vagy értheti, aki olvassa)
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 10:02
Rendben megnyugszom. Azt hiszem ez a megnyilvánulás méltó is a kvalitásodhoz és nem pedig, ahogy csípőből lefikáztál elsőre! 
Így elnézésedet is kérem, most utólag, de én nem sértegettem senkit csak felvetettem egy gondolatot, amit abban a pillanatban lefikáztál és engem pedig minősítettél.
Szép napot kívánok!
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 09:54
Pont erről beszéltem, hogy ez nyilván további kérdéseket is felvet, hogy akkor még kinek és mennyit és hová. Amit leírtál azzal egyetértek
Viszont a téma az volt, hogy miként lehet hazahozni azt, aki kint van. Aki itthon van és hasonló helyzetben van, az nyilván megér egy misét, nem érdemel rosszabbat, de nem ez a téma! 
Azokról a magyarokról beszéltünk, akiket be lehetne vonni a magyar munkaerőpiacra és nem itthon él. Esetlegesen szándéka lenne, de irreális állami beavatkozás nélkül. Aki kint dolgozik, hogy ne döljön be a hitele, az "relatíve" jobb helyzetben van, hiszen nem vagy még nem dőlt be a hitele. Itt arról beszéltem, hogy van egy ilyen csoport, akit ha nem rehabilitálnak valamilyen módon, akkor Magyarországon nem maradhat életben. Ez egy megoldás egy olyan munkaerő csoportnak a bevonására, aki más módon nem vonható be.
Attól még igaz, hogy más is megérdemelné, hogy segítsenek rajta. 
Példával élve Te is az éhező hajléktalan koldusnak fogsz előbb adni pár forintot és nem annak, aki mélyszegénységben él, de ugyanúgy megérdemelné és rászorulna!
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 09:22
Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna...
Igaz, még ha esetleg ismered is a mondást, nem túl esélyes, hogy megérted! Kérd meg valamelyik inteligensebb ismerősödet, hogy vért izzadva, idöt nem sajnálva magyarázza el neked. 
Olyan alapkészségbeli gondjaid vannak, hogy még azt sem ismered fel, hogy mikor kell számítást végezni...
Itt nem volt rá szükség, elég lenne, ha képes lennél egy-egy gondolatot értelmezni és minimálisan ezekből következtetéseket levonni! 😂😂😂
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 09:06
Egyetértek, de itt azokra az esetekre gondoltam, ahol már nincs elvonható ingóság, sem ingatlan csak a jövedelem.
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 09:04
Ne csak olvass, próbálj óriásit fejlődni(egy megnyilvánulásodból ordít, hogy van honnan) és gondolkodni, hasznodra válna bizonyosan! 😊
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 08:55
Valóban voltak akik faszok voltak, de voltak, akik nem. Viszont akikre szükség lenne és tolhatná a szekerünket, azokba érdemes lenne befektetni, igen, így gondolom.
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 08:36
Ez a lényeg, hogy ilyenből lenne nem is kevés, aki jönne, mitöbb el sem ment volna, de teljesen ellehetetlenült az itthoni léte.
Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában 2019. 12. 12. 08:04
Sziasztok!
Véleményem szerint a kivándoroltak egy jelentős részét úgy lehetne hazacsábítani, hogy a fennálló "bedőlt" tartozásaik egy jelentős részét át kellene vállalja az állam.
Konkrétan arra gondolok, hogy rengetegen a végrehajtó elől menekültek el a kilátástalan helyzet miatt. Ráadásul sajnos jelentős része nem valami tróger volt, hanem pont a törtetőbb, dolgos, vállalkozó szellemű Gdp pörgetős honfitársunk.
Ők voltak, akik csináltak vállalkozást, vettek vagy építettek házat, autót, stb. 
Sajnos a válság önmagában is rengeteget elsodort volna, de mondjuk még egy ház vagy autó, esetleg a vállalkozás devizahitele garantáltan padlóra küldte őket. Sőt a jövőjüket is, hiszen lehet, hogy a tartozásaik miatt évekig, évtizedekig a végrehajtó vinné a fizu felét, miután bukott a cég és ment az autó meg a ház a levesbe.
Na szóval az előzményfeltárás után nézzük meg mi az esély itthon, ha haza szeretne jönni:
Jön haza, elmegy dolgozni. Végrehajtó máris lecsap és még ha keresne is pl. 500.000,-forintot havonta tiltják a felét az idők végezetéig... A példánál maradva maradt 250.000,-forintja. Kell egy albérlet, ami nagyvonalúan egy újabb százezer havonta (Tatabányában gondolkodva, ahol én élek), mert ugye mindent elbukott mielőtt lelépett az országból nincs kégli. Hitelt még ugye ezer évig nem kap, ha újra nekirugaszkodna, hátha most sikerülne a vállalkozósdi. Végiggondolva az egészet, semmi esély, hogy így visszajöjjenek.
