Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
randomnál a napon túli vétel/eladás egyaránt 0,2%-kal megy. a napi adás-vétel pedig 0,1%. adózni pedig neked kell külön, adóbevallásban fel kell tüntetni és befizetni. a bróker nem vonja le.
A TBSZ (tartós befektetési számla) pont arra van, hogy ne kelljen adózni. Egy éven keresztül fizethetsz be rá pénzt (ez a gyűjtőév, most 2019-es TBSZ-t tudsz nyitni december 31-ig). Utána elindul egy 3+2 éves periódus, amikor ugyanúgy kereskedhetsz a korábban befizetett összegből, mint ahogy most is csinálod. 3 év után már csak 10%-ot kell adóznod a nyereségeid után, 5 év elteltével pedig teljesen adómentessé válik minden nyereséged. Ha valami miatt nem tudod kivárni a 3 évet, mert hirtelen kell a pénz, akkor meg ugyanannyit kell adóznod, mint amennyit most is levontak, egy forinttal sem többet. Csak jobban járhatsz vele, rosszabbul semmiképp, úgyhogy még idén érdemes lehet megnyitnod.
Az a 20%-ot csak random mondtam.. Mert 2000db részvény pakknál 300ft-os nyereséggel =600 ezer ft-ra levonta 114 ezret járulékos költség megnevezéssel. Ezen felül még levontak 58500ft-ot a kezelési költségre (ezzel nincs is bajom ez eddig is volt) csak nem értem a 114ezret mert a másik 1000db-os pakkomnál ahol a nyereségem 800 ezer ft volt ott csak 54.500 ft ez a járulékos költség... Van esetleg valami díja annak is hogy a részvény milyen régóta van meg és azután is felszámolnak valamit? Másra nem tudok gondolni :( Unicreditbank (Nos mi is ez a TBSZ számla?)
Értem. A másik 20%-ot így látatlanban én sem tudom, hogy mi lehet. Én mindenképp felhívnám a bankot és megkérdezném. Nekem már nem egyszer fordult elő különböző helyeken, hogy rosszul számoltak (bank, NAV) és úgy kellett reklamálnom, ahol végül igazat adtak. Úgyhogy nem árt pontosan képben lenni a saját dolgaiddal.
Én nem értek hozzá. Azt hittem a nyereségadó az mindig van Nem tudom mi az a TBSZ számla. De írd le kérlek mert most már érdekel. Én egy jutalékról tudtam eddig amit a vétel és eladási megbízások után vontak... ez a többi többletköltség nekem magas mivel nem tudom mire fel vonták. Erre irányult a kérdésem.
Ja és a Random Capital-nél nincs számlavezetési díj vagy bármi egyéb költség a jutalékon kívül. Csak használd a TBSZ-t. Így egy milliós Richter vétel-eladás összesen kevesebb, mint 4000 Ft költséggel jár, a többi megmarad neked.
Miért lenne alap, hogy van adó? Miért vagy a saját pénzed ellensége és miért nem TBSZ számlán keresztül tőzsdézel? Úgy megspórolhatnád az összes adót. Az eladásnál és a vételnél is felszámítanak jutalékot, ami mindenhol változó mértékű. A legjobban a Random Capital-nél nyitott számlával jársz mert ők napon belül csak 0,1%-ot, de napon túl is mindössze csak 0,2%-ot vonnak le (BÉT részvényekre).
Sorry ,hogy ilyen hülyeségeket kérdezek: Most kaptam csak kézbe a RG eladás utáni banki kimutatást... Mi a fene az a "járulékos költség" tőzsdei eladásnál? Mert az ok hogy van adó ez alap meg amit a bank levon kezelési költségnek (bizományosi jutalék) de mi az a majd 20 % járulékos dolog amit még ezen felül levontak?
óvatosan a vételekkel, próbálják itt tartani, sőt felfelé húzni, de a tegnapi pici emelkedéshez is törpe forgalom társult, szerintem ennyi volt ( ,de tévedhetek:)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.