Ha azokat a reklámokat olvasod amiket nyomnak,kamuk!Arra jó,hogy a kezdőket megkopasszák.Ha most kezded a tőzsdét,keres valami langyosabb pályát,de szerintem örülj annak ha sikerül megkeresned a számla költségeid!De ha évi 20%-ot csinálsz,király leszel közöttünk!:o
Köszönöm a választ. Igazából egy konkrét példát akartam felhozni, két hónapja kezdtem el 50 ezer forinttal, amit év végéig szeretnék megdolgoztatni. Hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy ez így komolytalan.
Lehet reális a cél a megélhetés is, de csakis az arra alkalmas embereknek, több éves kitartó gyakorlás, önismeret és saját egyéni stratégia megtalálása után. Nagyon keveseknek sikerül.
Hobbinak semminek nem tekinteném, mert az szerintem már szenvedély(káros). Minimum befektetésnek. Ezért kérdeztem, mi lehet az a hozam, ami kompenzálja a kockázatot, a stresszt meg egyebeket. És mi lehet a cél? Lehet-e reális cél a megélhetés? Ahhoz havonta több száz ezret ki kellene termelni. Mert ha ez csak ilyen könnyen menne(ettől nevezhető reálisnak), akkor mindenki ezzel foglalkozna.
Szerintem ez teljesen egyéni attól függően, ki minek tekinti a tőzsdézést. Hobbinak, befektetésnek az alacsony banki kamatok miatt vagy megélhetésnek. Nagyban függ a ráfordított időtől, a befektetett pénztől stb.
Mindenkinek saját magának kell megfogalmazni a célját. Ha az megvan, akkor elégedett lehet.
Törölt felhasználó2016. 06. 23. 10:06
Lenne egy indiszkrét kérdésem. Mekkora nyereség számít jónak akár heti vagy havi szinten, forintban vagy százalékban kifejezve? Ki mekkora hozammal elégedett?
Ami magasabb mint a banki kamatok? Vagy amiből meg tud élni? Ti hogy vagytok ezzel?
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link