Az időközben akár több millió, sőt több tízmillió forintra felkommulálódott tartozást már nagy részben követeléskezellők átvették töredékáron. Újabb példa nyilván hanyag módon elnaggyolva: 20 millió a tartozás, azt megvette a követeléskezelő 4 millióért.(teszem hozzá, a követeléskezelő még a bekerülést sem látna sosem, ha nincs hazajövetel, pláne nem a hasznot)
Megoldásra egy példa: 
Felét fizeti az állam 2 milliót, felét a másik 2 milliót a visszavándorló, de pl. úgy, hogy a fizu 10%-át vonják részletként, amíg le nem tellik és nem azonnal "meggyilkoljuk" a fele fizu levonásával. Szerződést kell velük kötni, hogy az államra eső részt mondjuk minden 12 hónap tb jogviszony leteltével fizeti meg az állam a követeléskezelő részére, nemám lébecol az elengedés után a hazafi és nem dolgozik. Így kezelhető az adósnak és belátható időn belül letelik a tartozás, ami után új életet tud majd kezdeni. A 10% levonás után még az albérlet is belefér éhezés nélkül, sőt szerintem maguk a követeléskezelők is tapsikolnának örömükben, hogy a soha be nem hajtható portfólióból is pénzt látnának.
Ha ez összejönne, jönnének haza vállalkozószellemű és jó szakemberek, mert ugye akik fejlődni akartak és beruháztak, azok bukták anno a legnagyobbat, aztán usgyi világot látni. Szerintem sokan hoznák haza a gyerkőcöket is, akik ugye már megszülettek és hamarabb fognak adófizetővé válni, mint a most bevállalt csokos gyerkőcök és ugye nem is kerülne többe átlagosan, mint a csok kifizetések. Teszem hozzá most azokról beszéltem, akik ha akarnak sem tudnának hazajönni és mielőtt valaki betalál vele, hogy aki nem adósodott el az meg nem kap semmit, hogy képzelem, stb. Na ez egy másik sztori, de nekik meg  akkor oda lehet adni a pénzt ugyanígy 12 havi meló után két évig egy-egy millió forintot.
Végszóként elnézést a hosszú írásért, de csak így lesz kerek és érthető, talán elfogadható a történet. Amiről írtam, ilyen emberből, biztos vagyok benne, hogy rengetegen tudnának az ismerőseik között találni nem is keveset.
Köszönöm a türelmet.
Szép napot mindenkinek!
Alig ismert cég válhat Magyarország legnagyobb olajtermelõjévé 2019. 06. 11. 14:07
#2
Tisztelt Portfólió szerkesztőség! Szívesen olvasnék egy kiegészítő elemzést a fenti cikkhez, miszerint ez kb. mit jelenthet az ország adóbevételei szempontjából, az ország energiaigényéhez képest ez számottevő vagy esetleg elenyésző találat, stb. Ha csak a bányajáradékot számolom és nem hibáztam az ehhez kapcsolódó keresgéléseimmel, akkor létezik az, hogy 10-15 milliárd forintot is hozhat évente a költségvetésnek?
Kémkedést tiltó szerzõdést ajánlott a Huawei Németországnak 2019. 04. 18. 18:30
#2
Azért eléggé elgondolkodtató, hogy a demokrácia bástyája, a világbéke legfőbb védelmezője a szövetségeseit rémisztgeti ezzel a kémkedés dologgal. Miközben történelmi léptékkel tekintve az előző percben buktak le, hogy például Angela Merkelt is lehallgatták!
A negyedik Orbán-kormány gigantikus programja, amitõl beindulhat a gazdaság 2018. 05. 03. 22:33
#2
Bár nem közvetlenül kapcsolódik a cikkhez, de szívesen vennék egy elemzést arról, hogy miként befolyásolhatja a magyar gazdaságot a kínai autóimportvám jelentős csökkentése.
A konkrétan az vetődött fel bennem, hogy ha kissebb a vám, akkor az itteni gyárak (Audi, Merci) már jóval versenyképesebb áron tudnak ott piacra lépni, így a gyártók talán nem fognak olyan hatalmas kínai gyárépítéseket végrehajtani, mint az eddig beharangozottakban hallhattuk. Talán a magyar és egyéb már meglévö gyárak több szerephez juthatnak, mint ha a vámok maradnának a jelenlegi szinten.
Kíváncsi lennék, hogy egy hipotézis, mint például ha 1 millió autó gyártása maradna európában, abból a gyárainkra mennyi egység juthatna, az milyen hatással lehetne a gdpre, stb.
Én úgy hiszem, hogy ez egy jelentős és pozitív hír a magyar gazdaság és autóipar jövője szempontjából...
Nyomulnak a lengyelek és a románok, légüres térben Magyarország 2017. 06. 01. 17:14
#2
Szerintem botrány, hogy egy cikk írója nem tudja megkülönböztetni a milliárdot a milliótól és csak úgy repkednek a számok, mert nincsen semmi arány érzék csak pötyögtetés....

friss hírek További hírek